medyauzmani.com
Doktorlar için mesleki sorumluluk sigortası var mı? – Özgün Fikirler

Doktorlar için mesleki sorumluluk sigortası var mı?

Doktorlar için mesleki sorumluluk sigortası var mı?

30 Ocak 2010 tarihli ve 27478 sayılı Resmi Gazete’de 5947 sayılı Üniversite ve sağlık personelinin tam zamanlı çalıştırılmasına ilişkin Kanun ve bazı kanunlarda değişiklik yapılarak Mesleki Mali Sorumluluk Sigortasının Yükümlülüğü Kanununa 12 nci madde ilave edilmiştir. tanıtıldı. 30 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe giren zorunlu tıbbi hata sorumluluk sigortası genel şartları, tanımları ve talimatları 21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Zorunlu tıbbi uygulama hatası sorumluluk sigortası (doktor sorumluluğu) neleri kapsar?

İşbu sigorta sözleşmesi kapsamında, 1219 sayılı Kanunun Ek 12 nci maddesi çerçevesinde doktor, diş hekimi ve tabipler bağımsız olarak veya kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışırlar; Politikada belirtilen mesleki faaliyeti yerine getirirken;

a) Sözleşme süresi içinde veya sonrasında sorumluluk hükümlerine göre tazmini talep edilen ve sözleşme süresi içinde meydana gelen bir olaydan kaynaklanan zararlar,

b) Sözleşmenin kurulmasından önce veya sözleşmenin devamı sırasında meydana gelen bir olay nedeniyle yalnızca sözleşme süresi içinde sigortalıya karşı doğabilecek tazminat talepleri,

c) Bu, hasar veya taleple ilgili dava masraflarını içerir.

Zorunlu tıbbi uygulama hatası sorumluluk sigortası (doktorun mesleki sorumluluğu) zorunlu mudur?

5947 sayılı Üniversite Memurları ve Sağlık Personelinin Tam Süreli Çalışmalarına Dair Kanun çıkarılmış ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmıştır Bu kanunun 8 inci maddesi ve 1219 sayılı Kanuna eklenen ek 12 nci maddesi ile tıp ve tıp bilimlerinin uygulanması, zorunlu meslek doktorlar için sorumluluk sigortası getirildi.

Zorunlu tıbbi uygulama hatası sorumluluk (doktor mesleki sorumluluk) sigortası primleri nasıl belirlenir?

Sigorta primleri 21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan zorunlu mali sorumluluk sigortası tarifesi ve tıbbi uygulama hatası talimatlarına göre belirlenmektedir.


Kaynak: TSB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın