medyauzmani.com
Elektronik defter uygulamasında aynı yevmiye kaydına birden fazla fatura kaydedilip kaydedilemeyeceği. – Özgün Fikirler

Elektronik defter uygulamasında aynı yevmiye kaydına birden fazla fatura kaydedilip kaydedilemeyeceği.


Elektronik defterde fişleri işlerken Belge Türü bölümünde Diğer’i seçiyoruz, Açıklama bölümünde serbestçe açıklayabilir miyiz? Örneğin, kredi kartı ile tahsilat, gelen posta, çek tahsilatı 123456..vb.

Elektronik defter belge kayıtları “Elektronik Defter Uygulama Kılavuzu Versiyon 1.8”e uygun olarak yapılacaktır. Kayıt, bu kılavuzda belirtilen belge başlıklarına ve ödeme koşullarına uygun olarak yapılmalıdır.


Elektronik defter uygulamasında aynı yevmiye kaydına birden fazla fatura kaydedilip kaydedilemeyeceği.

TC

Gelir Yönetimi Başkanı

istanbul vergi dairesi

Vergi mükellefi hizmet paketini yönetin

sayı : 11395140-105[Mük.242-2015/VUK-1-19090]-270229 30.12.2016
Konular : Elektronik defter uygulamasında aynı yevmiye kaydına birden fazla fatura kaydedilip kaydedilemeyeceği.

e-Defter uygulamasında yer alan her belgede, elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasına konu şirketinizin … numaralı dağıtım lisansı gereği … alanında yaklaşık 20.000 aboneye doğalgaz dağıtım faaliyetinde bulunduğu belirtilmektedir. EPDK’dan 30 yıl süreyle. Ayrı bir uygulama yevmiye kaydı oluşturulması, firmanızın fatura başlangıç ​​ve bitiş numaralarına göre 15-20 ve üzeri fatura kaydı yapması, belge numarasına göre firmanızda günde ortalama 1000 adet fatura kesilmesi ve benzer miktarda tahsilat yapılır Böylece bu işlemler sadece bunlarla da sınırlı kalmaz. Firmanızın mevcut durumu göz önünde bulundurularak, uygulamada ister her satış faturasını ayrı ayrı kaydetmeniz gereksin, ister her belge türüne bir fiş numarası atansın, her belge ayrı ayrı kayıt edilmişse, geriye dönük olarak kayıtlarınızı düzeltmeniz gerekecektir. . Elektronik defter uygulamasında, günlük satış ve tahsilatlarınızın ayrı bir belge yevmiye kaydı yerine tek bir fiş ile birleştirilmiş tek bir günlük fiş olarak hesaplanıp hesaplanamayacağı konusunda başkanımızın görüşü alınır.

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 172. maddesinde defter tutmakla yükümlü gerçek ve tüzel kişiler sayılmış olup, Kanunun 174. maddesinde defterlerin hesap dönemi itibariyle tutulması gerektiği, kayıtların her hesap dönemi ve bir sonraki dönemin başında, genellikle Hesap dönemi takvim yılı başında yeniden açılır. Anılan kanunun 183. maddesine göre dergi, kaydedilmesi gereken işlemlerin tarih ve madde sırasına göre kaydedildiği ve dergi ile sayfa numaralarının birbiri ardına birbirine bağlandığı defterdir. .

Aynı Kanunun tekrarlanan 257 nci maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendinde, zorunlu defter, kayıt ve belgelerin mikrofilm, mikrofiş, elektronik bilgi ve kayıt araçları kullanılarak düzenlenmesi veya saklanması için Maliye Bakanlığına yetki veya yükümlülük getirilmesi, Bu şekilde tutulacak defter ve kayıtların nüshalarının Maliye Bakanlığında veya tutmakla görevlendirilecek kurumlarda tutulması zorunluluğunun getirilmesine ve bu kayıtların tutulmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesine karar verildi. Bu konuda başvuru.

Anılan Kanunun 242 nci maddesinin tekrarı ile elektronik defter, belge ve kayıtlara ilişkin diğer defter, belge ve kayıtlara ilişkin usul ve esaslardan farklılık gösteren usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığının yetkili olduğuna karar verildi. .

Bu konuda yayınlanan 397 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun kamuya duyurusu ile anonim ve limited şirketlere elektronik fatura düzenleyerek alıcılarına gönderebilmeleri ve istendiğinde saklayıp ibraz edebilmeleri sağlanmıştır. Elektronik fatura talebi. 20.06.2015 tarih ve 29392 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 454 sayılı Vergi Usul Kanunu genelgesi ile yukarıda belirtilen uygulamaların kapsamı genişletilmiştir.

397 Sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliğ ile iletilen Elektronik Fatura Talebi dışında, 433 Sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliğ ile “Elektronik Arşiv Talebi” de güncellenen tebliğde yayımlanmış olup; E-arşiv fatura uygulamasına kayıtlı satıcılar tarafından sağlanan mal veya hizmetlere ilişkin düzenlenen faturalar, alıcı vergi mükellefi veya nihai tüketici olsa bile elektronik ortamda (e-arşiv uygulaması aracılığıyla) e-arşiv faturası olarak kesilebilir. Elektronik fatura sisteminde kayıtlı olanların, talepleri doğrultusunda alıcılara kağıt veya elektronik ortamda teslim edilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenir. Anılan beyanname ile Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt olarak düzenlenmesi, saklanması ve ibraz edilmesi gereken faturanın elektronik ortamda düzenlenmesine imkan veren elektronik arşivleme uygulaması açılmış ve ikinci nüshası açılmıştır. vergi mükellefi kullanımı için.

Öte yandan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun “Defter Tutma Mesuliyeti” başlıklı 64. maddesinde; Yevmiye defteri, defteri kebir, demirbaş defteri, karar defteri ve ticaret defterinin elektronik ortamda veya dosyalama suretiyle tutulabileceğine ve bu defterlerin açılış ve kapanış tasdiklerinin usul ve esasları ile bu defterlerin nasıl muhafaza edileceğine ilişkin usul ve esaslar Genel Müdürlükçe belirlenir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak beyanname, bu kapsamda yayınlanan 1 No’lu Elektronik Defter ile Vergi Usul Kanunu Kapsamında tutulması zorunlu defterlerden biridir. www.edefter.gov.tr Formatı ve standartları internet adresinde yayınlanan elektronik defterlerin oluşturulmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenerek elektronik defter kullanımına izin verilmiştir.

Öte yandan elektronik defter uygulamasına ilişkin olarak; www.edefter.gov.tr ‘de yayınlanan “Elektronik Defter Uygulama Kılavuzu Versiyon 1.4” ten “18. Belçika Tipleri (Belge Tipi)” Bölümün içinde;

“…yapılacak muhasebe kayıtlarında e-Defter uygulamasında kaynak belgeye ait detaylı bilgi istenir.

Ayrıca 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Ticaret Defterleri Tablosu”nda yevmiye kayıtlarının en az aşağıdaki bilgileri içermesi zorunludur:

a) kalemin seri numarası,

b) tarih,

c) bir ödeme hesabı,

c) ödeme hesabı,

d) totar,

e) Her bir kaydın dayandığı belgelerin türü ve varsa tarihler ve sayılar.

Bu nedenle elektronik defter uygulamasında her bir belgenin bilgilerinin tek bir yevmiye kaydında gösterilmesi gerekmektedir. e-Defter uygulamasında kullanılan standartlar gereği, e-defterlerde belge bilgilerinin (belge türü, numarası ve tarihi) gösterilmesi zorunludur. Açıklamalar dahildir.

“18. Bölüm Belge Türü (Belge Türü)” Fatura geçmişine dayalı açıklama kısmen;

Bilindiği üzere e-Defter uygulamasındaki Faturalar, ’18. Belge Türü başlığında belirtildiği üzere her faturanın ayrı bir yevmiye defterine kaydedilmesi gerekmektedir. Ancak elektronik arşiv kullanıcısı olmaları kaydıyla, esasına göre faaliyet gösteren şirketler, Abone olunan gemi şirketleri ve Cumhurbaşkanlığının uygun göreceği sektörlerde faaliyet gösteren mükellefler, yazılı talebi üzerine, kayıtta elektronik defter uygulamasına ilişkin olarak belirtilen diğer düzenlemelere uymak kaydıyla birden fazla faturayı kapsayan yevmiye kaydı düzenler. Bu şekilde yapılırsa, belge türü Diğer, belgenin açıklaması “Elektronik Arşiv Fatura Özeti” olacak ve bu özetin numarası ve tarihi yevmiye kaydında gösterilmelidir. Elektronik Arşiv Raporu şeklinde ve aynı içeriğe sahip olmalı ve mali mühür veya elektronik imza ile imzalanmalı ve elektronik ortamda saklanmalıdır.

Ancak, muhasebe kaydına konu olacak faturaların aynı şekilde gruplandırılması (örneğin mal ve hizmet satış faturası, mal ve hizmet alış faturası, genel gider faturası vb. olarak gruplandırılması) ve bu tür bir düzende tarih ve numarası. her faturanın ait olduğu hesabın altında ayrı ayrı görünecek şekilde. Açıklama dahil.

Yukarıdaki hüküm ve yorumlara göre;

e-Defter uygulamasında her faturanın ayrı bir yevmiye kaydı olarak kaydedilmesi gerekmektedir; Faturalar, en fazla 50 fatura olmak üzere en fazla 10 günlük muhasebe kayıt süresi dikkate alınarak yukarıdaki kılavuzda tanımlandığı şekilde (alış faturaları, satış faturaları, genel gider faturaları vb.) gruplandırılır ve her fatura ayrı görünür. ait olduğu hesaba kaydedilir ve belge türü, tarih ve numarası aynı şekilde yer almak kaydıyla yevmiye kaydına alınabilir.

Öte yandan e-fatura kullanan firmanız e-Arşiv Fatura uygulamasında da yer alıyorsa ve abonelik bazında fatura kesiyorsa; Yukarıdaki kılavuzda belirtildiği gibi bir “Elektronik Arşiv Fatura Özeti” düzenleyerek ve bu özeti diğer belgeye ve dergideki Elektronik Arşiv Özet Beyanı’na bağlayarak aynı dergi makalesine birden fazla fatura kaydedilmesi de mümkündür. Madde.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan