medyauzmani.com
Dünya Seyahat Günü ne zaman? Dünya Yürüyüş Günü ne zaman? Dünya Seyahat Günü için sözler ve mesajlar! – Özgün Fikirler

Dünya Seyahat Günü ne zaman? Dünya Yürüyüş Günü ne zaman? Dünya Seyahat Günü için sözler ve mesajlar!

Dünya Seyahat Günü ne zaman? Soru araştırılıyor. Dünya Mart Günü yaklaşırken vatandaşlar Dünya Mart Günü’nün tarihini araştırıyor. Yürümek vücudumuz ve sağlığımız için en önemli şeylerden biridir. İnsanlar yürüdüklerinde kendilerini daha iyi ve güçlü hissederler. Dünya Yürüyüş Günü, yürümenin önemi konusunda farkındalık yaratıyor. Peki Dünya Yürüyüş Günü ne zaman? Dünya Yürüyüş Günü ne zaman? Dünya Seyahat Günü için sözler ve mesajlar!

DÜNYA ÇAPINDA SEYAHAT GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Seyahat Günü 3-4 Ekim’de kutlanır.

Her geçen gün, her zamankinden daha fazla oturarak zaman geçiriyoruz. İster işte, ister yolda, ister evde bilgisayar başında olun, hareketsiz bir yaşam tarzı sağlığımızı etkiler. Araştırmalar, “oturmanın yeni sigara içme şekli” olduğunu ve uzun ömür üzerinde önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor.

Herkes İçin Uluslararası Spor Dalları 1991 yılında Federasyon (TAFISA) tarafından kurulan Uluslararası Fitness Günü, egzersiz ve fiziksel aktivite ile dünyanın zorluklarını kutlamak için basit ve eğlenceli bir yol sunuyor. Ülkeler bu kutlama için farklı tarihler belirleyebilse de yüz altmıştan fazla ülkeden milyonlarca insan, otuz yılı aşkın bir süredir Ekim ayının ilk Pazar gününü “Dünya Seyahat Günü”ne çevirerek birlikte seyahat etmeyi alışkanlık haline getirdi. Ülkemizde 3-4 Ekim gezi günü olarak kutlanmaktadır. Öte yandan Amerikan Kalp Derneği, Nisan ayının ilk Çarşamba gününü Dünya Yürüyüş Günü ilan ederek, bugün herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan rahat ayakkabılarınızı giyerek ve 30 dakika yürüyerek kutlayabileceğinizi ilan ediyor.

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri, fiziksel aktivitenin günlük hayatımıza dahil edilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlıktaki öneminin anlaşılmaması, teknolojinin ilerlemesi ve yaşam tarzı iyileştirmeleri, obezite, kalp hastalığı, hipertansiyon, diyabet ve osteoporoz gibi kronik hastalıkların toplumdaki prevalansını artırmıştır. hareketsiz bir hayat yaşamak. “Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017” sonuçlarına göre ülkemizde 15 yaş ve üzeri her 10 kişiden 4’ü yeterince egzersiz yapmıyor.

TBSA 2017 verilerine göre 15 yaş üstü erkeklerde her gün oturarak veya yatarak geçirilen süre 384,5 dakikadır. (6,4 saat); kadınlar için 374.1 dakika (6,2 saat) ve toplam 379,3 dakika (6,3 saat)’dir. 19 yaşından büyük erkekler için günlük ortalama oturarak veya yatarak geçirilen süre 376,7 dakikadır (6,3 saat); kadınlar için 363.7 dakika (6 saat) ve 370.2 dakika (6 saat).

IHME’nin 2017 hastalık yüküne göre, 2017 “Düşük fiziksel egzersiz” için toplam ölüm oranı 100.000 kişi başına 16.03 (8.7-25.05) ‘dir. Dünya genelinde bu değer 100.000 kişi başına 16.53 (8.92-26.26)’dir.

Çocukluk Çağı Obezite Araştırması (İlkokul 2. Sınıflar) (Türkiye Çocuklukta Obezite Gözetim Girişimi COSI-TUR 2016) sonuçlarına göre öğrencilerin sınıf dışında (internet cafe, oyun odaları, bilgisayar, akıllı telefon) televizyon ve bilgisayar karşısında geçirdikleri süre , elektronik cihazlar);

Haftalar: %21 yok, %42,5 bir saat, %23,5 iki saat, %12.7 üç saat veya daha fazla.

Hafta sonları: %12,2’si hiç harcama yapmıyor, %17,9’u bir saat, %28,3’ü iki saat, %41,6’sı üç saat veya daha fazla zaman harcıyor.

Fiziksel aktivite, vücudun direncini artırarak bağışıklığı artırmaya yardımcı olabilir. Düzenli egzersiz yapmayan kişiler, düzenli egzersiz yapanlara göre virüse daha duyarlıdır. Ülkemizde ve dünyada devam eden salgın sırasında güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak çok önemlidir. Bağışıklık sistemini destekleyen en önemli şeylerden biri sağlıklı bir yaşam tarzıdır.

Yürüyüş, her yaştan insan için popüler ve kullanımı kolay bir aerobik aktivitedir. Dayanıklılık egzersizleri, vücudumuzun hava kullanma yeteneğini artıran ve büyük kas gruplarını yoğunluk ve coşkuyla çalıştıran aktivitelerdir. Çevremizden uzaktayken bireysel olarak yapabileceğimiz yürüyüş aktiviteleri beden ve ruh sağlığımıza yardımcı olacak, salgın sırasında sağlığımızı ve insan sağlığını riske atmadan yapabileceğimiz güzel bir aktivitedir. .

Toplumun birçok alanında fiziksel aktivite,Spor Dalları” kelimesinin karşılığı olarak kabul edilir. Ancak fiziksel aktivite, günlük hayatta kas ve kemiklerin kullanılması yoluyla enerji kullanan, kalp atış hızını ve nefes almayı artıran ve farklı düzeylerde yorgunluğa yol açan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu makalede Spor Dalları Çalışmanın yanı sıra gün içinde yapılan egzersiz, spor ve çeşitli aktiviteler de egzersiz olarak kabul edilir.

Yetişkinler grubunda günlük aktivitelere ek olarak haftada 5 (beş) gün en az 30 dakika fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki güvenliğini ve gelişimini görmek için; 5-17 yaş arası için günde en az 60 dakika fiziksel aktivite yapılmalıdır.

Düzenli egzersiz yapmak, orta derecede nefes veya kalp hızı gerektiren bir egzersizdir. Bunu şöyle açıklayabiliriz; Ameliyat sırasında kişi konuşabilir ancak şarkı söyleyemez. Koşmak bu aktivitenin en güzel örneklerinden biridir.

Yürümek, egzersizi yaşamak için gereklidir. Sebep:

Yürüyüşü günlük rutininize dahil edebilirsiniz.

Yürüyüş için herhangi bir ekipman veya özel hazırlık gerekli değildir.

Gün içinde toplu taşıma kullanıyorsanız gideceğiniz yere varmadan bir veya iki durak önce inip aşağı inebilir ya da aracınızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak öteye park edip yürüyerek gideceğiniz yere kadar gidebilirsiniz.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yerel şehir içi ulaşımından veya spor imkanlarından yararlanabilirsiniz.

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında, COVID 19’un neden olduğu küresel pandemi, tüm dünyadaki insanlarımızı, fiziksel aktivite/fiziksel aktiviteyi ve sağlık sistemlerini etkilese de, spor ve fiziksel aktivitenin gücünden yola çıkarak yürümeye teşvik ediliyoruz. Bu salgının üstesinden gelmek için.

Yürümenin bağışıklık sistemini güçlendirmek için her zaman faydalı olduğu düşünüldüğünde, vatandaşların halka açık olmadan, maske ve sosyal mesafeye uygun olarak yürümeleri için farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapılması önemlidir.

İleriye dönük düşünceler;

Yürüyüş günü yürüyüşe başlamadan önce uygun ayakkabı ve rahat kıyafetler giyilmesi tavsiye edilir. Mümkünse müzik dinleyerek yürümek keyifli olabilir.

Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için maske ve gerekirse sosyal mesafe kuralları ile yürüyün ve konuşun.

Merdivenleri her zaman sev. Asansörü ve yürüyen merdivenleri unutun ve onun yerine merdivenleri kullanın.

Varsa, köpeğinizi gezdirin. Arka bahçede koşmasına izin vermek yerine, onu yürüyüşe çıkarın. Hem temiz havanın tadını çıkaracak hem de egzersiz yapacaksınız.

Bir kafede veya restoranda oturup bir randevu planlamak yerine, arkadaşlarla buluşmak için parka gidin.

Öğle yemeği için yürüyün. Masanızdan kalkın, kafanızı boşaltın ve öğle yemeği için yürüyüşe çıkın. Arkadaşlarınızla seyahat edebilir veya yalnız kalabilirsiniz.

Arabanızı uzağa park edin. Alışverişte veya iş yerindeki otoparkta olsanız da, size daha fazla yürüyüş süresi sağlamak için girişten uzakta bir yer seçin.

Toplu taşıma kullanıyorsanız, erken bir iki durak yapın ve yolun geri kalanını yürüyün.

Bir soru sormak, iş arkadaşınızı aramak veya e-posta göndermek yerine kalkın ve masasına gidin. Arkadaşınız başka bir yerde çalışıyorsa ve merdivenleri kullanıyorsanız, bu sizin için bir bonus!

Aile işlerine zaman ayırın. Akşam yemeğinden sonra televizyon karşısında oturmak yerine herkesi yürüyüşe çıkarın.

İşinizi yerde yapın. Yerel dükkanlara gitmek veya akşam yemeği için dışarı çıkmak ister misiniz? Arabayı evde bırakın ve onun yerine yürüyün.

Bir adımsayar ile kendinizi egzersiz yapın. Sağlığınıza yatırım yapın ve günde kaç adım attığınızı takip ederek kendinizi sorumlu tutun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın