medyauzmani.com
Grip aşısını kimler alabilir? Grip aşısı kimlere yapılmamalıdır? – Özgün Fikirler

Grip aşısını kimler alabilir? Grip aşısı kimlere yapılmamalıdır?

Grip aşısını kimler alabilir? Dünya Sağlık Örgütü, virüsün evrimini yakından takip ediyor ve aşı içeriği konusunda yıllık tavsiyelerde bulunuyor. Her yıl aşıların içeriği Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Peki kimler grip aşısı yaptırabilir? İşte daha fazlası…

SUSTURUCU KESİMİ KİMLER ALABİLİR?

Grip mevsimine neden olan grip virüsü her yıl değişebilmekte olup, grip aşısının içeriği geçen yıl salgına neden olan virüs türlerini bilmek için Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmakta olup, aşının içeriği her yıl buna bağlı olarak değişmektedir. üzerinde. bu iş için. Aşı, belirtilen grip mevsimi için etkilidir. Neden; Grip veya grip aşısının türü ne olursa olsun, grip mevsimine karşı yeterli koruma sağlamak için grip aşısı her yıl yapılmalıdır. Aşının koruyuculuğu aşı yapıldıktan iki hafta sonra başladığı için aşı için en uygun zaman grip başlamadan öncedir. Grip aşısı yaptırma zamanı olarak Ekim ve Kasım ayları tercih edilmelidir. Aşı yaptırmayanlar aşıyı Mart ayı sonuna kadar alabilirler. Bağışıklama yaklaşık 6-8 ay sürer.

Grip aşısı kimlere yapılmamalıdır?

6 aylıktan küçük çocuklara, gebeliğin ilk trimesterinde olanlara, yüksek riskli yumurta öyküsü olanlara veya herhangi bir aşı ürününe şiddetli alerji öyküsü olanlara ve grip öyküsü olanlara grip aşısı yapılmamalıdır. . herhangi bir mevsimsel grip aşısına karşı şiddetli (hayatı tehdit eden) alerjik reaksiyonlar. asi 3

Grip aşısının yan etkileri nelerdir?

Grip aşısı sonrası enjeksiyon bölgesinde %15-20 oranında ağrı, kızarıklık ve şişlik oluşabilmektedir.

Tüm vücudu etkileyen etkiler çok düşüktür (%1’den az) ve ateş, halsizlik, kas ağrısı (görülürse) gibi etkiler aşıdan 6-12 saat sonra başlar ve 1-2 gün içinde aniden kaybolur.

Herhangi bir doğal ilaçta olduğu gibi, grip aşısını aldıktan sonra alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

Grip aşısı olduktan sonra grip olmak genellikle bir tesadüftür. Grip aşısı teknik olarak kullanılmadığından yani ölü virüs aşısı olduğundan canlı virüs vücuda verilmediği için aşıya bağlı grip enfeksiyonları oluşamaz.

Aşıların her zaman tüm hastanelerde veya doktor kontrolünde yapılması tavsiye edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın