medyauzmani.com
Göbek Yağını Yakmak Erkekler İçin Neden Önemlidir – Fikirler – Özgün Fikirler

Göbek Yağını Yakmak Erkekler İçin Neden Önemlidir – Fikirler

Göbek yağları için neden endişelenmeliyiz?

Genel kilonuz ne olursa olsun, aşırı karın yağı şu riskleri artırır:

  • kalp hastalıkları
  • Hipertansiyon
  • felç
  • bazı kanser türleri
  • Diyabet
  • İnsülin direnci
  • Yüksek trigliseritler
  • Düşük HDL (iyi kolesterol)
  • Metabolik sendrom
  • Uyku Apnesi

Çok fazla göbek yağınız olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Bel ölçüsü, çok fazla göbek yağınız olup olmadığının iyi bir göstergesidir. Kalça ölçüsü ile boy ve kilo indeksi size daha iyi fikir verse de bel ölçüsü tek başına yeterlidir. Birçok erkek için risk faktörleri, bel ölçünüz 102 cm’yi geçtiğinde artmaya başlar.

Göbek yağının artmasında yaşın rolü var mı?

Yaşlandıkça, özellikle fiziksel olarak aktif değilseniz, kas kaybedersiniz. Kas kaybetmek, vücudunuzun kalori yakma hızını azaltır. Bu durumda kalori sınırlaması yapmazsanız veya fiziksel aktiviteyi artırmazsanız kilo alabilirsiniz.

Göbek yağı kalıtsal mıdır?

Genler, fazla kilolu veya obez olmanızı etkileyebilir. Ayrıca vücutta yağın biriktiği yerleri de tanımlar. Ancak birçok erkek için sorun genetik değil, yaşam tarzıdır.

Göbek yağlarından nasıl kurtulurum?

İster göbek yağlarından, ister vücudun diğer bölgelerinden kurtulmak isteyin; Kilo vermenin temelleri aynı kalır:

Kalorileri azaltmak: Porsiyonları azaltın. Her zamanki yiyeceklerinizi daha az kalorili sağlıklı yiyeceklerle değiştirin.

Artan fiziksel aktivite: Çoğu sağlıklı yetişkin için haftada en az 150 dakika orta düzeyde aktivite gereklidir. Kilo vermek istiyorsanız bundan daha fazlasını yapmalı ve bunu kalıcı hale getirmelisiniz. Yemekten sonra yürüyüşe başlayabilirsiniz.

Kilo verdikten sonra da devam etmek istiyorsanız eski alışkanlıklarınıza geri dönmeyin. Sağlıklı bir diyet ve fiziksel aktivite sürdürün.

Mekik yaparak göbek yağlarından kurtulabilir misin?

Mekik karın kaslarının güçlenmesini sağlar ancak noktasal egzersizler karın bölgesindeki yağları eritmek için tek başına yeterli değildir. Belinizi küçültmenin en iyi yolu, sağlıklı beslenerek ve düzenli egzersiz yaparak tüm vücut yağını azaltmaktır.

Göbek yağlarından kurtulabileceğinizi unutmayın, bu sadece sabır ve çaba gerektirir. Birkaç kilo vermek bile kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve sağlık sorunları yaşama riskinizi azaltacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın