medyauzmani.com
FED Tutanakları Yayınlandı: Altın ve Bitcoin Etkilendi! – Özgün Fikirler

FED Tutanakları Yayınlandı: Altın ve Bitcoin Etkilendi!

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Eylül ayı toplantısının tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre, Fed, ekonomi yavaşlasa bile enflasyonu düşürmeye kararlı. Altın ve kripto piyasaları, Fed Tutanakları yayınlandıktan sonra büyük ölçüde hareketsiz kaldı.

Fed Tutanakları politika istikrarına işaret ediyor

Federal Rezerv’in yürüyüş yönü ve hızı hakkında bilgi verecek olan Eylül ayı Fed Tutanakları yayınlandı. kriptokoin.comTakip ettiğiniz gibi, Fed yetkilileri enflasyon hedeflerini tutturmak için daha kısıtlayıcı bir politikaya ihtiyaçları olduğuna karar verdiler.

Birçok katılımcı, komitenin hedeflerine ulaşmak için gerekli olan federal fon sistemine ilişkin değerlendirmelerini ekledi. Ankete katılanların çoğu, politika yeterince kısıtlayıcı bir düzeye ulaştığında, bir süre orada tutmanın uygun olabileceğini belirtti. Ankete katılanların çoğu, politika kısıtlayıcı olduğunda bu tehditlerin iki katına çıkacağını öngördü. Birkaç öğrenci, gerektiğinde kısıtlayıcı bir tutumu sürdürmenin önemini vurguladı.

İşgücü piyasası küçülse de, yetkililer faiz oranlarını yükseltmeye hevesli. Ayrıca, Fed Tutanakları, Fed konuşmacılarından duyduğumuz açıklamalardan biraz daha şahin olarak kabul edilebilir. Bu nedenle, Fed pivotuna doğru eğilebilir. Bu akıl yürütme aşağıdaki varsayımlara dayanmaktadır:

Ankete katılanların çoğu, ekonomi üzerindeki olumsuz etki riskini azaltmak için genişleme politikasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Altın ve kripto piyasası bir an için cevapsız kaldı

Bu arada, altın ve kripto para piyasası baskı altında kalmaya devam ediyor. Ancak, Federal Rezerv enflasyon riskini azaltmak için para politikasını sıkılaştırmaya karar verdiğinden, piyasalar yeni bir oran değişikliği görmüyor. Fed ekonomik risklerde artış görse de Eylül ayı para politikası toplantı tutanakları, komitenin hala faiz oranlarını yükselterek enflasyonu düşürmeye çalıştığını gösteriyor. Politika yapıcılar aşağıdakileri vurgular:

Öğrenciler, Komite’nin yüzde 2’lik enflasyon oranına geri dönme konusundaki güçlü taahhütlerini yinelediler. Birçoğu, iş piyasası küçülürken bile yolda kalmanın önemini vurguladı.

Bazı piyasa analistlerine göre, son Fed Tutanakları ABD para birimi hakkında çok fazla yeni bilgi ortaya koymadı. Forexlive baş finans analisti Adam Button şunları söylüyor:

Burada pek bir şey görmüyorum. Bu şaşırtıcı değil. Fed ve piyasa, %4,75’lik bir yürüyüş ve ardından bir duraklama üzerinde anlaştı. Piyasalar manşetlerde uyuyordu.

Altın piyasası, dakikalarda şahin hissiyatı büyük ölçüde görmezden geldi. Altın, yazının yazıldığı sırada %0,37 artışla 1,672 dolardan işlem görüyordu. Kripto para piyasası da benzer bir kayıtsızlık durumunda. Kripto lideri Bitcoin (BTTC), günlük %0,70 artışla 19.144 dolar civarında seyrediyor. Fed Tutanakları, Fed konuşmacılarının beklentilerinden farklı bir şey ortaya koymadı. Bu nedenle, altın ve kripto piyasalarında şüphecilik olağandışı değil.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın