medyauzmani.com
Form Ba ve B’de Temmuz 2021’den bu yana elektronik ortamda düzenlenen belgeler tebligat kapsamına alınmaz. – Özgün Fikirler

Form Ba ve B’de Temmuz 2021’den bu yana elektronik ortamda düzenlenen belgeler tebligat kapsamına alınmaz.

mide bulantısı

Kanuni Genelge 01.07.2021 / 136

Form Ba ve B’de Temmuz 2021’den bu yana elektronik ortamda düzenlenen belgeler tebligat kapsamına alınmaz.

Vergi Usul Kanunu kapsamında elektronik olarak düzenlenen belgeler, Temmuz 2021’den itibaren Form Ba ve Form Bs bildirimlerine dahil edilmeyecektir.

Ağustos ayı sonuna kadar yapılacak bildirimler için ilk başvuru geçerli olup, Temmuz ayı için hazırlanan formlar teslim edilecektir. Bir kişi veya kuruluştan satın alınan mal ve/veya hizmet miktarı ile bir kişi veya kuruluşa satılan mal ve/veya hizmet miktarı için 5000 TL sınırı belirlenirken, elektronik ortamda ve kağıt ortamında düzenlenen tüm belgelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir.

Bu sınırın aşılması halinde, bildirimlerde yalnızca kağıt ortamında düzenlenen belgeler yer alacaktır. Tebliğ’e uyan ancak alım ve satımları belirlenen limitin altında olan veya elektronik belge olarak düzenlenen belgelerden oluşan mükelleflerin beyannamelerini Form Ba ve/veya Form B’de vermeleri gerekir. Tebliğ Ba/Bs’de beyan . Kutucuğu işaretleyerek verilmelidir.

362, 381 ve 396 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun genel açıklamaları ile “Mal ve Hizmet Alımına İlişkin Bildirim Formu” ile 5000 TL’yi aşan mal ve hizmet alımları için bilanço esasına göre defter tutan mükellefler, (Ba Biçimi)”; Öte yandan mal ve hizmet satışlarını “Mal ve Hizmet Satışına İlişkin Bildirim Formu (Form B)” ile bildirmeleri istenmiştir.

Bu kapsamda 25 Ocak 2021 tarih ve 31375 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 523 Sayılı Kamu Tebliği ve 396 Sayılı Tebliğ ile Form B ve Form B kullanılarak yapılan mal ve hizmet alımlarının bildirimine ilişkin esaslarda değişiklik yapılmıştır. 26.01.2021/34 Sayılı Genelgemizde tadil edilerek yer verilmiştir.

Böylece ;

1) Vergi Usul Kanunu kapsamında elektronik ortamda düzenlenen belgeler Temmuz 2021 tarihinden itibaren Form B ve Form B bildirimlerinde yer almayacaktır. Elektronik belge düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar ağırlıklı olarak VUK 509 Sayılı Özel Durum Tebliği’nde düzenlenmiştir. .
2) Bir kişi veya kuruluştan satın alınan mal ve/veya hizmet miktarı ile bir kişi veya kuruluşa mal ve/veya hizmet satışı için 5000 TL sınırı belirlenirken, elektronik ortamda ve kağıt ortamında düzenlenen tüm belgelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir. Bu sınırın aşılması halinde, bildirimlerde yalnızca kağıt ortamında düzenlenen belgeler yer alacaktır.
3) Tebliğ’e uyan ancak alım ve satımları belirlenen limitin altında olan veya elektronik belge olarak düzenlenmiş belgelerden oluşan mükelleflerin “Bilgim yok” beyannamelerini Form Ba ve/veya Form B’de vermeleri gerekmektedir. Bildirim Ba/ Bs’de beyan etmek”. Kutucuğu işaretleyerek verilmelidir.


Kaynak: TÜRMOB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın