medyauzmani.com
COVID-19 virüsünün patlak vermesi Rusya’da sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve işsizlik oranı endeksinde ciddi bir kesintiye neden oldu. – Özgün Fikirler

COVID-19 virüsünün patlak vermesi Rusya’da sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve işsizlik oranı endeksinde ciddi bir kesintiye neden oldu.

gelişmekte olan ekonomiler

Rusya

Rusya’da Covid-19’un ekonomik aktiviteye etkisi 2020’nin ilk çeyreğinde görece sınırlı kaldı. Rusya ekonomisi 2020’nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,6 büyüdü. Bir önceki çeyrekteki yüzde 2,1’lik genişlemeye kıyasla ilk çeyrekteki yavaşlama, Covid-19 salgınını kontrol altına almak için alınan sınırlamalardan kaynaklandı. Mevsimsellikten arındırılmış büyüme ise %0,3 ile son bir yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

İlk çeyrekte ekonomik aktivitedeki ivme kaybının başlıca nedeni madencilik, elektrik arzı ve ulaştırma sektörleridir. Ancak imalat, perakende, toptan satış ve finans sektörlerindeki üretim artışları genel ekonomik gerilemeyi yavaşlattı. Ayrıca, COVID-19 krizi yılın ikinci çeyreğinde yurt içi faaliyetlerde ve dış talepte bir çöküşe neden olmuştur. Tarihin en derin GSYİH daralmasının bu çeyrekte gerçekleşmesi bekleniyor. Nitekim Dünya Bankası’nın Rusya için yayınladığı son raporda Rusya Kalkınma Bakanlığı’nın Nisan ve Mayıs ayları için GSYİH büyüme tahminlerine yer verilmiş ve ekonominin yüzde 12,1 ve yüzde 10,9 oranında küçülmesi bekleniyordu. , sırasıyla, bu aylarda.

Nisan ve Mayıs aylarındaki yüksek frekanslı göstergeler tüm sektörler için daralmaya işaret etti. Örneğin, Satın Alma Yöneticileri Endeksi Nisan ayında tüm zamanların en düşük seviyesi olan 31,3’e düştü.

COVID-19 salgını, Rusya’da sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve işsizlik oranı endeksinde ciddi bir kesintiye neden oldu. Nisan ayında üretim endeksi ve enerji kullanım oranı düşerken, işsizlik oranı önemli ölçüde arttı.

Rusya Merkez Bankası (CBR), COVID-19 salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla Nisan ayında politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 6’dan yüzde 5,5’e, ardından Haziran ayında 100 baz puan indirdi. . Yüzde 5,5’ten rekor bir düşük olan yüzde 4,5’e düştü.

Petrol ihraç eden bir ülke olan Rusya, petrol fiyat hareketlerinden etkilenmektedir. Nitekim 2020 yılının başından Nisan ayına kadar ham petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş Rusya ekonomisini olumsuz etkiledi. Daha 2020’nin başlarında, küresel petrol piyasasında yeni gerilimlerin baş göstermesiyle birlikte, salgın nedeniyle petrol talebi çöktü ve salgının yayılmasını kontrol altına almak için gereken kısıtlamalar, petrol talebinin yaklaşık üçte ikisini oluşturan ulaşım sektörünü harap etti. . . Bazı ülkelerin sokağa çıkma kısıtlamalarını gevşetmesi ve petrol üreticilerinin üretim kısıntısına gitmesiyle Nisan ayından bu yana petrol fiyatlarında kısmi bir toparlanma görülüyor. Ancak, düşük seyreden petrol fiyatları ve yerli üretimi kısıtlama tedbirleri sonucunda Rusya’nın cari fazlasının geçen yılın aynı dönemindeki 43,4 milyar USD’den yılın ilk yarısında 22,3 milyar USD’ye gerilemesi bekleniyor. geçen yıl. 2020’nin ikinci çeyreğinde sadece 600 milyon dolar civarında cari fazla vereceği tahmin edilen Rusya ekonomisi, pandemiden olumsuz etkilendi.


Kaynak: Küresel Ekonomide Strateji ve Bütçe Yönetimi Bülteni Güncellemesi (Ocak-Haziran)
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın