medyauzmani.com
EYT kimleri kapsayacak? Bakan Billgin tek tek açıkladı! Yıl hakkında daha fazla bilgi… – Fikirler Haber – Fikirler Haber – Özgün Fikirler

EYT kimleri kapsayacak? Bakan Billgin tek tek açıkladı! Yıl hakkında daha fazla bilgi… – Fikirler Haber – Fikirler Haber

Son Haberler: Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği EYT mevzuatı ile ilgili haberler devam ediyor. Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda yer alan bakanların, Bakanlığın 2023 bütçesine ilişkin eleştirilerini ve sorularını yanıtladı.

EYT’İ KİMLER DAHİL OLACAK?

Bakan Billgin, kapanış konuşmasında şunları söyledi: “EYT’de yaptıklarımız herkesi etkileyecek. EYT’de 1999’dan önceki 5000 günlük primi değiştirmeyeceğiz.” dedi.

KADINLARDA 20 YIL, KADINLARDA 25 YIL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilik yaşı yasası (EYT) hakkında “İki şeyi kaldırmıyoruz: ikramiye günlerinin sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 kuralını yerine getirirlerse, bundan kendileri de yararlanırlar. Sınırlı bir yasa değil, kapsayıcı bir yasadır. ” dedi.

Tartışma bölümünde EYT ile ilgili yaptığı, “Şu anda, yaş şartını kaldırırsak, farklı başlangıç ​​tarihleri ​​ve hizmet süreleri olan yaklaşık 1,5 milyon insan var.” Billgin sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

“ÇOK İYİ SÖYLEDİM”

“EYT konusunda çok nettim. Bugün yaklaşık 1,5 milyon dediğim rakam Haziran’da bize ulaştı. Bu rakam yıl sonunda değişiyor. Neden bakıyoruz buna? Gün sayısı lazım. Bazıları var. Milletvekilleri ‘ödül’ gibi şeyler olacağını söylediler, prim olmayacak, neden olmasın? Çünkü prim tarihini 8 Eylül 1999, 5000 ve 5400’den önce değiştirmeyeceğiz.

“ZİHNİNİZDEN OLUMSUZ ŞEYLERİ SİL”

İşte bu, kötü deneyimleri kafanızdan çıkarın. Öyle bir şey yok. Bu günlerde, bu arkadaşlar yıl sonuna kadar emekli olabilecekler ve bunu düzelttiğimizde emekli olmak üzere olan 4 milyon insan nasıl olacak? İki şeyi hariç tutmuyoruz: bonus gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 kuralını yerine getirirlerse, bundan kendileri de yararlanırlar. Yani yaptığımız düzenleme kısıtlayıcı bir düzenleme değil, herkesi etkileyen bir düzenlemedir. Bu açıklamaların yeterli olduğunu düşünüyorum.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın