medyauzmani.com
gece çalışması nedir Gece çalışmasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? – Özgün Fikirler

gece çalışması nedir Gece çalışmasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

gece çalışması nedir Gece çalışmasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Pratik hayatta “gece” en geç saat 20:00’de başlayıp en geç 06:00’a kadar devam eden ve zaten en geç 11 saat süren dönemdir.

Birinci fıkrada yer alan hükmün uygulama biçimlerinin belirlenmesi veya birinci fıkrada yer alan hükmün uygulanmasının, çalışma hayatına ilişkin “gece”nin başlangıcından geri çekilerek veya yaz ve kış saatlerinin ayarlanması suretiyle belirlenmesi, veya bazı işlerin niteliğine ve gerekliliğine veya bazı barınma alanlarının özelliklerine bağlı olarak günün süresinin başlangıç ​​ve bitiş zamanlarının belirlenmesi. Gece çalışmasında ekonomik zorunluluğun bulunmadığı işyerlerinde, her ne pahasına olursa olsun fazla ödeme yapılmasına veya işçilerin gece çalışmasının önlenmesine yönelik düzenlemeler yapılabilir.

İşçilerin gece çalışması yedi buçuk saati geçemez. Ancak turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü işyerlerinde, işçinin yazılı muvafakati alınmak kaydıyla yedi buçuk saatten fazla gece çalışması yapılabilir.

Gece ve gündüz çalışılan ve vardiyalı çalıştırılan işlerde, bir çalışma haftası gece çalışan işçiler, sonraki ikinci çalışma haftasında gündüz çalıştırılmak suretiyle vardiyalar düzenlenir. Gece ve gündüz vardiyalarında iki haftalık rotasyon ilkesi de uygulanabilir.

İşi değiştirilecek işçi kesintisiz en az 11 saat dinlenmeden diğer işinde çalışamaz.


Kaynak: 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 69. Maddesi
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın