İçindekiler
Deri ve deri ürünleri sektörünün Ocak-Şubat 2021 ihracat performansı
2021 Şubat ayında sektörümüzün ihracatı %14,4 azalarak 129,6 milyon dolar oldu. Yukarıdaki dönem itibarıyla Türkiye’nin genel ihracatı yüzde 9,6’lık artışla 16 milyar dolar olarak kaydedildi. Deri ve deri mamulleri ihracatımızın toplam ihracat içindeki payı Şubat ayında %0,8 oldu.
Ocak-Şubat 2021 döneminde Türkiye’nin genel ihracatı %6,0 artarak 31 milyar dolar değerine ulaştı. Aynı dönemde Türkiye’nin deri ve deri ürünleri ihracatı ise %14,6 azalarak 239,5 milyon $ oldu. Deri ve deri mamulleri sektörümüzün toplam ihracat içindeki payı %0,8 oldu.
Aşağıdaki tablo deri ve deri mamulleri ihracatımızın bir önceki yılın aynı ayına göre aylar itibarıyla değişimini göstermektedir.
Ana pazarlarımızdaki deri ve deri ürünleri ihracatımızdaki gelişmeler
2021 yılı Ocak-Şubat döneminde deri ve deri mamulleri ihracatımızda en çok ihracat yaptığımız pazar %23,5 düşüşle Rusya oldu. Bu dönemde Rusya’ya ihracatımız 20,8 milyon $ olarak gerçekleşti. Türkiye’nin deri ve deri ürünleri ihracatında Rusya’nın payı %8,7 olarak hesaplanmıştır.
Almanya, Ocak-Şubat 2021 döneminde %8,2 pay ile en önemli ikinci ihracat pazarımız oldu. Almanya’ya deri ve deri ürünleri ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre %15,1 düşüşle 19,7 milyon $ olarak gerçekleşti.
2021 yılının Ocak-Şubat aylarında İtalya’ya 12,8 milyon dolarlık ihracat yapılırken, İtalya bu değerle üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeye ihracatımız 2020 yılının Ocak-Şubat ayına göre %40,1 azalırken, deri ve deri mamulleri ihracatımızda İtalya’nın payı %5,4 oldu.
2021 yılı Ocak-Şubat döneminde Türkiye’den deri ve deri ürünleri ihracatı yapılan ilk on ülke arasında yer alan Fransa’ya %2,2, Kazakistan’a %45,8 ve Hollanda’ya %8 ihracat artışı sağlandı.
Kaynak: İDMİB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- Folikülit belirtileri ve tedavisi – Fikirler
- Çalışma izni başvurularının reddi halinde temyiz yetkisi nedir?
- Ana faaliyetimiz dışında elde ettiğimiz geliri hangi hesapla takip etmeliyiz?
- Mali danışmanlık hizmeti verdiğimiz tüm mükellefler için KDV stopajı var mı?
- Yazılı yargılamada somutlaştırma yükü ve delillerin gösterilmesi (Av. Esra Melis İstikbal)
- Kasım ayı için ücretsiz parasal izin desteğine başvurabilir miyiz?
- 7252 Sayılı SGK Teşvikinden yararlanan firmalar 5510 Sayılı SGK Teşvikinden de yararlanır mı?