medyauzmani.com
Ernest Hemingway – Muhasebeci Haberleri – Özgün Fikirler

Ernest Hemingway – Muhasebeci Haberleri

Ernest Hemingway

Ernest Miller Hemingway (21 Temmuz 1899 – 2 Temmuz 1961) Amerikalı bir romancı, kısa öykü yazarı ve gazeteciydi.

Sade yazım teknikleri ve sade üslubuyla 20. yüzyıl fantastik romanlarını etkiledi. Nobel ve Pulitzer ödüllü yazarların eserlerinin çoğu bugün Amerikan edebiyatının şaheserleri olarak kabul ediliyor.

Kişisel Biyografi
Aile ve gençlik
1899’da Chicago, Illinois’in batısındaki Oak Park’ta doğdu. Ailenin beş çocuğundan biriydi. Babası bir doktor olan Clarence Edmund Hemingway ve annesi Grace Hall Hemingway eski bir müzisyendir. Babası ve amcasının adını almıştır.[kaynak belirtilmeli] Çocukken annesinden müzik dersleri aldı. Ailesi yaz tatillerini Michigan Gölü kıyısındaki kulübelerinde geçirdi. Orada avlanmayı, balık tutmayı ve doğa sporlarını öğrenin.

İlk yazılarını lise yıllarında okul gazetesi Trapeze’de yayımladı. O günün popüler spor köşe yazarı Ring Lardner’dan etkilendi; Yazılarında “Ring Lardner, Jr.” Bir takma ad kullanın. Liseyi 1917’de bitirdi. Ailesinin istememesine rağmen üniversiteye gitmek yerine Kansas City Star’da muhabir olarak çalışmaya başladı.

Birinci Dünya Savaşı
Hemingway’in lise yıllarında Avrupa’da I. Dünya Savaşı şiddetleniyordu. Savaşın başında tarafsız olan Amerika Birleşik Devletleri Nisan 1917’de savaşa girince Hemingway orduya katılmak için başvurdu. Ancak sol gözündeki kusur nedeniyle başvurusu kabul edilmedi. Sonra 1917’nin sonlarına doğru, Kızıl Haç’ın da gönüllü topladığını duyunca ilk başvuranlar arasında yer aldı. Ocak 1918’de Hemingway’in başvurusu kabul edildi ve ambulans şoförü olarak işe alındı.

Kızıl Haç’ta çalışmaya başlar başlamaz gazete işini bıraktı. Gazetedeki kısa görev süresi boyunca birçok stil ve teknik öğrendi. Daha sonraki yıllarda o günleri “Gazetecilik yıllarımda öğrendiğim kurallar en güzeliydi ve bunları tüm yazı hayatım boyunca unutamadım” şeklinde hatırlayacaktı.

Avrupa’daki ilk hedefi Paris’ti. Bir süre orduda muvazzaf subay olarak çalıştıktan sonra ambulans şoförü oldu. 8 Haziran 1918’de, birkaç adım önünde patlayan Avusturya güllesi ile ağır yaralandı. Ona yardım etmeye çalışan İtalyanlardan biri öldü, diğeri ise iki bacağını da kaybetti. Aynı olayda yaralı başka bir İtalyan askerini cepheye taşımaya çalışırken iki bacağından da vuruldu. Olayların ardından İtalyan gazetelerinde kahraman ilan edildi ve İtalyan hükümeti tarafından Gümüş Onur Madalyası ile ödüllendirildi. Hemingway bu olayı arkadaşına yazdığı bir mektupta şöyle anlatır: “Savaşta bazen ön saflarda yüksek bir ses duyarsınız, ben de aynı sesi duyardım; Ve o andan itibaren benim için ölüm yoktu.”

Bu olaylardan sonra Hemingway, Milano’da bir hastanede tedavisini tamamlarken hemşire Agnes von Kurowski ile tanıştı ve ona aşık oldu. İyileştikten sonra bir İtalyan piyade birliğinde görev yaptı ve 1919’da üsteğmen rütbesiyle terhis oldu. Hemşire Agnes ile evlenmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne dönmeyi planlamıştı ama gitmesine izin verildi. Bu ilişki Hemingway’in ölümsüz eseri “Silahlara Veda”ya konu olmuştur.

savaş sonrası
Savaştan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne dönen yazar, ailesinin iş bulması yönündeki baskılarına rağmen, engelli olması nedeniyle ordunun verdiği parayla bir yıl işsiz yaşadı. Daha sonra 1921’de Hadley Richardson ile tanıştı ve evlendi. Aynı yıl Chicago’ya göç etti. Toronto’daki Daily Star gazetesinde iş bularak Paris’e taşındı. Paris’te, kendi istekleriyle sürgünde olan Amerikalı yazarlar F. Scott Fitzgerald, Gertrude Stein, Ezra Pound ve İrlandalı James Joyce ile tanıştı. Bu ortam onu ​​yazlık alanda da ürün üretmeye teşvik etti.

Toronto Daily News onu 1922’de savaş muhabiri olarak İstanbul’a gönderdi. Bir aya yakın Türk topraklarında kaldı ve İzmir yangını sonrası yaşanan hicretle ilgili haberler yayınladı.İstanbul, Mudanya, Edirne, Lozan haberleri gazetesinde yer alıyordu.

1923’te eşinin hamileliği nedeniyle Amerika’ya dönerler; Oğlu John Hadley Nicanor (Jack), Toronto’da doğdu. Aynı yıl ilk kitabı Üç Öykü ve On Şiir yayımlandı. Hemingway ailesi 1924’te Paris’e döndü.

Paris yılları
1925’ten 1929’a kadar Hemingway, yazdığı yılların en güzel örneklerini vermiş ve dünyanın en popüler yazarlarından biri olmuştur. Seçme öykülerden oluşan ilk romanı Bizim Zamanımızda 1925’te, ilk romanı Güneş de Doğar 1926’da yayınlandı. Eserinde savaş yorgunu bir askerin anılarını anlattı. 1927’de yayımlanan Kadınsız Erkekler adlı kitabıyla “öykü ustası” olarak anılmaya başlandı. 1929’da yayımlanan ikinci romanı Silahlara Veda’da yaralı bir askerin savaşa olan sevgisini dile getirdi. hemşire ve savaşın anlamsızlığını vurguladı.

Yazar, ilk romanı yayımlandığında eşinden ayrılmış ve gazeteci Pauline Pfeiffer ile evlenmiştir. Yeni karısının ailesi Katolik olduğu için Protestanlıktan Katolikliğe geçti. 1928’de yeni karısının hamileliği nedeniyle Paris’ten ayrıldılar. Oğlu Patrick, Kansas City’de doğdu. Zor bir doğumdu. Hemingway bu zorlu doğumu Silahlara Veda adlı romanında anlatmıştır. Çiftin ikinci oğlu Gregory 1931’de doğdu. Aynı yıl babası intihar ederek yaşamına son verdi.

1930lar
Hemingway, 1930’larda kışları Key West, Florida’da geçirdi. Yaz için avlanmak ve balık tutmak için Wyoming’e döndü. Bir boğa güreşi hayranı olarak, boğa güreşi hakkında Death in the Afternoon (1931) kitabını yazdı. Kısa öykülerini topladığı Winners Take Nothing adlı kitabı 1933’te yayınlandı.

İlk kez 1933 yılında eşi Pauline ile safariye çıkan Hemingway, Afrika ile tanışmasını The Green Hills of Africa (1935) adlı kitabında anlatmıştır. Bu 10 haftalık yürüyüş aynı zamanda Stories of Kilimanjaro ve The Short Happy Life of Francis Macomber’a ilham kaynağı oldu. Afrika’dan döndükten sonra Pilar adını verdiği bir balıkçı teknesi satın aldı. Bu tekne, gelecekteki romanı Yaşlı Adam ve Deniz için ona ilham verecekti.

1936’da Florida’da savaş muhabiri Martha Gellhorn ile tanıştı. İspanya İç Savaşı sırasında birlikte İspanya’ya gittiler. Hemingway, Kuzey Amerika Gazete Derneği’nin savaş muhabiriydi ve Martha Gilheron, Collier’s Weekly’nin savaş muhabiriydi. Hemingway otobiyografisi Beşinci Kol’u 1937’de Madrid’de yazdı.

ikincisi. dünya savaşı yılları
Eşinden ayrılmak isteyen Hemingway, 1939’da Küba’ya gitti ve Havana’da bir otele yerleşti. Martha Gellhorn’a katıldı. Hemeway’den boşandıktan sonra çift evlendi, Havana yakınlarında bir çiftlik satın aldı ve orada yaşadı.

Hemingway, en başarılı eserlerinden biri olan Çanlar Kimin İçin Çalıyor’u 1940 yılında tamamladı. Bu çalışmasıyla 1941’de Pulitzer Ödülü’ne aday gösterildi; Ancak jüri üyelerinden birinin itirazı üzerine ödül verilmedi. Collier’s Magazine için Çin-Japon Savaşı’nı izleyen eşiyle birlikte Çin’e gitti. Çift, ABD İkinci Dünya Savaşı. Dünya Savaşı’na girmeden önce Küba’ya döndü. 1944’te savaş muhabiri olarak Avrupa’ya gittiler. Hemingway, ABD 5. Piyade Tümeni’nde gazeteci olarak görev yaptı. 25 Ağustos 1944’te Almanlar teslim olduğunda Hemingway, Amerikan kuvvetleriyle batıdan Paris’e girdi. Cenevre Sözleşmesi’ni ihlal ederek savaşta aktif rol aldı. Bu nedenle askeri mahkemede yargılandı. 1947’de Küba’daki ABD Büyükelçiliği’nde düzenlenen küçük bir törenle kendisine savaştaki cesaret madalyası verildi.

Küba yılları
Hemingway, 1945’te Martha Gellhorn’dan boşandı ve 1946’da Londra’da Time muhabiri Mary Welch ile tanıştı. Çift, Mart 1946’da Küba’da evlendi ve 1959’a kadar Küba’da yaşadı.

Arka planda Hemingway. İkinci Dünya Savaşı’nı yazdığı “Irmaktan Ağaçlara” adlı eseri 1950’de yayınlandı. Bu eser, Birinci Dünya Savaşı ve İspanyollar hakkında “Silahlara Veda” kadar başarılı olmadı. Çanlar Kimin İçin Çalıyor İç Savaş. 1952’de gerçek başyapıtı “Yaşlı Adam ve Deniz” i yazdı. Bu kitabında insanın hayatla nasıl bir ilişki kurduğuna ve aslında insan hayatında her şeyin boş olduğuna dair düşüncelerini dile getirmiştir. Aynı eser için 1953’te Pulitzer Ödülü’ne layık görüldü. 1954’te Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Seyahatlerine ve maceralarına devam eden Hemingway, bu seyahatlerinden biri sırasında bir uçak kazasında yaralandı. Ellili yılların ikinci yarısında, alkolizmin etkisiyle zihinsel ve fiziksel sağlığı giderek kötüleşti. 1928’de Paris’te Ritz Oteli’nde bıraktığı iki kutunun bulunması üzerine anılarını yazmaya başladı, ancak anılarını yazarken bunalıma girdi. Evinin sürekli ziyaretçi ve turist kaynıyor olmasından rahatsızdı. Idaho’da bir ev satın aldı ve oraya kalıcı olarak taşınmayı düşünmeye başladı. 1959 Küba Devrimi’nden sonra Küba’ya gelip gitmeye devam etti.

Son birkaç yıl
Küba’daki yeni rejim Amerikan mallarını kamulaştırmaya karar verdiğinde kesin olarak Idaho’ya taşındı. Akıl sağlığı kötüleşti. Bir gün eşi onu evin mutfağında elinde silahla bulunca hastaneye kaldırılmış ve elektrokonvülsif tedavi uygulanmış. 1961’de taburcu olduktan iki gün sonra evinde kendini vurarak yaşamına son verdi.

o çalışıyor

  • Yaşlı adam ve Deniz
  • Çanlar Kimin için çalıyor
  • Afrika’nın Yeşil Tepeleri
  • ağaçların arasında nehrin karşısında
  • Kadınsız erkekler
  • mevcut adalar
  • tehlikeli yaz
  • Silahlara veda
  • güneş de doğar
  • Kilimanjaro karı
  • Kazanana ödül yok
  • Ya hep ya hiç
  • Paris Festivali
  • yazma hakkında
  • öğleden sonra ölüm
  • varlıkların yokluğu
  • askerin dönüşü
  • Beyaz Fil Tepeleri

Kaynak: Vikipedi
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın