medyauzmani.com
Görme engelli öğrenciler için metinleri Braille harflerine çeviren program geliştirilmesi – Özgün Fikirler

Görme engelli öğrenciler için metinleri Braille harflerine çeviren program geliştirilmesi

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yandan öğrencilere uzaktan eğitim desteği sağlanırken diğer yandan üretime yön verildi. Öncelik gerekli yerli üretime verildi.

Konya’da görme engelliler için her türlü yazıyı kabartma yazıya dönüştüren program geliştirildi. Konya Mediha Hasan Tahsin Alili Görme Engelliler Öğretmen Lisesi koordinatörlüğünde, Edem Veseli, Levent Vural ve Faruk Eker tarafından geliştirilen “Metinleri yazıya (Braille alfabesi) çeviren program” ücretsiz olarak sunuldu.

Görme engellilerin okuma-yazması için geliştirilen ve uluslararası arenada genel geçerliği olan Braille ile ilgili Konya’da öğretmenler tarafından geliştirilen uygulamanın görme engelli bireylerin eğitimine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Benzer uygulamalara erişimin dünyanın farklı yerlerinde çok yüksek fiyatlara sağlandığı ve bu nedenle hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok yerinde bu uygulamaların yeterince kullanılmadığı teyit ediliyor.

Bugünlerde güzel haberler almak hepimizi çok mutlu ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, dünyanın zor günlerden geçtiğini belirterek, bakanlık olarak her türlü imkan ve kabiliyetle öğrenci, öğretmen ve vatandaşın hizmetinde olduklarını söyledi.

Ekipleri ile verilen hizmetlerin kapasitesini artırırken hizmet kalitesini de yükselttiklerini belirten Selçuk, Konya’daki öğretmenlerin başarısına ilişkin şunları kaydetti: “Konyalı arkadaşlarımız üzerinde çalıştıkları projeyi başarıyla tamamladılar. uzun zamandır hepimiz bu güzel haberi almaktan dolayı çok mutluyuz Günler Yükselen yazılım ile artık eğitim materyallerini görme engelli yavrularımıza daha kolay bir şekilde iletebileceğiz En popüler diller için destek ekleyeceğiz Bu yazılımın uluslararası kullanıma açılmasını sağlamakta ve bu operasyonda emeği geçen Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz Seit Ali Büyük’e, Nusret Başevci’ye ve projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı Duyurusu 02.04.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın