medyauzmani.com
Geçici vergi dönemlerinde bankadaki gümüş hesabına değerlendirme yapılıyor mu? – Özgün Fikirler

Geçici vergi dönemlerinde bankadaki gümüş hesabına değerlendirme yapılıyor mu?

İhracatçı firma ihracat bedellerini parça parça tahsil eder. Her gruptaki kur farkı karmaşık hale geldiğinden, sadece geçici vergi dönemleri açısından bir değerlendirme yapmak yeterli midir?

Para birimi değerlemesi, her bir yabancı para birimi işlendiğinde gerçekleştirilir. Kalan bakiyeler, ara vergi dönemi sonunda değerlendirilir.

LTD, Bank X’te gümüş hesabı açarak bir miktar gümüş almaktadır. Gümüş, ABD doları gibi geçici vergi dönemlerinde yabancı para birimlerine karşı değerlenecek mi?

Banka nezdinde açılan kıymetli madenler (gümüş) mevduat hesabı, mevduat sözleşmesine istinaden vadesi geldiği için 213 sayılı Kanunun 281 inci maddesine göre nominal değeri ile değerlenir,

Depozitonun ödenmesi sırasında önceden belirlenen değer ile ödeme tarihinde banka tarafından hesaplanan değer arasındaki farkın gelir veya gider hesaplarına aktarılması gerekmektedir. “Defter değeri” (defter değeri): Bir ekonomik varlığın muhasebe kayıtlarında görünen değeridir.

Diğer bir deyişle, ekonomik varlığın kaydedildiği değer olduğu gibi kullanılır ve geçici vergi dönemi sonunda herhangi bir tarhiyat yapılmaz.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın