medyauzmani.com
Faizsiz Mali Denetim Standartları Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı (04.07.2019) – Özgün Fikirler

Faizsiz Mali Denetim Standartları Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı (04.07.2019)

Taslak faizsiz denetim standartları metinleri kamuoyunun görüşüne açıldı

(04.07.2019)

Bilindiği üzere anonim şirketler ile 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 397. maddesi uyarınca denetime tabi şirketlerin mali tabloları, uluslararası denetim standartlarına uygun Türkiye Denetim Standartları’na göre denetçi tarafından denetlenmektedir. . Kamu Kontrol, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayımlanmıştır. Öte yandan, Türkiye Denetim Standartları (TDS), bilgi sistemlerinin denetimi de dahil olmak üzere bağımsız denetim alanında uluslararası standartlar doğrultusunda eğitim, etik, kalite kontrol ve denetime yönelik standartlar ve bu alanla ilgili diğer düzenlemeler olarak tanımlanmaktadır. . Ancak, “2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı”nda yer alan 221 sayılı Prosedüre göre “faizsiz finansman alanında yayınlanmış uluslararası standartları mevzuatımıza kazandırmak” görevi, kurumumuzun sorumluluğundadır.

Bu kapsamda, faize ilişkin muhasebe, denetim, etik ve yönetişim standartlarını getirmek amacıyla, 27 Eylül 2017 tarihinde kurumumuz ile İslami Finansal Kurumlar Muhasebe ve Denetim Kurumu (AAOIFI) arasında bir telif hakkı sözleşmesi imzalanmıştır. serbest finansman sektörü mevzuatımızda. İşbu sözleşmenin imzalanması ile ülkemizde faaliyet gösteren faizsiz finans kuruluşlarının mali tablolarında gerçeğe uygun ve ihtiyaca uygun bilgiler sağlanması ve bu kuruluşların mali tablolarının doğru ve gerçeğe uygun bilgi sağlayıp sağlamadığına ilişkin kullanıcıların teyidinin sağlanması amaçlanmaktadır. . Faizsiz finansal muhasebe standartları ile içtihat ilke ve kurallarına uygun olarak görünür. Ayrıca, faizsiz finans kuruluşlarının bağımsız denetimini gerçekleştiren denetçilerin uyması gereken temel politika ve usuller ile faizsiz finansman alanında kuruluşumuz tarafından yayımlanması planlanan denetim standartlarını belirlemeyi amaçlamaktadır. .

Bu kapsamda, ülkemizde faizsiz finansman sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, Kurumumuz görev alanına giren İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kurumu standartlarına mevzuatımızda yer verilmesi amaçlanmaktadır. ülke ve bu sektör hakkında farkındalık yaratmaktır.

Yukarıda belirtilen amaçlara ulaşmak için yapılan çalışmalar kapsamında, aşağıda belirtilen standartlarla ilgili çalışmalar tamamlanmış ve faizsiz faize ilişkin muhasebe, denetim, etik ve yönetişim standartlarını getirmek üzere taslak metinler hazırlanmıştır. standartlar. Mevzuatımızda finans sektörü.

  • Faizsiz mali denetim standardı 1: Denetimin amacı ve ilkeleri
  • Faizsiz Mali Denetim Standardı 2: Denetçi Raporu
  • Faizsiz Mali Denetim Standardı 3: Denetim Görevinin Şartları
  • Faizsiz Mali Denetim Standardı 4: İçtihat ilke ve kurallarına uygunluğun bağımsız bir denetçi tarafından test edilmesi
  • Faizsiz Mali Denetim Standardı 5: Mali tabloların denetiminde denetçinin hata ve hileye ilişkin sorumlulukları

Faizsiz finansman alanında “Faizsiz Mali Denetim Standartları”nda yer alan ifadelerin ülkemizdeki mevzuata uygunluğu ve uygunluğunun sağlanması amacıyla taslak metinler aşağıdaki linklerde sizlerin görüşleri ile yayınlanmıştır. ve taslak metin önerileri 01/08/2019 tarihine kadar [email protected] ​​adresine gönderilecek, lütfen iletiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili standartların taslak metinlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:


Kaynak: UPS
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın