medyauzmani.com
Gerçek kişi vergi mükellefleri, kullanıcı kodunun interaktif doğrulamasında hata alırlarsa ne yapmalıdır? – Özgün Fikirler

Gerçek kişi vergi mükellefleri, kullanıcı kodunun interaktif doğrulamasında hata alırlarsa ne yapmalıdır?

Özel bir şirket olan bir müşterim e-arşiv portalından her zaman kullandığı şifre ve kullanıcı simgesi ile fatura kesememiştir. E-devlet şifresi ile tekrar kayıt oldu ve şifre aldı. Ancak yine de faturayı ödeyemedi. “Doğrulama Hatası İnternet Vergi Dairesi kimlik doğrulaması yapamadı” hata mesajını alıyorum. O ne yapmalı?

Vergi Dairesi İnteraktif Kullanıcı Kodu ve Şifresi ile 5.000 TL ve 30.000 TL’lik elektronik arşiv fatura portalına giriş yaptıklarında “doğrulama hatası” alan mükelleflerin ivd.gib.gov.tr ​​adresinden İnteraktif Vergi Dairesi Uygulaması’na giriş yapması ve bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini alabilecekleri “e-Devlete Kayıt Ol” alanına tıklanır.

Mükellefimiz 2020 yılında elektronik fatura kullanmaya başlamıştır. Aynı zamanda bu mükellefimiz dönem dönem mal ihraç edebilen bir firmadır. 509 Sayılı Fock Beyannamesi’nde; “IV.1.7.1.Türkiye’de kayıtlı mükelleflerin 25.10.1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesi kapsamındaki mal ihracatı işlemlerinde elektronik fatura uygulamasına geçme zorunluluğu elektronik fatura uygulaması (Türkiye’de yerleşik olmayanlar için özel fatura ile yapılan ticaret kapsamındaki satışlar dahil) ve yolcu eşyası ihracatı (Türkiye’de yerleşik olmayanlar için KDV hesaplanarak yapılan satışlar) olarak faturalandırılacaktır. 01/07/2017 tarihli (Türkiye’de yerleşik olmayanlar için özel faturalı bagaj ticareti kapsamındaki satışlar açısından, 1/7/2020) Bu ibare “V.7” ve “VIII” olmalıdır. numaralı bölümlerde belirtilen istisnai durumlar dışında elektronik fatura olarak düzenlenebileceğini ibaresi yer almaktadır.

Bu doğrultuda 2021 yılında E-Defter’e geçiş için diğer şartları sağlamayan şirketimiz, mal ihracatı nedeniyle sadece elektronik fatura kullanmak zorunda olduğundan “3.2.6. e-Defter uygulamasına katılmaları zorunludur; 1- “Elektronik fatura uygulamasına geçiş döneminde ( takip eden yılın başında) zorunlu elektronik fatura uygulamasını yıl içinde değiştiren mükellefler için) devam edebilir mi?

Sorunuzda yer alan açıklamaya göre mükellefinizin gönüllü olarak elektronik faturaya geçiş yaptığı görülmektedir.

Yasal (zorunlu) e-fatura kriterlerini tamamladığınız dönemden itibaren bir sonraki takvim yılı başından itibaren e-defter uygulaması başlayacaktır.


Kaynak: ismmo
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya tüzel kişiler tarafından kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu tutulamaz. resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın