medyauzmani.com
Düzce İlçe Mükelleflerinin Elektronik Defter Düzenleyecek, İmzalayacak ve Elektronik Defter Sertifikası Yükleyeceklerine İlişkin İhbar Sürelerinin Uzatılması – Özgün Fikirler

Düzce İlçe Mükelleflerinin Elektronik Defter Düzenleyecek, İmzalayacak ve Elektronik Defter Sertifikası Yükleyeceklerine İlişkin İhbar Sürelerinin Uzatılması

Tarih: 23.11.2022

sayı: VUK-147/2022-10

TC

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Gelir Yönetimi Başkanı

Dönemsel Vergi Usul Kanunu / 147

Konular: Düzce İlçesi Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle 28 Kasım 2022 tarihine kadar verilmesi gereken KDV, damga vergisi, prim ve imtiyazlı hizmet beyannameleri (26 Kasım 2022 hafta sonu ve tatil olması nedeniyle) ), sunuldu ve ödendi; 30 Kasım 2022 tarihine kadar verilmesi gereken turizm kota beyannamelerinin, 30 Kasım 2022 tarihine kadar verilmesi gereken Ekim 2022/2022 dönemine ait “Form Ba-Bs” bildirimlerinin verilmesi ve ödenmesi için son tarih, 2022 ve imza ile aynı anda gelir yönetimi bilgi işlem sistemine yüklenmesi gereken Elektronik Defter Sertifikaları için yükleme sürelerinin oluşturulması/uzatılması.

Tarih: 23.11.2022

sayı: VUK-147/2022-10

1. Giriş

23.11.2022 tarihinde Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen depremle ilgili olarak Bakanlığımıza yapılan talepler doğrultusunda 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu ve 7183 Sayılı Türk Turizmini Teşvik Kanunu’nun 28. maddesi ile 242. maddesinin tekrarı ve Kalkınma Ajansı. Anılan ildeki mükelleflerin izne dayalı olarak 28 Kasım 2022 (26 Kasım 2022 hafta sonu nedeniyle) sonuna kadar vermesi gereken KDV, damga vergisi ve kısa ve kesin hizmet beyannamelerinin verilme ve ödenmesine ilişkin süreler 6. maddede; 30 Kasım 2022 tarihine kadar sunulması gereken Turist Katılım Beyannamesi, 30 Kasım sonuna kadar sunulması gereken 2022 / Ekim dönemine ait “Form Ba-Bs” Bildirimlerinin verilmesi, 2022 ve yukarıdaki tarihe kadar hazırlanıp imzalanması gereken elektronik defterlerin oluşturulması. Bu genelgenin konusu, imzalanma anında Gelir Yönetimi Bilgi İşlem Sistemi’ne yüklenmesi gereken Elektronik Defter Sertifikası yükleme sürelerinin uzatılmasıdır.

2. Katma değer vergisi, damga vergisi, muhtasar ve muhtasar hizmet beyannamelerinin verilmesi ve ödenmesi sürelerinin uzatılması:

Düzce mükelleflerinin 28 Kasım 2022 tarihine kadar vermesi gereken katma değer vergisi, damga vergisi, özet ve imtiyazlı hizmet beyannamelerinin verilme süresi 26 Aralık 2022 Pazartesi gününe kadar uzatıldı. , bu beyannameler üzerinden ödenmesi gereken vergilerin ödenmesi için.

3- Turizm kontenjan beyannamesi verme ve ödeme sürelerinin uzatılması:

Düzce mükellefleri tarafından elektronik ortamda verilmesi gereken turizm hisse senedi beyannamelerinin 30 Kasım 2022 tarihine kadar verilmesi ile bu beyannameler üzerinden ödenmesi gereken pay ve vergilerin ödenme süresi 2 Ocak 2023 Pazartesi gününe kadar uzatıldı. .

4. Bildirim Form gönderme süresinin uzatılması:

Düzce mükelleflerinin 30 Kasım 2022 tarihine kadar vermesi gereken 2022/Ekim dönemine ait “Ba-Bs Formu” bildirimlerinin süresi 2 Ocak 2023 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır.

5. Elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süreleri ile elektronik defter sertifikalarının yüklenme sürelerinin uzatılması:

e-Defter uygulamasına dahil olan Düzce mükellefleri tarafından oluşturulup imzalanması gereken aylık, 2022/Ağustos ve üçer aylık 2022/Temmuz-Ağustos-Eylül dönemlerini seçen mükellefler için elektronik kayıt oluşturma ve imzalama süresi 30 Kasım 2022 sonu Gelir İdaresi Bilgi İşlem Sistemi’ne proje ile eş zamanlı olarak yüklenmesi gereken Elektronik Defter Sertifikası yükleme süresi 2 Ocak 2023 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır.

duyurun.

Bekir Bayraktar

Gelir Yönetimi Başkanı


Kaynak: GİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve sair her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan muhasebenin veya onunla ilişkili herhangi bir kişi veya kurumun sorumlu olmadığını, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın