medyauzmani.com
Döviz korumalı banka hesaplarından gelir elde eden mükelleflerin yeminli mali müşavirlerden onaylı rapor almaları gerekir mi? – Özgün Fikirler

Döviz korumalı banka hesaplarından gelir elde eden mükelleflerin yeminli mali müşavirlerden onaylı rapor almaları gerekir mi?


Kur koruması sisteminden yararlanan mükelleflerin yeminli mali müşavirlerden onaylı rapor alması zorunlu mudur? 483.000 TL’yi aşıyor.

1992 yılında yayınlanan SM, SMM ve YMM Kanunu Kamuoyu Tebliği No. 5’te sayılan bazı kurumlar vergisi indirimleri ve bu muafiyet ve/veya indirimlerin kapsamı dışında kalan veya kapsamına giren ancak yıllık kurumlar vergisinde yararlanılan muafiyetler veya indirimler Beyanname veya Kesintiler Toplam tutarı belirli bir tutarı aşan mükelleflerin, işlemlerinin mali müşavirlerce vergiden muaf veya indirilebilir olması zorunludur.

Bu nedenle kurumlar vergisinden veya stopajdan istisna edilen tutarlar; Kurum kazancından indirim yaparak faydalanın; Yeminli mali müşavirler tarafından düzenlenen “kurumlar vergisi muafiyet ve indirim belgesi raporları” ile noter tasdik şartına tabidir. Burada belirtilen limit 2021 yılı için 483.000 TL’dir.

Bu nedenle, limit üstü kambiyo korumalı mevduat istisnasından yararlanan kurumlar vergisi mükellefleri, yeminli mali müşavirlerden onay belgesi alacaklardır. Raporun Haziran ayı sonuna kadar vergi dairelerine teslim edilmesi gerekmektedir.

Raporun bu süre içinde sunulmaması halinde mükellefin istisnadan yararlanma hakkı ortadan kalkar.

ve bununla; Biraz beklemenizi tavsiye ederiz, Maliye Bakanlığı henüz bir genelge veya tebliğ yayınlamadı.


Türk Lirası ve altın hesaplarına çevrilen kur farkları, faiz, temettü ve diğer döviz kazançlarının kurumlar vergisi istisnasına ilişkin usul ve esaslar

Türmob’u yaygınlaştırmak için Tıklamak…


Döviz ve altın transfer hesaplarında sıfır kesinti talebi kapsamına giren tüzel kişiler

Türmob’u yaygınlaştırmak için Tıklamak…


mide bulantısı

EXCEL Kazanç Hesaplayıcı, kullanıcıların hizmetine açıldı!

📌Hesaplama tablosu için tıklayın…👉👉

Yazılımı kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar için tıklayın… 👉👉


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın