medyauzmani.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara müjde verdi – Özgün Fikirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara müjde verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlık Evi’nin açılış töreni ve 100. Bina Projesi Başlangıç ​​Töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Muhtar kardeşlerimiz Ankara’ya geldiklerinde kalacak yer bulma sorununu çözdüler. Ankara’da gönül rahatlığıyla yaşayabilecekleri bir yuva bulmuşlar. Önderlerimizin evlerinin açılışının yanı sıra 100 hanenin ilk törenini de valilerin hizmetine sunacağız. Ülkemizdeki tüm muhtar kardeşlerimize teşekkür ederiz. Rabb’imden birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi ebediyen korumasını dilerim. Bu güzel binanın yapımında emeği geçen başta İçişleri Bakanı olmak üzere yardımcılarına, müteahhitlere ve tüm emekçilere teşekkür ediyorum.

“ÖFKE ÖĞRETİYORUZ”

Liderliği devraldığımızda valilerin toplantılarını başlattık. Muhtarlarımızla 52 ayrı toplantı yaptık. 38.000 lideri halk evinde ağırladık. Her buluşma, sevgi bağını güçlendirdiğimiz demokratik bir bayrama dönüştü. Bana “Lider bile olamazsın” deyince bunu söyleyenler utandı. Beni başkan yaptın.

“ELLERİNDE MUHTEŞEM İŞLER YAPTILAR”

Sadece muhtarımızın değil, birçok cemaatimizin sorunlarını da çözdük. Görüşmelerimiz muhtarın düşüncesini sadece yönetimde değil siyasette de değiştirdi. Şimdiye kadar çalışmalarınızı görmeyenler muhtarımıza vaatler yağdırmaya başladılar. Ancak, tüm aldatmacaları gibi, onu da beceremediler. Bütün çabalarına rağmen ittifakımızı kuramadı.

Belki bu tabloyu kıskanacaklar, belki sevgimizi alamayanlar olacaktır. Sadakatiniz için her birinize teşekkür ederim. Değerli kardeşlerim, idaremizin bel kemiği olan muhtarlarımız hak ettiklerini almak için uzun bir süre beklediler. Muhtarlarımız çoğu zaman derdini anlayacak bir muhatap bulamıyor.

“Hikayenin konusu olamazlar” başlığını hatırlayın. Bu öğretmenlerin fikirleri yüzünden dünyamız mahvoldu.

MAHTARS İÇİN İYİ HABER

Muhtarımızın ödeneklerini gereken seviyeye çıkardık. Hizmete girdiğimizde sadece 97 lira olan muhtarlık ödeneğini 5500 liraya çıkardık, ayrıca aylık SGK ödeneğinin devlet tarafından ödenmesini sağladık. Kadın muhtarlarımız için doğum ve doğum iznine ilişkin kuralları nihai hale getirdik. Yakında Meclisimize bir teklif sunacağız. Kadın muhtarlarımızın yanı sıra, devamsızlık, hastalık veya başka sebeplerle işe gelmediklerinde tüm muhtarlarımızın maaşlarından kesinti yapılamaz. Muhtar akademisi projemizi İçişleri Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanacak protokolle hayata geçiriyoruz. Tüm bölgelerimizde MAX lider eğitimimizi tamamladık. Ayrıca köylerimizdeki ve mahallelerimizdeki hasarlı binaları da bildirebileceksiniz. Tüm bunlarla birlikte satış vergisi yerine konut vergisinden de vali evlerinin elektriği için para kullanmaya başlıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız gibi, aramıza kimseyi sokmadan birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

PUTİN’İN DOĞAL GAZ BAŞLANGICI

Bizimle hiçbir fikri olmayanlar arasındaki farkı görüyorsunuz. Dünyanın ve toplumumuzun karşı karşıya olduğu zorluklarda çalışmaya devam edeceğiz. Son 20 yıldır olduğu gibi, başka sözleşmelerde değil, aziz ülkemizin saf iradesinde kabulü arayacağız. Kimsenin önünde el ele durmayacağız. Bunu da sizlerle, muhtarlarımızla omuz omuza yapacağız.

Türkiye olarak bu sorunu olası tahribatla halletmeye çalışıyoruz. Putin ne dedi? Türkiye’yi gaz dağıtım merkezi yapacağız” dedi. Bu doğal olarak olmaz, aramızdaki diyalog yoluyla olur. Toplumumuzda savaş olsa da bunun işaretlerini görüyoruz. İhracatımız her ay rekor kırıyor, 31 milyon istihdamla tarihimizin en yüksek seviyesindeyiz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın