medyauzmani.com
Evlilik ödeneği nedir? – Muhasebe Haberleri – Özgün Fikirler

Evlilik ödeneği nedir? – Muhasebe Haberleri


Evlilik ödeneği nedir? Şartlar nelerdir?

01/10/2008 tarihinden sonra ilk defa çalışmaya başlayan sigortalıların hak sahiplerine evlenme yardımı (çeyiz yardımı);

Ölüm aylığı veya aylığı alırken evlenip bu nedenle aylıkları kesilen kız çocukları için iki yıllık gelir veya evlilik tarihinde aylık olarak ödenen ölüm yardımıdır.

Evlenme ödeneğinin ödenebilmesi için hak kazanan kız çocuğunun bir dilekçe ile kuruma başvurması gerekmektedir. Evlilik tarihi nüfus kütüğünde kayıtlı değilse evlilik akdinin bir örneğinin dilekçe ile birlikte kuruma teslim edilmesi gerekir.

Evlenme yardımı alan kızların gelirleri veya aylıkları, evlendikleri tarihi takip eden ödeme döneminin başından itibaren kesilir. Kesildiği tarihten itibaren iki yıl sonra gelir veya aylıkları kesilir ve varsa diğer hak sahiplerinin gelir veya aylıkları, gelir veya aylıkların kesildiği tarihten itibaren artırılır.

Evlendirme yardımı alan kızların boşanmaları halinde, bu yardımdan doğan gelir ve aylıklar bu kişilere yeniden dağıtılır. Ancak bu kişiler, evlenme ödeneğini aldıkları tarihten itibaren iki yıl içinde boşanırlarsa, bu iki yıllık süre içinde gelir ve aylık alamazlar ve iki yıllık sürenin bitiminden sonra emekliliğe hak kazanırlar. Yeniden.

1/10/2008 tarihinden önce 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu kapsamında sigortalı kamu çalışanı hak sahipleri için;

Evlilik nedeniyle aylığı kesilen kocaya (karı veya koca), kızlara ve anneye, evlilik yardımı olarak aldıkları on iki aylık dul veya yetim aylığının toplamı ödenir.

Evlenme tarihinden on iki ay önce boşanmış olup da evliliğinin geçersiz olduğuna karar verilenlerden yeniden atama yapılır ve on iki aydan az olan evlilik ödeneğinin bir kısmı ödenmedikçe aylıkları ödenmez. toplanır.

Evlilik yardımı nereye uygulanır? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir?

Kuruluşumuz tarafından hazırlanan örnek gelir/aylık/tahsis başvuru belgesi ile;

4 (b) (BAĞ-KUR) ile evlenme yardımı sigortalı dosyasının bulunduğu bölge/merkez sosyal güvenlik müdürlüklerine,

4(a)(SSK) kapsamındaki evlenme yardımı işlemleri için, Mithatpaşa Cad hizmet sözleşmesi bulunan serbest meslek mensupları ve çalışanlar için Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emeklilik İdaresi Başkanlığı’na başvurulur. No:7 Sıhhiye / ANKARA adresi,

5510 sayılı Kanuna tabi sigortalı (4/c) kamu hizmeti çalışanlarının hak sahipleri ile 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların hak sahipleri Emekli Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emekli Sandığı’na sevk edilir. Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye / ANKARA adres

başvurmak gerekir.


Kaynak: Devlet Güvenlik Soruşturması
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın