medyauzmani.com
GKRY’den kendini tanıtma seansı! KKTC’den Kınama – Fikirler Haber – Fikirler Haber – Özgün Fikirler

GKRY’den kendini tanıtma seansı! KKTC’den Kınama – Fikirler Haber – Fikirler Haber

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 1974’ten bu yana akıbeti bilinmeyen kayıp kişiler için 29 Ekim 2022’de Kıbrıs Rum Yönetimi’nin dediği oldu. “Kıbrıs’ta Kayıp Kişiler Günü” açıkladığını hatırlamak için “1963’ten bu yana Yunan saldırganlığı nedeniyle ciddi kayıplara uğrayan ve 1974 yılında Anavatan Türkiye’nin garantör hakları için haklı müdahalesi ile acısı sona eren Kıbrıs Rum rejimi, Kıbrıs Türk halkının uğradığı kayıpları da göz ardı etmemektedir. adadaki kayıp insanlar meselesinin siyasetine karşı olduğunu iddia eden Kıbrıslı Rum yetkililerin 29 Ekim’de bu muhalefet kararını kabul etmeleri büyük bir alay ve büyük bir hakarettir. , Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci yıl dönümü ve o bunu siyasi bir mesele olarak zor bir mesele olarak kullandı.” kelimeler kullanıldı.

Açıklamada, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıs sorununda kendileriyle tek muhatap olan Kıbrıslı Türkleri görmezden gelerek her fırsatta Türkiye’ye karşı savaşmak için saçma sapan kullandığı ifade edildi.

“Adanın tarihinin gerçeklerini kendi çıkarları için çarpıtma noktasına gelmiş, muhtaçların yakınlarının acılarını bile siyasi çıkarları için kullanma noktasına gelmiş olan Rum tarafını akılcı ve akılcı davranmaya çağırıyoruz. Dezavantajlı İnsanlar Komitesi’nin çalışmalarına ciddi şekilde müdahale edebilecek şeyler yapmaktan kaçınmak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kayıp şahıslarla ilgili tek yetkili mekanizma olan Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarına destek vermek ve bu konunun siyasi bir araç olarak kullanılmasını engellemek için adımlar atmıştır ve atmaya da devam edecektir. . Kıbrıs Rum toplumu, adanın sahibinin Kıbrıs Türk halkı olduğunu kabul ettiği gün, iki halk arasında gerçek bir diyalog kurulması ve iki yönetici arasında iyi bir ilişki içinde bir arada yaşaması mümkün olacaktır. benzer ülkeler.

kaynak: AA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın