medyauzmani.com
Erkekler Evde Tekne Yapımı: Adım Adım Anlatım – Özgün Fikirler

Erkekler Evde Tekne Yapımı: Adım Adım Anlatım

Erkekler için ev ayakkabısı yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Bu ev terliklerini yeğenim için ördüm, çok giydi ve önümüzdeki kış için bir tane daha sipariş etti. Umarım siz de seversiniz.

Erkek Ev Bot Yapımı: Örgü Kalın (38-39)

Ayakkabı ipi ve 4 şiş kullanacağız.

6 sıra 74 ilmek haroşa patik ipi ile örelim. 42 ilmek haroşa (orta ön taraf için 10 ilmek, iki taraf için 32 ilmek ayıracağız) şişin sol tarafında 32 ilmek bırakarak örelim. Buradan dönüp haroşa örmeye devam ediyoruz. 10 ilmek örelim, dönelim, ilmeği örmeden alalım, sonraki ilmeği 10 ilmekle alıp saralım. İlk ilmeği örmeden alıyoruz ve örmeye devam ediyoruz. Ortada 10 ilmek her iki tarafta 18 ilmek oluncaya kadar bu şekilde örmeye devam edelim. 18 ilmek kaldığında sıra sonuna geçelim. 7 düz ilmek, 2 ters, 3 düz, 2 ters örelim. (yalancı örgü yapacağız yanlar ve ortası için örnek olacak) 6 tane düz örelim. 2 ters, 3 düz, 2 ters örelim. 5 düz, 2 ters, 3 düz, 2 ters, 7 düz örelim. 3 sıra ters yönde ve düz örelim.

Yine düz ilmekler ve ters ilmekler öreceğiz. Şimdilik sadece örgüleri oluşturacağız. Örnek yerine geldiğimizde 2 ilmek örüyoruz ve 3 ilmeğin ortasındaki ilmekten aşağı doğru 3 ilmek sayıyoruz. Sağ şişi 3 ilmeğe batırıyoruz ve 1 ilmeği çıkarıyoruz, arka arkaya 3 ilmek örüyoruz ve önce 2 arka ilmeği aynı yere sağ şişi batırıp 1 ilmek daha çıkarıyoruz. Ters ilmekleri ters yönde ve düz ilmekleri düz olarak örüyoruz. Numune yerinde olunca aynı işlemleri tekrar yapıyoruz. Yine ters ilmekleri ters yönde, düz ilmekleri düz örüyoruz. Örnek yerine aynı işlemleri yaparak iki ilmeği kaldırıyoruz.

Arka sırada ters ilmekleri ters yönde, düz ilmekleri düz örüyoruz. Sadece çıkardığımız ilmekleri bağlamadan alıyoruz. Ön sıraya geldiğimizde ilk boş ilmeği bir sonraki düz ilmekle birlikte alıp düz alıp son boş ilmeği üçüncü düz ilmekle birlikte alarak sıramızı örmeye devam ediyoruz. Arka sıra, arka ilmekler, düz ilmekler örelim. Ön sıraya döndüğümüzde, örneğimizi yeniden oluşturacağız. Yine, her örnekte iki döngüyü kaldıracağız.

Toplam 7 örnek yapmak için sırayla gidelim 4 haroşa dişi yapıp keselim.

Ana teknenin tabanının yapılması

10 ilmek yapalım. Haroşa örelim 4-5 sıra ördükten sonra sıra sonunda 1 ilmek arttırıyoruz. 4 sıra sonra sıranın sonunda aynı tarafa bir ilmek daha örelim. Bu şekilde birkaç sıra halinde ilk sıranın sonunda aynı yönde artıralım. İlmek sayısını 15’e çıkaralım. 29 ilmek örelim ve sıra başında her iki taraftan birer birer keselim. 8 ilmek kalana kadar keselim. 8 ilmek kaldığında 8 ilmeği aynı sırayla keselim.

Diğer ayakkabının tabanını ayakkabının üst kısmı ile birleştirirken artış noktaları ayağın iç tarafı, hiç arttırmadığımız taraf ise dış tarafları olacak çünkü diğer taraf ayak tabanı olacak. boot, buna dikkat ederek bunları bir araya getirelim. İlk olarak ayakkabımızın arkasını bot iğnesi ve ipi ile örelim. Tabanı ve ayakkabıyı dışarıdan tığla örersek daha güzel bir görünüm elde edebiliriz.

İyi günlerde hijyenik olarak kullanınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın