Cennet koylarıyla ülkemizin en nadide yerlerinden olan Göcek’in sefasını en çok tekneler sürüyor. 2-3 yelkenliden başka kimsenin olmadığı bakir koylarda bulunmanın elbette keyfi bambaşka ama karadan ulaşılabilen birkaç koyda da bu zevke ortak olmak mümkün. Keza bazı karadan ulaşımı olmayan koylarda konuçlanmış restoran, beach gibi işletmeler tekne ile shuttle servisi veriyor. Hem “Anlayamazsınız”cıların, hem de karacıların Göcek’te gidebileceği en güzel koyları burada bulabilirsiniz.
Göcek ve Fethiye’nin çok yakın olduğunu, birinden diğerine hem karadan hem de denizden günübirlik gidebileceğinizi unutmayın. Fethiye Koy ve Plajları‘nı buradan inceleyebilirsiniz.
İçindekiler
Göcek’de Denize Girilecek En Güzel Koylar ve Plajlar
Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.
- İnlice Halk Plajı
- Osmanaga Koyu
- Ayten Koyu
- Kille Koyu
- Bedri Rahmi Koyu
- Sarsala Koyu
- Boynuz Bükü
- Blue Point Beach
- Göcek Adası
- Fimi Island
- Yassıca Adaları
- Tersane Adası
- Akvaryum Koyu
- Domuz Adası
- Göbün Koyu
- Merdivenli Koyu
- Yavan Su Martı Koyu
- Kurşunlu Cennet Koyu
- Binlik Koyu
- Hamam Koyu (Keleopatra Koyu)
- Adaia Göcek
- Sıralıkbük Koyu
Arabayla Ulaşabileceğiniz Göcek Koyları ve Plajları
İnlice Halk Plajı
Göcek’te havlunuzu katlanır sandalyenizi atıp deniz keyfi yapabileceğiniz bir belediye plajı İnlice Halk Plajı. Giriş ücreti yok fakat aracınızla geliyorsanız park yeri ücreti var. Şezlong ve şemsiye kira ile. Wc, duş ve kabinler ise ücretsiz. Plajda belediyenin işlettiği bir cafe de var. Plajı iri kumlu ve çakıllık. Deniz suyu sıcaklığı normal fakat derinlik sığ başlayıp aniden derinleşebiliyor. Dikkatli olmakta fayda var. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.
Osmanağa Koyu

Osmanağa Koyu, Ayten Koyu ve Bedri Rahmi Koyu Göcek’te tekne ile de gelebileceğiniz ama aynı zamanda karadan kendi aracınızla kıyıya kadar ulaşım sağlayabildiğiniz 3 koy. Yalnız yolların biraz bozuk olduğunu da not düşelim. Bunlardan Osmanağa olanı oldukça küçük bir koy. Sahili taşlık, denizi berrak. Tamamen bakir bir koy olduğu için wc, duş, kabin veya yeme-içme işletmesi yok. Sadece bir tatlı su çeşmesi var. O yüzden hazırlıklı gelin. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
Ayten Koyu

Ayten Koyu ise Osmanağa Koyu’na gelmeden bir önceki koy. Burası da küçük ve bakir bir koy. Herhangi bir işletme, wc, duş, kabin yok. Denizi oldukça taşlık. Göcek merkezden çıktığınızda karşınıza çıkan ilk bakir denize girme noktası olduğu için diğerlerine göre daha kalabalık olabiliyor. Eğer kalabalıksa ona 5 dakika sürüş mesafesindeki Osmanağa Koyu’na devam edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
Kille Koyu

Dalaman ve Göcek’in sınırlarını çizen Kille Koyu da araba ile ulaşım sağlayabileceğiniz aynı zamanda tekne ile de gelebileceğiniz bir koy. Diğerlerine göre oldukça büyük bir alana yayılıyor. Ulaşım toprak yol nedeniyle biraz zor ama gelmeye değer. Kalabalık değil, huzurlu, kamp için uygun. Denizin toprak bağlantısı olduğu için, girdiğiniz anda deniz suyu bulanık olabiliyor ama açıldığınızda berraklaşıyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.
Bedri Rahmi Koyu
Bedri Rahmi Koyu da Kille Koyu’ndan bir sonra gelen, Göcek’ten kalkan her tur teknesinin mutlaka uğradığı, ismini Türk ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan alan koy. Kendisinin buradaki bir kayaya yaptığı ünlü balık figürünün olduğu yer.
Bedri Rahmi, 1974’de Göçek’e yaptığı bir seyahatte buradaki kayaya balık figürü çizince önceden Taşyaka Bükü olan koyun ismi zamanla ismi Bedri Rahmi Koyu olmuş. Dikkatli incelendiğinde içinde 6 farklı hayvan olduğunu görebilirsiniz. Koyda küçük bir iskele ve restoran da var. Koyda bir diğer dikkat çekici detay da M.Ö 350 yılında Likyalılar tarafından yapılmış kaya mezarları. Tekne turları nedeniyle koyun trafiği bir hayli fazla. Buraya aracınızla gelebiliyorsunuz ama diğer koylardaki gibi sahiline kadar araçla inemiyorsunuz. Aracınızı yukarıda park edip kıyıya doğru yürümeniz gerekiyor. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.
Sarsala Koyu

Çam ve iğne ağaçları ile çevrili Sarsala Koyu, bölgedeki en güzel koylardan ve karadan direkt ulaşım var. Plajı kumluk, deniz suyu ılık. Buraya geldiğinizde deniz, kum, güneş muhabbetinden sıkılırsanız, bölgede yürüyüş yapabileceğiniz patikalar var. Bu patikalar Hamam Koyu’na kadar uzanıyor. Plajda, belediye işletmesi bir cafe, wc ve duş bulunuyor. Şezlong ve şemsiye de kiralayabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.
Boynuzbükü

Tekne turlarının uğrak noktalarından olan Boynuzbükü de kara bağlantısı olan koylardan. Çam ağaçlarıyla çevrili harika bir doğası var. Burada keyifli bir restoran işletmesi ve iskelesi de bulunuyor. Restoranın tüm sebze ve meyve ihtiyacı hemen arkasındaki bahçeden sağlanıyor. Aynı zamanda işletme Parasailing imkanı da sağlıyor. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.
Blue Point Beach ve D-Marin

Blue Point Beach, D-Marin’in Mısır’dan getirilmiş o meşhur altın kumlu özel plajı. Plajı mavi bayraklı. Göcek merkezdeki tek ve özel plaja sahip yer. İçinde restoran bulunuyor. Gerçekten üst düzey bir hizmet sunuyor. Yalnız her hizmetin de bir bedeli var. Giriş ücreti bir hayli yüksek. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.
Tekne Turu İle Ulaşılan Göcek Koyları ve Plajları
Göcek’ten çıkmalı tekne turları 12 adalar denilen bir rota izliyor. Bu rota içinde, Yassıca Adalar, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Yavansu, Bedri Rahmi Koyu, Tersane Adası, Göbün Koyu, Boynuzbükü, Göcek Adası, Domuz Adası gibi duraklar var ama 12 adanın tamamı Göcek’te değil kimisi Marmaris’te ve Fethiye’nin başka yerlerinde. Ayrıca 12 adalar tekne turu rotaları katıldığınız tur acentesine göre farklılık gösteriyor. Turdaki durakların hepsi gerçek bir ada değil kimisi koy. Fakat genel olarak 12 adalar turu olarak geçiyor. Göcek çevresinde teknelerin durduğu koy ve adaları aşağıda veriyoruz.
Göcek Adası

Göcek merkeze en yakın ada. Belediye’nin marinasından saatte bir kalkan motorlar ile 15 dakikada ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Burada Göcek Adası Plajı var ve ücretli. Daha bakir koylar arıyorsanız bir tekne turuna çıkın deriz. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.
Fimi Island
Göcek Adası’nda bir beach işletmesi ve restoran. Yazın burada DJ performanslı elektronik müzik festivalleri de oluyor. Eğer kendi teknenizle gelmiyorsanız müşterilerini marinadan botla alıyorlar ve 10 dakika sonra Göcek Adası’na varıyorsunuz. Giriş fiyatı uygulaması var. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.
Yassıca Adalar

Yassıca Adalar irili ufaklı, derin veya sığ suları olan birçok küçük adadan oluşuyor. Hiçbirinde işletme yok. Tamamen bakir. Havuz gibi bir denizi var. Her tekne turu buraya mutlaka uğruyor. Göcek merkeze de en yakın adalardan olduğundan tekne trafiği yoğun olan bir yer. Takımadalar Zeytinli Ada, Şeytanlı Ada, Büyük Yassıca Adası, Küçük Ada, Kızıl Ada ve Kaşık Adası’ndan oluşuyor. Aralarından en ünlü olanı Kaşık şeklini andıran Kaşık Adası. Burada devamlı park halinde bulunan bir gözleme teknesi var. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.
Tersane Koyu
Göcek’in en büyük adası. Osmanlı zamanında burada bir tersane varmış. Kalıntıları halen daha duruyor. Doğu ve batı yönünde Yaz ve kış olmak üzere demir atmalık 2 limanı var. Kıyısında iskelesi olan şirin bir restoran var. Burası da günübirlikçi teknelerin sıklıkla demir attığı yerlerden. O yüzden asıl tadı 17’den sonra çıkıyor. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.
Akvaryum Koyu

Tüm Göcek adaları ve koyları arasında en mavi ve berrak denizi olan, suda yüzen balıkları şnorkele ihtiyaç duymadan görebildiğiniz nokta, Domuz Adası ve Tersane Adası arasında kalan Akvaryum Koyu. Koyun ortasında yıkık bir fener kalıntısı da var. Yanınızda deniz gözlüğü veya şnorkel olduğundan emin olun. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.
Domuz Adası

Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı, adını bir zamanlar tepelerinde yaşayan yaban domuzlarından alan bu ada da Simavi ailesine ait özel bir ada. Adanın kuzeyindeki küçük koya tekneler demir atıyor. Su altında tarihi kalıntılar var o yüzden şnorkel yapmak için ideal. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.
Göbün Koyu
Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı, rüzgar almayan, çok korunaklı bir koy olan Göbün Koyu, Domuz Adası’nı güneye doğru geçince karşınıza çıkıyor. Teknelerin gecelemesi için mükemmel bir yapıya sahip olan koyu Göbün isimli restoran işletiyor. Sadece tekne ile ulaşılabilen restoran bizce Göcek koylarındaki en iyi restoran. Böceği ile ünlü. Eğer böcek alırsanız seçtiğiniz 5-6 çeşit meze ikram olarak geliyor. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.
Merdivenli Koyu

Merdivenli Koyu ise adını sahilinde bulunan ve tarihi olduğu düşünülen merdivenlerden alan bir koy. Burada denize girmekten daha güzel bir aktivite daha var. O da kanyon görünümlü vadinin içinden geçen patikayı takip ederek tepeye doğru yürüyüş yapıp muhteşem manzarayı seyretmek. Koyda çadır kampı yapmak da güzel fikir. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.
Yavansu (Martı Koyu)

İsmini, kıyıda taşlarla yapılmış büyük beyaz bir martı şeklinden alan koy. Kıyıya yakınlaştığınızda çok sığlaşan denizi var. Burada ahşap bir iskele ve zaman zaman hizmet veren bir restoran var. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.
Kurşunlu Cennet Koyu

Burası da rota üzerinde küçük, korunaklı bir koy. Küçük bir plajı, plajında bir tekne-restoran ve Likya mezarlarının bulunduğu tepeleri var. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.
Binlik Koyu (Kuyrucak Koyu)
Çam ağaçlarının denize kadar ulaştığı, tesisin olmadığı, rüzgara korunaklı, doğal bir koy. Tekneleri bağlamak için iskeleler var. Şnorkel yapmaya müsait bir koy. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.
Kleopatra Koyu (Hamam Koyu)
Kleopatra veya Hamam Koyu, Likyalılardan kalma hamam kalıntılarının bulunduğu meşhur koy. Ama kalıntılar sualtında değil. Olduğu gibi su üstünde. Yani kalıntıların arasında yüzebiliyorsunuz. Göcek’in en ünlü koyu olduğundan, gün içinde sabahın erken saatlerinde veya 17’den sonra gelmeniz ideal olur. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.
Aynı zamanda Hamam Koyu’nda Adaia Göcek da var. Ambiyans çok hoş ama lezzet olarak ödediğimiz faturayı karşılamadı. En güzeli yemekten sonra bir şeyler içmeye barına gelmek. Bazı akşamlar Ayhan Sicimoğlu gibi ünlü isimlerin canlı performansları veya dj performansları da oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.
Sıralıbük Koyu

Sıralıbük Koyu, Göcek koyları arasında suyu en serin ve derin olanı. Çünkü burada tatlı su kaynağı deniz suyu birleşiyor. Ayrıca bu koy dağ keçilerinin mesken tuttuğu koylardan. Plajında herhangi bir tesis yok. Sahili çakıllı. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.
Koylarda Bulabileceğiniz Servisler
Göcek öyle bir yer ki marinaya hiç girmeden aylarca denizde kalabilirsiniz. Koylardaki restoranlardan teknenize su alabilir (ama kuyu suyu olacaktır), sadece yeme içmeyi değil, masajı bile teknenize çağırabilirsiniz. Ancak siz mümkün olduğunca ihtiyaçlarınızı önden halletmeye çalışın yoksa yüksek bedeller ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Migros
Migros’un süper market teknesi gün boyu koy koy gezerek park ediyor. Zodyağına atlayıp markete yanaşıyorsunuz. Ya da teknenize getirmelerini isterseniz 05414563456’yı arayabilirsiniz. Ayrıca şnorkel, Birkenstock terlik gibi denizde gerekebilecek ihtiyaçlarınızı da bulabiliyorsunuz.
CarrefourSA Mavi
Aynı şekilde Carrefour’un da süper market teknesi var. Arayarak siperiş verebilirsiniz. Tel: 0505 184 95 95
Mezeci
Göcek’te restoranı bulunan Mezegi’nin bir de koy koy gezen bir sandalı var. Kavanozda servis edilen mezeleri lezzetli ve pratik. Teknenize çağırmak isterseniz numarası 05384846393
Tatlı ve Dondurma
Özsüt Pastanesi’nin tatlılarını satan sandalda aynı zamanda Algida’nın dondurmalarını bulabiliyorsunuz. Artizanal dondurma tercih ederseniz aile boyu olarak bulabiliyorsunuz.
Balıkçı
Deniz ürünü teknesi de gün boyu sahilleri turlayarak müşteri arıyor. Eğer bir gün önceden ararsanız kalamar, midye gibi özel isteklerinizi de organize edebiliyorlar. 05415228545’ten teknenize çağırabilirsiniz.
Bakkal
Koyları ayrıca yerellerin meyve-sebze, ekmek gibi basit ihtiyaçlarla dolu sandalları turluyor.
Gözleme
Yassıcalar’da park halinde duran bu tekne de her gün gözleme yapılıyor. Yani sizin tekneye ulaşmanız gerekiyor.
Su Sporları
Muz, su kayağı, ringo? Bir telefon kadar yakın.
Tekneye Pasta
Vakkorama Cafe ve Q Lounge pasta ve diğer ürünlerini tekne ile istediğiniz koya yolluyor. Eğer onlara çiçek ve balon gibi diğer kutlama gereçlerini ulaştırırsanız pasta ile birlikte getiriyorlar.
Vakkorama Cafe : 0546 400 40 40
Q Lounge : 0252 661 09 00
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]