medyauzmani.com
Elektronik belge başvurusu kullanılarak ticari sicil belgesi başvuruları elektronik ortamda yapılabilmekte ve ödemeleri yapılabilmektedir. – Özgün Fikirler

Elektronik belge başvurusu kullanılarak ticari sicil belgesi başvuruları elektronik ortamda yapılabilmekte ve ödemeleri yapılabilmektedir.

Bakan Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, ticarete yönelik dijital dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Yeni uygulamanın katkılarına dikkat çeken Pekcan, şu bilgileri verdi:

“MERSİS’te başlattığımız elektronik belge uygulaması ile şirket yetkilileri ihtiyaç duydukları ticaret sicil belgesi başvurularını elektronik ortamda yapabilecek ve harçlarını ödeyebilecekler. Hayata geçirilen elektronik belge uygulaması ile bugünden itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir ticaret sicil müdürlüklerinde bulunacak ve kısa sürede tüm müdürlüklerimizde kullanılacak, işlemler hızlı bir şekilde tamamlanacak ve bölgemiz ticaret sicil müdürlüklerindeki yoğunluk en aza indirilecektir. anonim şirket genel kurul toplantıları için MERSİS üzerinden elektronik ortamda Bakanlık temsilcisi atanacaktır. , hızlı ve güvenli bir şekilde, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

İç ticarette dijital dönüşümün aktarımı

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlığın dijital dönüşüm projeleri kapsamında ticaret sicil müdürlükleri ve bölge ticaret müdürlüklerinde tamamlanan işlemlerin elektronik ortama taşınması için çalışmalara hız verildi.

Bu kapsamda, Türkiye’nin en önemli dijital dönüşüm projelerinden biri olan MERSİS ile elektronik ortamda gerçekleşen ticari işlemlerin kapsamı genişletilerek, başta yurttaşlar olmak üzere sosyal temasın azaltılması ve vatandaşların yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilmiştir. yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını sırasında. ).

Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Federasyonu iş birliği ile MERSİS üzerinden başlatılan elektronik belge uygulaması ile Ticaret Sicil Müdürlüklerine fiziken ibraz edilerek elde edilebilen ticaret sicil belgeleri elektronik ortamda sağlanmaktadır. Böylece şirket yetkilileri ihtiyaç duydukları ticari sicil belgelerini MERSİS üzerinden elektronik ortamda başvuruda bulunabilecek ve MERSİS üzerinden ücretlerini elektronik ortamda ödeyip söz konusu belgeleri alabilecekler.

18 Mayıs’ta Ankara Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde pilot program olarak başlatılan elektronik belge uygulaması, İstanbul ve İzmir Ticaret Sicili Müdürlükleri’nin de dahil olduğu bugün itibarıyla 3 büyük ilde hayata geçirildi. Uygulamanın kısa süre içerisinde tüm ticaret sicil dairelerinde kullanılması planlanmaktadır.

Öte yandan, bakanlık temsilcisinin bulunmasını gerektiren anonim şirket genel kurul toplantılarına temsilci atanmasına ilişkin işlemler, valilikler ticaret müdürlüklerine başvurularak fiziki ortamda uygulanmaya başlandı. . MERSİS üzerinden geliştirilen ve tüm valilik müdürlüklerinin ve vatandaşların kullanımına açılan genel kurul formu ile bakanlık temsilcilerinin anonim şirket genel kurul toplantılarını belediyeye gitmeden elektronik ortamda yapma taleplerinin alınması mümkün hale getirildi. valilik müdürlükleri, randevuları elektronik ortamda almak ve genel kurul toplantılarına ilişkin belgeleri elektronik ortamda saklamak. Böylece Bakanlık temsilci atama işlemlerinin daha şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütülmesi sağlanmıştır.

Kaynak: Ticaret Bakanlığı duyurusu 10.06.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın