medyauzmani.com
Denizaşırı müşterilere ihracat teslimatı ve hizmetleri – Özgün Fikirler

Denizaşırı müşterilere ihracat teslimatı ve hizmetleri

İçindekiler

1. Bir teslimatın ihracat teslimatı sayılabilmesi için aşağıdaki koşulların karşılanması gerekir:

a) Bunların yurt dışındaki bir müşteriye veya serbest bölgedeki bir alıcıya veya 27.10.1999 tarihli ve 4458 sayılı Gümrük Kanununun 95 inci maddesinin (1) numaralı fıkrasına göre faaliyet gösteren gümrüksüz satış mağazalarına teslim edilmesi zorunludur. dükkânlara veya antrepolarına veya gümrük antrepolarına veya eşyanın yetkili antrepo işletmecisine teslim edilmesi zorunludur.

B) Teslim konusu eşyanın Türkiye Cumhuriyeti gümrük bölgesinden çıkarak yabancı bir ülkeye veya bir serbest bölgeye gelmesi veya bu antrepolara veya antrepolara veya gümrüksüz satış mağazalarında satış izni verilen bir gümrük antreposuna yerleştirilmiş olması gerekir. Teslimat konusu ürünün herhangi bir şekilde yurt dışı alıcı adına hareket eden yerel firmalar veya bizzat alıcı tarafından işlenmiş veya değerlendirilmiş olması durumu değiştirmez.

Maliye Bakanlığı, yetkili gümrük antrepolarını ve burada düzenlenmesi gereken belgeleri belirlemeye, konulacak eşyanın cins ve miktarına ve antrepoda bekleme süresine ilişkin kısıtlamalar getirmeye, Müsteşarlığın görüşünü alarak yetkilidir. Gümrük Bakanlığı.

Yetkili gümrük antrepolarının çalışmalarına ilişkin olarak bu fıkra uyarınca belirlenen esaslara uyulmaması halinde, eksik verginin ödenmesinden antrepo işleticisi ile KDV iadesini alan kişi müteselsilen sorumludur. , ceza ve gecikmenin hesaplanacağı faiz.

2. müşterinin yurtdışındaki süresi; İkametgâhı, iş yeri, hukuk ve ticaret merkezi yurt dışında bulunan alıcılar ile şirketin yurt dışında kendi adına bağımsız hareket eden şubeleri yurt içinde bulunan alıcıları ifade eder. Bir hizmetin yurt dışı müşterilere hizmet olarak kabul edilebilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir.

a) Hizmetler yurtdışındaki bir müşteriye verilmiş olmalıdır.

B) Hizmet yurt dışında kullanılmalıdır.

3) Taahhüt hizmetlerinin serbest bölgelerde müşterilere verilmiş sayılabilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir.

a) Serbest bölgelerde faaliyet gösteren müşteriler için sözleşme hizmetinin yapılması zorunludur.

B) Serbest bölgelerde sözleşmeli servisler kullanılmalıdır.


Kaynak: Katma Değer Vergisi Madde 12
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Yurt dışında verilen hizmetler üzerinden katma değer vergisi hesaplanıyor mu?

Yurt dışında verilen hizmetler karşılığında çalışanlara yapılan tazminat ödemeleri genel gider yazılabilir mi?

Yurtdışında internet üzerinden verilen hizmet karşılığında kesilen faturadaki katma değer vergisi nedir?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın