İçindekiler
zorunlu veya gönüllü olarak elektronik tebligat sistemine dahil olan mükelleflerimizin;
• ilgili kişinin ölümü veya yokluğuna gerçek kişilerden karar vermek,
• Tüzel kişilerin ticaret sicilinin silinmesi (tür değişikliği ve birleşme dahil) halinde mükelleflere elektronik ortamda tebligat yapılması.
Adresler devre dışı bırakılacak.
Ayrıntılı bilgi için: Vergi İletişim Merkezi 189 ile iletişime geçebilir veya “www.gib.gov.tr” adresini ziyaret edebilirsiniz.
gerçek insanlarda muhatabınız; Tüzel kişilerde, şirketin tek kanuni temsilci olması halinde, ilgili kanuni temsilcinin birden fazla kanuni temsilcisinin bulunması halinde, kanuni temsilcilerin tamamının görme engelli olduğunun ispat ve tespit edilmesi halinde , bu mükelleflere elektronik tebligat gönderilir. .
Sistem kullanılmadan kanunda belirtilen diğer tebligat yöntemlerine uygun olarak tebligat yapılacaktır.
Elektronik tebligat sistemine dahil edilmemenin cezası var mı?
456 sayılı Vergi Usul Kanunu genel beyannamesine göre elektronik tebligat sistemine dahil etmekle yükümlü mükelleflerimize 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 355. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanması, zamanında bildirilmemesi durumunda.
Bildirimlerinizi yanlış kişilerin görmesini önlemek için İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.
Kaynak: GİB elektronik tebligat
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
benzer içerikler
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- “Türkiye Akımı’nı havaya uçurmaya çalışan sabotajcılar tutuklandı”
- Defter ve belgeler kaç yıl saklanmalıdır?
- Gerçek kişiler ürettikleri malları ihraç etmekten elde ettikleri kazançlar üzerinden vergi indirimi alabilir mi?
- KDV matrahını artıran firma geçmiş yıl zararlarını kullanabilir mi?
- Belediyelere verilen mimarlık hizmetleri karşılığında verilecek serbest meslek makbuzları üzerinden stopaj hesaplanıyor mu?
- SGK 27103 yararlanıcısı kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir mi?
- Derneğin kira gelirlerinde katma değer vergisi ve belge düzeni