medyauzmani.com
Elektronik arşiv faturası üzerindeki TC kimlik veya vergi numaralarından birinin yanlış olması sorun olur mu? – Özgün Fikirler

Elektronik arşiv faturası üzerindeki TC kimlik veya vergi numaralarından birinin yanlış olması sorun olur mu?

Şirket, serbest meslek sahibi vergi mükellefinin satın aldığı cep telefonu için elektronik arşiv faturası kesti. Faturadaki vergi numarası doğru, evlendikten sonra aldığı soyadı ad ve soyad bilgilerinde eksik, adres kısmına daire adı yanlış yazılmış. Bu faturanın muhasebe kayıtlarına geçmesinde bir sakınca olur mu?

TC kimlik numarasının veya vergi kimlik numarasının doğru yazılması yeterlidir.


213 kurt

fatura açıklaması

Madde 229

Fatura, malı satan veya işi yürüten tüccar tarafından müşteriye verilen, satılan mal veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlu olduğu tutarı gösteren ticari bir belgedir.

fatura formatı

Madde 230

(Değişik: 30/12/1980-2365/34 md.) Fatura asgari olarak aşağıdaki bilgileri içerir:

  1. faturanın düzenlenme tarihi, seri ve seri numarası;
  2. Faturayı düzenleyenin adı, ticaret unvanı, iş adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası;
  3. Müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası;
  4. mal veya işin türü, miktarı, fiyatı ve tutarı;
  5. (Değişik: 4/12/1985 – 19/3239 md.) Satılan malın teslim tarihi ve konşimento numarası, (malın alıcıya teslim edilmek üzere satıcı tarafından devredildiği veya devredildiği hallerde, Satıcı, teslim edilen malın veya alıcıya teslim edilmesi halinde alıcı tarafından mala ilişkin konşimentonun düzenlenmesi ve araçta bulundurulması zorunludur.

Malın mükellefin birden fazla işyeri ve şubesi arasında taşınması veya satış için simsar veya başka bir aracıya gönderilmesi hallerinde, malın gönderici tarafından bir irsaliye ile birlikte gönderilmesi zorunludur. Bu madde hükmü ile 231 inci madde hükümleri, bu fıkrada yazılı konşimentolar hakkında fiyat ve oran bilgileri hariç uygulanır. Konşimentolar ayrıca malların nereye ve kime gönderileceğini de gösterir.

Şimdiye kadar, perakende olarak tüketilmek üzere satın alınan mallar, nihai tüketiciler tarafından kendileri taşınır veya taşınırsa, bu tür mallar için fatura veya perakende satış fişi olması koşuluyla sevk irsaliyesi aranmaz.)

fatura organizasyonu

Madde 231

(Değişik: 30/12/1980 – 2365/35 md.). Fatura düzenlenirken aşağıdaki kurallara uyulur:

  1. Faturalar sıra numarasına göre düzenlenir. Aynı işletmenin farklı şube ve kısımlarında, her biri aynı numara ile başlayan ayrı senetler kullanılıyorsa, bu senetlerin üzerine şube ve kısımlara göre şube veya kısım adlarının yazılması veya özel bir işaret ile tefrika edilmiştir.
  2. Faturalar mürekkep, makine veya fotokopi kalemi ile doldurulur.
  3. Faturalar bir asıl ve en az bir numune olarak düzenlenir. Birden fazla numune düzenlenmişse, her biri için numune sayısı belirtilir.
  4. Senetlerin başında işverenin veya onlar adına imzalamak üzere mezun olduğunuz kişilerin imzası bulunur.
  5. (Değişik: 4/12/1985 – 3239/20 md.) mal veya hizmetin fatura veya teslim tarihine kadar (5035 sayılı Kanunun 48/1-B maddesi uyarınca ibaresi değiştirilmiştir. Geçerlilik: 01.01.2004; Yürürlük: 02.01 2004) yedi gün olarak düzenlenmiştir. (Cümle 7318 sayılı Kanun’un 1. maddesi ile eklenmiştir. Yürürlük tarihi: 30.04.2021)Hazine ve Maliye Bakanlığı; Malın teslimi veya hizmetin verilmesi anında, satışın türü, miktarı, fiyatı, tutarı, satışın türü, faaliyet konusu, sektör dikkate alınarak bu süreyi kısaltmaya veya fatura düzenleme zorunluluğu getirmeye yetkilidir. Mal veya hizmete ilişkin sorumluluğun türü veya türü ayrı ayrı veya birlikte. bu (İbare 7318 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile değiştirilmiştir. Yürürlük tarihi: 04/30/2021).süreler
  6. Faturalar düzenlenmedi

(Ek: 4/12/1985 – 3239/20 md.) Bu Kanunun 232 nci maddesinin birinci fıkrası gereğince fatura kesmekle yükümlü olanlar, müşterinin ad ve soyadının doğruluğundan, vergi ofis ve hesap. ait oldukları numara. (Ancak bu yükümlülük, aynı maddenin 2. fıkrasının geçerli olduğu durumları kapsamaz.) Fatura düzenleyenin talep etmesi halinde, müşteri vergi dairesinin kimlik ve hesap numarasını gösterir belgeyi ibraz etmelidir.

değişmeden önce şekil

: Süre

Fatura kullanma zorunluluğu

  1. Madde 232
  2. Birinci ve ikinci sınıf tacirler (4369 sayılı Kanunun 81/A-7 md. ile değişen ibaresi) ile kazancı basit yoldan tespit edilenlerle birlikte defter tutmakla yükümlü çiftçiler:
  3. birinci ve ikinci sınıf tacirler için;
  4. serbest meslek sahipleri için;
  5. Kârı basit bir şekilde tespit edilen tacirler için (yürürlükteki 4369 sayılı Kanunun 81/A-7 nci maddesi ile değişen ibare: 1999-1.1);

kitabı olan çiftçiler için;

Vergiden muaf tüccarlar.

Sattıkları mal veya yaptıkları iş için fatura düzenlemek ve kendi faturalarını talep etmek ve almakla yükümlüdürler.

(Değişik: 23/6/1982 – 2686/28 md.) (Yürürlük 4444/13/C-4 md. ile ibare değişikliği: 14.8.1999) Yukarıdakilerin dışında birinci ve ikinci sınıf tacirler ve kazançları basit bir şekilde tespit edilenler ve yazarlar, satın aldıkları malları veya yaptıkları işleri (4444 sayılı İcra Kanununun 13/C-4; 14.8.1999; ) 1.1.2022 tarihinden itibaren 534 Sayılı VUK Açıklaması ile 2.000, -TL) veya bedeli 50.000.000 TL’den (534,2.000, -TL 1.1.2022 tarihi ile 534 Sayılı Kamu Tebliği ile 534,2.000, -TL) az ise ), satıcı veya işi yapan kişi fatura ibraz etmelidir.


(Dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır: 4/12/1985-3239/136.)


Kaynak: ISMMMO Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın