medyauzmani.com
Gece gündüz çalıştığımıza dair bir fikrimiz var – Özgün Fikirler

Gece gündüz çalıştığımıza dair bir fikrimiz var

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi bugün başladı. 2 gün sürecek toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Özkan Öztürk ve Kartal Mezunlar ve Üyeleri Derneği Başkanı Mahmut Kayacık katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta ticaretten yazılıma, insansız teknolojiden iklim değişikliğine, havacılık ve uzay endüstrisinden güvenliğe kadar geniş bir konu yelpazesi ele alındı.

“ÇALIŞAN 28 KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK, İLGİLENİYORUZ”

Toplantının açılışında konuşan Bakan Mustafa Varank, madendeki patlamaya değinerek, “Patlama nedeniyle 28 işçi hayatını kaybetti” dedi. Bu yüzden üzgünüz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kardeşlerine sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Hükümetimiz olaydan sonra bütün silahlarını topladı. Bunun gibi üzücü şeyler, bazı istismarcı kişilerin istismarına yol açar. Yalan ve asılsız haber içeren kötü şeylere itibar etmeyin.

“BUGÜN DEVLET VE MİLLET İMAM HATİP OKULLARINI KORUR”

Bakan Varank konuşmasına devam ederek, “Bu yaşta 2002’den önce tanıklık yapmadınız. İyi ki yapmadınız. O dönemdeki kardeşleriniz sizin kadar şanslı değildi. Sizin gördüğünüz bedeli görmediler. 28 Şubat’ın karanlık düşünceleri İmam-hatiplerin üzerine sadece tehlikeli bir rüya olarak indi.Katsayı zorluğundan üniversitelere giremediler.Cazibeli odalara kondular.Kadınlar başörtüsü yüzünden birçok fırsattan mahrum bırakıldı.Bugün, Devletin ülkenin geri kalanıyla birlikte imam hatip okullarını ve öğrencilerini koruduğu bir toplumda yaşıyoruz.”

“GECE-GECE ÇALIŞMAK İÇİN İYİ BİR İŞİMİZ VAR”

Milli teknolojiye vurgu yapan Varank, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde belirlediğimiz fikirlerimiz var ve gece gündüz çalışıyoruz. Milli teknolojiyi hareket ettiren Vizyon. Bu vizyonla yaratıcı bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Teknolojinin hayatı olan programlama becerilerimizi geliştirmek için yeni nesil programlama okullarımızı açıyoruz.Bu dönemde dünyanın en popüler programlama okullarından biri olan kendi kendine öğrenme yöntemiyle çalışan 42 okulu bünyemize kazandırdık. Ülkemizde şu ana kadar bin civarında genç bu okullarda okumaya başladı.Bu gençler iyi bir programcı olarak iş hayatlarına başlayacaklar.Girişimcilik bizim önemsediğimiz şeylerden biri.Bu okullarda girişimciler için ayrı bir bölüm oluşturduk. dünya teknoloji hareketinin vizyonuyla planladığımız iş ve teknoloji planımız. Bu planda Türkiye’nin ticaret gücünü inşa edecek tüm politikalarımızı kullanıyoruz. Bununla ilgili daha fazla bilgi ve güncellemeye ulaşmak için tarafımızca geliştirilmiş bir portalımız bulunmaktadır. Sadece hizmetimiz değil. Girişimci olursan ülkemize nelerin yardımcı olduğunu, para kazanıp kazanmadığını ve nelerden faydalanabileceğini görebileceğin bir portalımız var. Adresi www.yatirimadestek.gov.tr’dir. Bu web sitesini takip ederek hayatınızda kariyer planınızda bir iş varsa, bu web sitesinden yararlanabilirsiniz. Hükümetimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı var ama bakanımız Muharrem Kasapoğlu kızmasın. Bunu söyleyeceğim. “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı gençliğin ilk bakanlığı olarak görüyorum” dedi.

“TÜRKİYE ARACI PİYASAYA GİRDİĞİNDE HEPİMİZ GURUR DUYUYORUZ”

Varank, kalışının hatırasıyla ilgili olarak, “Otomobil sektörü gençlerin ilgisini çeken yerlerden biri. Bazen kıskanıyorum. Bir gün Ankara’da eve sipariş verdiler. Fırına gittim. bir de TOGG gömleği.Siparişimizi alayım dedim.Hesabı öderken kasada çalışan arkadaşımız ‘tanıdığımız TOGG bu mu?’ dedi. ‘Evet, TOGG Türkiye arabasını biliyoruz’ dedim, ne zaman piyasaya çıkacağını sordum, ‘Böyle bir iş yapabildiğiniz için çok gururluyum’ dedi. Yani vatandaşlarımız TOGG’u biliyor, ama Sanayi ve Teknoloji Bakanı değil.Cumhurbaşkanımızın liderliğinde böyle heyecan verici projelere imza atmak ayıp.Umarım Türkiye’deki otomobil projesi çıktığında hepimiz gurur duyarız.

kaynak: DHA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın