medyauzmani.com
Gönderim faaliyetlerini yürütecek olan bireysel firma elektronik fatura kullanmak zorunda mıdır? – Özgün Fikirler

Gönderim faaliyetlerini yürütecek olan bireysel firma elektronik fatura kullanmak zorunda mıdır?

Yönlendirme faaliyetleri ile yeni bir bireysel işletme kurduk. Şirket e-defter ve e-fatura kullanmak zorunda mı?

Öncelikle 509, 535, 526 Sayılı Vergi Usul Kanunu genel verileri kapsamında mükellefinizin elektronik fatura ve elektronik defter ile bağlı olup olmayacağının kontrol edilmesi gerekmektedir.


İSMMMO

E-FATURA, E-VASİYET TEKLİFİ VE E-DEFTERİNE GİTME TAKVİMİ

(01 Temmuz 2022’den itibaren)

Sayın Üye,

06.06.2022

22.01.2022 tarihli ve 31727 sayılı Resmi Gazete’de, Vergi Usul Kanunu’nun 509 Sayılı Elektronik Belge Taleplerine İlişkin Kamu Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair 535 Sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliği, 22.01.2022 Tarihli ve 31727 Sayılı Resmi Gazete. Ayrıca yayınlandı.

Kapanış beyanında yapılan değişikliğe göre; Elektronik fatura, elektronik irsaliye ve elektronik defter kullanımına geçiş tarihleri ​​aşağıdaki tablolarda yer almaktadır.

Hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim.

selamlar,

Erol Demirel

bakan

Sektör ayrımı olmaksızın tüm katılımcılar için e-fatura ve e-deftere geçiş tarihleri:

Halk Toplam satış geliri elektronik fatura e-kitap
2021 4 milyon lira 1 Temmuz 2022 1 Ocak 2023
2022 4 milyon lira 1 Temmuz 2023 1 Ocak 2024

ÖTV Kanununa ekli listede yer alan malların üretimi, ithalatı, teslimi vb. Faaliyetleri için EPDK’dan ruhsat almış şirketler ile ÖTV Kanunu’na ekli III No’lu Listede yer alan malları üreten, inşa eden veya ithal eden şirketler; Ruhsat alımı, imalatı, yapımı veya ithalatının yapıldığı ayı takip eden dördüncü ayın başından itibaren e-fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir.

Sebze-meyve ticaretinde komisyoncu veya bayi olarak çalışanların işe giriş tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili taşınma kurulumlarını tamamlamaları ve e-fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir.

İhracat işlemlerinde elektronik fatura uygulamasında kayıtlı olan mükelleflerden, eşya ihracatı (Türkiye’de yerleşik olmayanlara özel fatura ile yapılan bagaj ticareti kapsamındaki satışlar dahil) ve yolcu refakatçisi eşya ihracatı (KDV hesaplanarak) yerleşik olmayanlar için) 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca, yapılan satışlar kapsamında fatura düzenleyecek olanlar) faturalarını elektronik fatura olarak düzenlemekle yükümlüdür.

Gayrimenkul ve araba almak, satmak ve kiralamak:

(gayrimenkul ve/veya otomobil işlemleri ile inşaat, imalat, satın alma, satış veya kiralama işlemlerini yapanlar ve bu işlemlere aracılık eden mükellefler)

Halk Toplam satış geliri elektronik fatura e-kitap
2020 – 2021 1 milyon Türk Lirası 1 Temmuz 2022 1 Ocak 2023
2022 500 bin Türk Lirası 1 Temmuz 2023 1 Ocak 2024

Elektronik ortamda (İnternet) mal ve hizmet satanlar için geçiş tarihleri:

(Kendi internet siteleri, aracı hizmet sağlayıcılar veya diğer elektronik ortamda mal ve hizmet satan mükellefler.)

Halk Toplam satış geliri elektronik fatura e-kitap
2020 – 2021 1 milyon Türk Lirası 1 Temmuz 2022 1 Ocak 2023
2022 500 bin Türk Lirası 1 Temmuz 2023 1 Ocak 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı veya lisanslı belediye otelleri:

(Kültür, Turizm Bakanlığı ve Belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi alarak konaklama hizmeti veren otel işletmeleri)

elektronik fatura e-kitap
Sektördeki tüm vergi yükümlülüklerinin yıl ve toplam satış beyannamelerinde herhangi bir kısıtlama yoktur. 1 Temmuz 2022 1 Ocak 2023

Sektörde ayrım gözetmeksizin sevk için elektronik vasiyetnameye geçiş tarihleri:

elektronik fatura talebinde yer alan mükelleften elde edilen yıllık satış hasılatı;

Halk Toplam satış geliri elektronik teslimat
2021 10 milyon lira 1 Temmuz 2022
2022 10 milyon lira 1 Temmuz 2023


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın