medyauzmani.com
Defter deftere nakil sistemi bildiriminde değişiklik yapıldı. 10.19.2021 – Özgün Fikirler

Defter deftere nakil sistemi bildiriminde değişiklik yapıldı. 10.19.2021

Hazine ve Maliye Bakanlığından (Gelir Dairesi):

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik (Emir No:486)
Yürütme Beyanı (Sipariş No: 532)

Madde 1 – 12/12/2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu (Sıra No:486) Genel Tebliği’nin 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Vergi beyannamelerini, bildirimlerini ve dilekçelerini elektronik ortamda oluşturmak ve saklamak” 17/2017 ve 30273 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin “olarak” ibaresi “Cumhurbaşkanlığı elektronik ilan ve tebligat sistemleri vasıtasıyla vergi beyannameleri, beyannameler ve dilekçelerin elektronik ortamda oluşturulması, saklanması ve verilmesi” şeklinde değiştirilmiş ve aşağıdaki fıkralar eklenmiştir. aynı paragraf

“) Elektronik İlan Sistemi (Elektronik İlan Talebi): 340 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik ortamda ibraza ilişkin diğer ilgili açıklamalarda tanımlanan usul ve esaslar kapsamına giren tüm program, program veya uygulamaları, Vergilerin tamamı Gelir İdaresi Başkanlığı’na aittir,

h) Sisteme kayıt: Mükellef, meslek mensubu ve akredite olduğu meslek odası tarafından basit usule tabi mükelleflerin vergi ve ticari işlemleri ile işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefi, 13. maddede belirtilen sistemi kullanmak için; Muhasebe yazılımı aracılığıyla sisteme girilmesi veya gönderilmesi.

Makale 2 – Aynı beyannamenin 7 nci maddesinin başlığı “Elektronik kayıt yoluyla kayıtların sisteme girildiği ve gönderildiği saat” olarak değiştirilmiş, aynı maddenin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, sonraki fıkra ise aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. aynı maddeye birinci fıkradan sonra eklenmiş ve diğer fıkralar buna göre tamamlanmıştır.

“(1) Mükelleflerin vergi kayıtları ve sistem kapsamındaki ticari işlemleri, 13 üncü maddede belirtilen sistemi kullanmaya yetkili mükellef, meslek mensubu veya meslek odası tarafından elektronik ortamda sisteme kaydedilmek suretiyle yapılır.”

“(ii) Ticari hesap esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazancı defteri tutan mükellefler için vergi ve ticari işlemleri birer aylık sürelerle sisteme kaydetmek;

a) Kayıtlarını 213 sayılı Kanunun 219 uncu maddesinde belirtilen belgelere göre de yapan ve yazılı kayıt yerine geçen mükellefler için, işlemlerin ait olduğu ayı takip eden ikinci ayın on beşinci gününün sonuna kadar,

b) Diğer mükellefler için, işlemlerin ait olduğu aya ait KDV beyannamesinin verilmesinin son gününün sonuna kadar,

zorunludur.”

Madde 3 – Aynı hükmün 9 uncu maddesinin altıncı ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(6) Defterlerin elektronik ortamda kapatılması, ait olduğu takvim yılına ait gelir vergisi beyannamesinin verilmesi gereken ayı takip eden ikinci ayın sonuna kadar Başkanlıkça onaylanır.”

“(8) Defter Beyan Sistemi kapsamına giren mükelleflerden, bu beyannamede belirtilen usul ve esaslar dışında kağıt veya elektronik ortamda bulundurdukları diğer defterlerin hukuki geçerliliği yoktur.”

Madde 4 – Aynı fıkranın 10 uncu maddesinin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

(2) Sistemde elektronik ortamda tutulan kayıt ve defterler, talep edilmesi halinde Başkanlıkça talepte bulunan mercilere sunulur. www.defterbeyan.gov.tr 213 sayılı Kanunda belirtilen saklama ve ibraz süresi içinde yayınlanan başvuru veya teknik kılavuzlarda belirtilen şekil, içerik ve kriterlerde, elektronik defter dosyası olarak sistemden indirilebilir veya onaylı kağıt kopyası vergi dairesi. Bu şekilde elektronik defter dosyası olarak sistemden indirilmeyen veya vergi dairesi tarafından onaylanmayan defter ve kayıtların hukuki geçerliliği bulunmamaktadır.

(3) Tutulan defter ve kayıtları düzenli tutma görevi Cumhurbaşkanlığına, yetkili mercilere ibraz etmek mükellefe aittir. Cumhurbaşkanlığı, mükellef, meslek mensubu veya meslek odası tarafından sisteme hazırlanan kayıtlar ile bu kayıtlardan oluşturulan defterleri elektronik ortamda ve mükelleflerin kullanımına hazır hale getirilen defterleri, 6444 sayılı Kanunda belirtilen saklama süresi boyunca muhafaza eder. 213. Yetkili makamlarca talep edilen defterlerin ikinci fıkrada belirtilen şekilde elektronik ortamda indirilmesi veya sorumluluğunda olan vergi dairesi tarafından onaylı kağıt örneğinin alınmasına rağmen yetkili mercilere teslim edilmemesinin hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmaktadır. vergi mükellefinin.

(4) Sorumluluğuna ilişkin defter ve kayıtlarını talep eden birimin istediği şekle (elektronik veya kağıt) göre ibraz etmesi gereken mükellefler; Elektronik olarak indirecekleri e-defter ve kayıt dosyalarını sistem üzerinden ibraz edebilirler veya vergi dairelerinden alacakları onaylı kağıt formunu ibraz edebilirler. Elektronik olarak indirilen defter ve kayıt dosyalarının Başkanlık elektronik sertifikası ile imzalanarak görüntülenmesi, doğrulanması, sorgulanması, sağlamlığının ve bütünlüğünün sağlanmasına ilişkin usul ve esaslara ilişkin teknik ve operasyonel usul ve esasları Başkanlıkça belirlenir. Vergi Dairesi tarafından onaylanan kağıt formatında talep etme ve sunma prosedürleri. www.defterbeyan.gov.tr Delil veya adrese asılacak ilanlarla tespit etme hakkına sahiptir.

(5) Yetkili makamlarca mükellefin gerekli defter ve kayıtlarına ulaşılamaması veya başvuru yazısının mükellefe tebliğ edilememesi hâlinde, bu durumu ispatlayan belgelerle birlikte Başkanlığa başvurulur, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesi aracılığıyla Başkanlık bu talebe istinaden sistemdeki kayıtları veya bu kayıtları dikkate alarak oluşturacağı elektronik defter dosyasındaki kayıtları veya onaylı kağıt formunu yetkili mercilere gönderir.

Madde 5 – Aynı beyanın 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan “saldırı gibi” ibaresi “sistemde meydana gelen veya sistemsel ve teknik sorunlar gibi bir saldırı” olarak değiştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili diğer bilgi işlem sistemleri” ve Elektronik ortam dışında düzenleme, muhafaza ibaresi elektronik sistem ve/veya ortam dışında düzenlemek, kaydetmek, iletmek veya muhafaza etmek şeklinde değiştirilmiştir.

“(1) Başkanlık, sistem üzerinde işlem veya kayıtların yürütülmesinden, defter ve kayıtların elektronik ortamda oluşturulmasından, kaydedilmesinden, saklanmasından ve sunulmasından, sistem veya elektronik reklam sistemi üzerinde ilan ve/veya bildirimlerin hazırlanmasından ve elektronik ortamda ilan verilmesinden sorumludur. Elektronik ortamda tebligat ve tebligatların elektronik ortamda hazırlanması ve iletilmesi, elektronik belgelerin düzenlenmesi ve diğer kullanım şekilleri ile ilgili standartlar, kurallar, prosedürler, yükümlülükler veya izinler ve yapılan değişiklikler bunların içinden www.defterbeyan.gov.tr Adrese asılacak teknik veya uygulamaya özel kılavuzlar veya reklamlar ile.

Madde 6 – Aynı tebliğin 17. maddesinin birinci fıkrasında “içinde” ibaresinden sonra gelecek şekilde sisteme “içinde” ibaresi eklenmiş, “düzenlemek ve” ibaresi “düzenlemek ve sunmak ve” olarak değiştirilmiştir. Aynı maddenin ikinci fıkrası ile birinci ve ikinci fıkraların cümleleri Dördüncü fıkradan itibaren aynı maddenin beşinci fıkrasında yer alan “ilan” ibareleri “sistemde veya elektronik reklam sisteminde yer alan reklamlar” olarak değiştirilmiş, “sistem üzerinden” ibaresi “sistem veya elektronik reklam sistemi üzerinden” olarak değiştirilmiştir.

“Bu beyanname ile defter beyan sistemini kullanan mükellefler, sistem dışında, kağıt veya elektronik ortamda (213 sayılı Kanunun 219 uncu maddesinde belirtilen belgeler hariç) kayıt yapamaz, defter tutamaz ve kağıt veya elektronik beyanname gönderemezler. sistem dışında kağıt veya elektronik ortamda kayıt ve defter bulunduranların herhangi bir kayıt veya defter tutmuş sayılmayacak ve kitap onay sistemi veya elektronik ilan sistemi dışında gönderecekleri ilanlar hükümsüz sayılacaktır. daha önce sunulmamış olması.

“Defter beyannamesi sisteminde yapılan kayıtlar, oluşturulan defter, liste ve benzeri bilgiler ile elektronik ortamda gönderilen beyanname, tebligat ve dilekçelerin içeriği ve doğruluğundan ve beyannameler arasındaki farklılıklardan dolayı vergi ziyaı yoktur. elektronik beyanname sisteminde ve büyük defter beyanname sisteminde yapılan kayıtlarda Prof. Mükellefler, sistemi doğrudan kullanmaları halinde hesaplanacak vergi, ceza ve faizleri ödemekle yükümlü olacaklardır. ilan sistemine aracılık ve sorumluluk sözleşmesi imzalamaya yetkili kişiler aracılığıyla mükellefler, defter, beyanname, bildirim ve dilekçelerinde kayıt/gösterilmesi gereken her türlü bilgiyi meslek üyesine/odasına eksiksiz ve doğru olarak vermekle yükümlüdür. .Kaydedilen bilgilerin dayandığı ilgili belgelere uygunluğu ve aracılık edilen beyanname, tebligat ve dilekçelerin defter kayıt ve belgelere uygun olmaması nedeniyle vergi ziyaı nedeniyle alınacak vergi kayıtların dayandığı veya verilen beyannameler arasındaki farklılıklar nedeniyle m Elektronik beyanname sistemi ve büyük defter beyanname sisteminde yapılan kayıtlar aracılığıyla mükellef, verilecek cezayı ödemekle ve faizini hesaplamakla müştereken ve müteselsilen sorumludur.

Madde 7 – Aynı beyanın Geçici 2. maddesinin birinci fıkrasında yer alan “üçüncü” ibaresi “iv” olarak değiştirilmiştir.

Madde 8 – Aynı beyannamenin 3 üncü maddesinin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarında 4 üncü maddesinin (a) bendinin birinci fıkrasında ve 20 nci maddesinin “Hazine ve Maliye” birinci fıkrasında yer alan “mali” ibarelerine, 3. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Kabine tarafından” ibaresi “Cumhurbaşkanı tarafından” olarak değiştirilmiştir.

Madde 9- Bu beyan yayınlandığı tarihten itibaren geçerlidir.

Madde 10- Bu tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Açıklamanın yayımlandığı Resmi Gazete
Tarih sayı
12/17/2017 30273
Tebliğin değiştirilmiş beyannamesinin yayımlandığı Resmi Gazete.
Tarih sayı
29.05.2018 30435

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan