medyauzmani.com
Folik Asit, Metabolizma ve Kilo Kaybı – Fikirler – Özgün Fikirler

Folik Asit, Metabolizma ve Kilo Kaybı – Fikirler

Folik asit ve metabolizma

enzimler
Metabolizma kimyasalların işlenmesini içerdiğinden, bir şeyin bu değişiklikleri yapması gerekir. Enzimler, kimyasal reaksiyonların hızını artıran özel proteinlerdir. Folik asit ve bazı vitaminler belirli enzimlere bağlanarak onların çalışmasını sağlar.

DNA metabolizması
Folik asit, hücrelerdeki enzimlerin DNA’yı üretmesine, onarmasına ve düzenlemesine yardımcı olur. DNA kodu dört temel kimyasaldan oluşur: guanin, adenin, timin ve sitozin. Folik asit ilk üçünün üretilmesine yardımcı olur. Ayrıca folik asit, tek karbon moleküllerinin (metil grubu) DNA’ya transferinden sorumludur. Bu metil grubu, DNA’nın belirli bir kısmına eklendiğinde, DNA hücre tarafından kullanılamaz hale gelir. DNA bu şekilde düzenlenir.

amino asit metabolizması
Amino asitler birleşerek proteinleri oluşturur. Amino asit metioninin sentezi için folik asit ve B12 vitamini gereklidir. Metiyoninin homosisteine ​​dönüştürülmesiyle yapılır. Folik asit eksikliğinde homosistein aşırı yükselir. Bu sağlık sorunlarına neden olabilir.

İlgili makale: Metabolizma nedir?

Kilo kaybı ve folik asit

Folik asit, yukarıdaki metabolik fonksiyonlarda aktif olarak yer aldığından, Kilo vermek içinde önemli bir rol oynar. Çünkü metabolizma normal çalışmadığında sağlık sorunlarına yol açtığı gibi alınan kalorilerin yakılmasını da zorlaştırır.

Folik asit ayrıca B12 vitamini ve C vitamini içerir. Normal insülin seviyesi devamına katılmak. Kanda dengeli bir insülin seviyesinin korunması, etkili yağ yakımı için çok önemlidir. Böylece vücudunuz yiyeceği depolamak yerine hemen yakar. Egzersize ek olarak, yeterli miktarda omega-3 yağ asitleri, folik asit ve diğer B vitaminleri almak kilo verme sürecine yardımcı olacaktır.

folik asit eksikliği

Folik asit eksikliği metabolik süreçleri etkiler ve vücutta çeşitli sorunlara neden olur. Örneğin folik asit eksikliği durumlarında kırmızı kan hücreleri azalarak kansızlığa neden olur. Vücutta DNA metabolizmasının azalmış yeteneği, hücrelerin hızlı bölünmesini engeller. Bu durum kemik iliğinde alyuvar üretiminin yavaşlaması gibi sorunlara neden olur. Folik asit eksikliği ayrıca metabolik süreçleri etkileyerek doğum kusurlarına neden olur.

Folik asit eksikliği ciddiye alınması gereken bir sorundur. Folik asit eksikliğinden şüpheleniyorsanız, kan testi için doktorunuzu ziyaret edin.

Folik asit eksikliği hakkında detaylı bilgi için: Folik asit eksikliği nasıl teşhis edilir?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın