medyauzmani.com
Elektronik defter sertifikaları yasal süreler dolduktan sonra GİB sistemine yükleniyor mu? – Özgün Fikirler

Elektronik defter sertifikaları yasal süreler dolduktan sonra GİB sistemine yükleniyor mu?

Elektronik defter tasdiki mükellefi, elektronik defter tasdiknamelerini süresi dolduktan sonra sisteme yükleyebilir mi? Son teslim tarihinden sonra yüklenen genel muhasebe sertifikalarına ceza uygulanır mı? Yasal süre dolduktan sonra defter sertifikaları ne kadar sürede yüklenebilir? Örneğin Şubat ayı kitap sertifikaları yasal sürenin üzerinden 4 ay geçtikten sonra yüklenebilir mi?

Elektronik defter tasdiki dosyalarının yasal süresi içinde ibraz edilmesi gerekmektedir. Ancak yasal süre geçtikten sonra sistemi bozmadan teknik anlamda GİB sistemine yüklenebilmektedir.

Ancak, geç bildirimden kaynaklanan özel bir ihlal cezası olacaktır.

Yanlış girişler nedeniyle önceki dönem e-kitapta değişiklik yapmak ve düzeltmek istiyoruz.

E-kitapta düzeltme nasıl yapılır?

Elektronik deftere ilişkin sertifika dosyalarının cari dönemin birinci gününde gönderilmesinden sonra tespit edilen hataların düzeltilmesi veya yasal süre dolmadan gönderilen sertifika dosyasının sistemden silinerek yeniden yüklenmesi gerekir.

Ocak 2021 elektronik defterini yasal süresi içerisinde GİB e-Defter portalına yüklemiş bulunmaktayız. Ancak, kullanmakta olduğumuz muhasebe yazılımının yeni bir versiyonuna geçiş yaptık. Yeni sürümde satış faturaları için yevmiye satır numaralarının 1/3’ünün ve faturaların 1/3’ünün belge detaylarında kaydırıldığını gördük.

Yani GİB e-defter portalına yüklediğimiz elektronik defterimizle kullandığımız muhasebe yazılımında tutar ve vergiler açısından bir fark yok ama sadece yevmiye kalemindeki kaymadan dolayı farklılık olduğuna karar verdik. numara ve belge detayları. Buna göre Ocak 2021 için elektronik defterde düzeltme yapmamız gerekiyor mu?

Sertifika dosyası gönderildikten sonra yapılan herhangi bir düzeltme, gönderilen sertifikayı imha edecektir.

Bu nedenle, hatalı veriler fark ederseniz, sertifika dosyasının sistemden silinmesini istemeniz gerekir. Ancak yasal yükleme süresi geçtiği için e-Defter başvuru kılavuzundaki adımları takip ederek GİB’den sertifika dosyasını silmesini isteyebilirsiniz.

Elektronik defter sahibi mükelleflerin elektronik defter sertifikalarını yüklemeden önce her bir ara vergi döneminde (31.03 – 30.06 – 30.09 – 31.12) dönem sonu (gelir – gider – kar ve zarar) yansıtma kaydı yapması zorunlu mudur?

Yıl sonunu da düşünebilirsiniz.

01/07/2020 tarihinde elektronik fatura sistemine geçen firma 01/01/2021 tarihinde E-Defter’e geçmediyse cezası nedir? Aylık mı yoksa bir kez mi? Ayrıca kağıt defter e-kitap yerine normal noter tarafından onaylanırsa bu durumda ne yapılmalıdır?

E-kitap tutulması zorunlu olsa dahi tutulmayan kitap, kağıt üzerinde saklansa bile hiç tutulmamış sayılır. Bu durumun vergi dairesi tarafından tespiti halinde Türk vergi kanununa göre para cezası uygulanır.

TC

Gelir Yönetimi Başkanı

KOCAELİ Vergi Dairesi

Mükellef hizmetleri grubunu yönetme

sayı : 70280967-105[242,421 VUK GT-2015/9]-58 01.07.2016
Konular : Elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasına kendi isteğiyle geçiş yapan firma bu uygulamalardan vazgeçebilir mi?

Faizli dilekçenizi inceledikten sonra bilgisayar donanımı, çevre birimleri ve yazılımlarının perakende ticareti ile uğraştığınızı ve geçiş yapmanız gerekmediği halde kendi isteğinizle elektronik fatura uygulamasına geçtiğinizi belirtmek, Elektronik fatura ve elektronik defter uygulaması, siz de mevzuattaki bir yanlış anlaşılmadan dolayı elektronik defter uygulamasına geçiş yaptınız ancak elektronik defter uygulamasına son vermek istiyorsunuz.

213 sayılı Vergi Usul Kanununun “Muhasebeciler” başlıklı 172. maddesinde defter tutmakla yükümlü gerçek ve tüzel kişilere yer verilmiş olup, anılan kanunun 174. maddesinde hesap dönemi itibarıyla defter tutulacağına, kayıtlar her hesap döneminde kapatılır ve bir sonraki dönemin başında yeniden açılır. Sürenin normal olarak bir takvim yılı olması ve 220 nci maddede sayılan defterleri 224 üncü ve 225 inci maddelerde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde 223 üncü maddede belirtilen onay merciine tasdik ettirmeleri zorunludur.

Anılan kanunun “Onay Zamanı” başlıklı 221. maddesinde;

Bu İlkelerde yazılan defterleri kullanacaklar, aşağıdaki zamanlarda tasdik ettirmekle yükümlüdürler:

  1. Yeni kitapları kullanmaya başlamadan önce, onaya konu defterlerin tam olması veya başka nedenlerle yıl içinde kullanmak zorunda olanlar. Onun bir yargısı var.

397 sayılı Vergi Usul Kanununun anılan Kanunun 242 nci maddesinin ikinci fıkrası ile Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden yayımlanan ve elektronik ortamların kullanımına ilişkin usul ve esasları belirleyen genelgesi ile; faturalar, anonim şirketler ve limited şirketler elektronik fatura düzenleyerek alıcılarına gönderip saklayabilir ve talep halinde verebilirler ve izin verilir.

416 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun kamuoyuna duyurulması ile 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 232. maddesi kapsamında fatura düzenlemek zorunda olan mükelleflere elektronik fatura talebinden yararlanma hakkı getirilmiştir.

Öte yandan 13/12/2011 tarih ve 28141 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 No’lu Elektronik Defter Genel Tebliği ile Vergi Usul Kanunu kapsamında tutulması zorunlu defterlerden biridir. www.edefter.gov.tr Formatı ve standartları internet adresinde yayınlanan elektronik defterlerin oluşturulmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenerek elektronik defter kullanımına izin verilmiştir.

Yukarıdaki ifade, “3.3. “Elektronik Defter Oluşturma” başlıklı bölümde;

3.3.1. Bu Bildirim kapsamında izin verilenler, www.edefter.gov.tr İnternet adresinde ilan edilen format ve standartlara göre e-Kitaplarını aylık olarak oluşturmaya ve sürdürmeye başlayacaklar…” o aradı.

Yukarıdaki beyanın 2 No’lu Elektronik Defteri Kebir Beyannamesi ile değiştirilen 3.3.4. maddesinde;

“Aylık dönem, sadece o aya ait muhasebe kayıtlarını ifade eder ve önceki aylara ait kayıtları içermez. Elektronik defter tutmaya hesap dönemi veya takvim yılı içinde de başlanabilir. Ancak, elektronik defter tutmaya hesap dönemi veya içinde başlayanlar veya takvim yılı defterleri, başlangıç ​​tarihinden itibaren bir ay içinde kapanmak üzere eski onaylanacaktır. Açıklama dahil.

Bu konuya ilişkin 421 Sayılı Vergi Usul Kanunu Hakkında Tebliğ’in yayımlanmasıyla birlikte bazı mükellef grupları elektronik defter tutma ve elektronik fatura uygulamasına dahil etmek zorunda kalmıştır.

26.11.2013 tarihli ve 421 sayılı Vergi Usul Kanunu genel beyanı ile elektronik defter tutmakla yükümlü mükelleflerin durumuna ilişkin açıklamaların yer aldığı 67 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun yayımlanmasında;

“…Elektronik Defter 1 No’lu Genel Açıklamaya göre, bunlara izin verilir, www.edefter.gov.tr Elektronik defterlerini internet adresinde ilan edilen formül ve standartlara göre aylık olarak oluşturmaya ve tutmaya başlayacaklar. Defterlerini elektronik defter şeklinde tutmaya başlayanlar defterlerini kağıt şeklinde tutamazlar. Ayrıca hesap dönemi veya takvim yılı içerisinde elektronik defter uygulaması yapılabilecektir. Açıklamalar dahildir.

421 Sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliği ile yükümlü olan mükelleflerin yanı sıra 454 Sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliği ile aşağıda sayılan mükellefler de elektronik defter tutma ve elektronik fatura uygulamasına geçmekle yükümlü kılınmıştır.

a) 2014 yılı ve sonrası hesap dönemleri için toplam satış hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan mükellefler.

b) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli 1 numaralı listede yer alan malların üretimi, ithalatı, teslimi vb. Faaliyetleri için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) lisans alan mükellefler. Satış ruhsatına sahip olanlar, münhasıran o ruhsata sahip oldukları için bu madde kapsamında değerlendirilmeyecektir.

C- Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli 3 numaralı Listede yer alan malları imal, imal ve ithal eden mükellefler.

Yukarıdaki hüküm ve yorumlara göre;

Yukarıdaki verilere göre, şirketinizin yükümlülük kapsamında olmamasına rağmen gönüllü olarak elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasına geçmesi mümkün olup, gelirler müdürlüğüne yapılan yazılı talebin departman tarafından uygun görülmesi halinde, elektronik defter uygulamasından çekilebilir.

Elektronik defter uygulamasından çıkış talebinizin Cumhurbaşkanlığı tarafından uygun görülmesi halinde kağıt ortamda tutulması zorunlu olan defterlerin 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 221. maddesinde belirtilen süreler içinde tasdik edilmesi gerekir, aksi halde aykırılık cezası uygulanır dayatılan Aynı kanunun 352. maddesi hükmü gereğince uygulanan ve tasdiksiz defterlerin kullanımından doğabilecek vergi cezaları ve tabii ki taleplere tabi olabilirsiniz.


Kaynak: ismmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan