medyauzmani.com
Defterlerin kapanışının tasdiki ve vekâletnamenin aslının veya bir suretinin Uzlaştırma Komisyonuna sunulması – Özgün Fikirler

Defterlerin kapanışının tasdiki ve vekâletnamenin aslının veya bir suretinin Uzlaştırma Komisyonuna sunulması


TC
Gelir Yönetimi Başkanı
istanbul vergi dairesi
Vergi mükellefi hizmet paketini yönetin

sayı

:

B.07.1.GİB.4.34.19.02-019.01-883

05/07/2011

Konular

:

Defterlerin tasdikinin sonuçlandırılması ve vekâletnamenin aslının veya bir suretinin Uzlaştırma Komisyonuna sunulması.

Faiz adına kayıtlı belge başvuru formu incelendikten sonra, Hisse senedi ve günlüklerin kapanış onayının gerekli olup olmadığı ve vekaletnamenin aslının mı yoksa bir kopyasının mı Uzlaşma Komitesine sunulacağı. Başkanlığımızın görüşünün istendiği anlaşıldı.

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 220. maddesinde yevmiye ve demirbaş defterleri, iş defteri, çiftçi defterleri, üretim ve üretim vergi defterleri (basit üretim vergi defteri dahil), nakliye vergi defteri, yabancı gemi işletmeleri gelir defteri, işletme karı kitabı kanunda yer almış ve usulüne uygun olarak tasdik edilmesi kararlaştırılmıştır.

Türk Ticaret Kanunu’nun 70. maddesinin son fıkrasında “Derginin en geç yeni yılın Ocak ayı sonuna kadar notere sunulması ve () ibaresi yazılarak kaşe ve imza ile tasdik edilmesi zorunludur. görüldü) son kaydın altında.” Demirbaş defterine ilişkin 72 nci maddesinin dördüncü fıkrasında “…noter tarafından yapılacak işlemler hakkında 70 inci maddenin son fıkrası uygulanır…” hükmü yer almaktadır.

Yukarıdaki hükümlere göre defterlerin kapatılması Türk Ticaret Kanunu’nun bir gereği olup, sadece yevmiye ve demirbaş defterlerine tabidir. Ancak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nda ticari defterlerin kapatılmasına ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Öte yandan, 147 Seri No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin “Uygulamada Dikkat Edilecek Hususlar” başlıklı ikinci bölümünde noter tarafından düzenlenen ve vergi idaresi tarafından mükellef adına veya mükellef adına kesilen cezanın mükellef adına hareket edecek kişiler Uzlaştırma Komisyonuna başvurarak müzakerelere katılırlar. Tutarları kabul ettiğine dair şerh ile vekâletnamenin bulunmasının yeterli olduğunu belirtmektedir.

Buna göre vekaletnamenin aslı veya onaylı örneği Uzlaştırma Komisyonuna sunulabilir ve ibraz edilen vekaletnamenin aslı incelenebilir ve nüshanın benzeri olduğu şerhi ile dosyada saklanabilir. orijinal.


Kaynak: GİB Özel
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın