İhracat ailesi temsilcileri, Çelik İhracatçıları Federasyonu (CIB) tarafından düzenlenen Çelik İhracatı Liderleri Ödül Töreni’nde bir araya geldi. CİB Başkanı Adnan Aslan, sektörün ihracat pazarlarını çeşitlendirerek büyüdüğünü söylerken, Ticaret Bakan Yardımcısı Reza Tuna Turagay, “Bu yıl sektörümüz ihracatta 20 milyar doları aşacak gibi görünüyor. Bu da bizim kadar güçlü olduğumuzun bir göstergesi.” ‘çelik’ olarak.” Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı İsmail Gül, “Bu sektörün başarısı tarihe geçecek” dedi. 2019 ve 2020 yıllarında en çok ürün ihraç eden en büyük üç çelik şirketi sırasıyla HABA, İÇDAŞ ve DİLER oldu.
Türk çelik sektörünün ihracat potansiyelini artırma hedefiyle çalışan Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), pandemi nedeniyle yakalayamadığı 2019 yılıyla birlikte düzenlediği törenle 2020 yılını ödüllerini sahiplerine takdim etti. . Törende 2019 ve 2020 yılları için 20 farklı kategoride ilk 3’e giren 51 firmaya ödülleri takdim edildi. Toplam 121 ödülün dağıtıldığı Steel Export Pioneers Ödül Töreni’nde en büyük üç çelik Her iki yılda da tüm ürünlerde en fazla ihracat yapan firmalar HABA, İÇDAŞ ve DİLER oldu.
İhracatta çelik kadar güçlüyüz.
Törende konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Reza Tuna Toragay, şunları söyledi: “Yüzde 69’a yakın değer artışı var. 13.2 milyar doları bulduk. Bu yıl 20 milyarı aşacağız gibi görünüyor. Bu da bu zor şartlara rağmen harika bir yolculuğa çıktığımızı ve çelik gibi güçlü olduğumuzu gösteriyor. Trump, çelik ihracatımıza uyguladığı ticaret politikası önlemleriyle bizi tokatladı ve AB dostluğunu arkamızda göremedik. Böyle zorlu ortamlarda ihracatımızı bu noktalara taşımak gerçekten çok güzel. Saygın patronumuzla birlikte, her gün sorunları çözmek için sizinle birlikte çalışıyoruz. Sorunlar bitmek bilmiyor. Çelik sektöründe de özel bir durum var çünkü AKÇT anlaşması nedeniyle sübvansiyonlardan yararlanamıyor, para için bize hiç gelmiyor, karşılaştığı sorunları çözmek ve üstesinden gelmek için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Sektöre baktığımızda 50 milyon ton kapasitemiz var. Kapasite kullanım oranlarımız da yüksek. Üretimimiz yaklaşık 40 milyon ton. Önümüzdeki üç yıl içinde çeliğe büyük yatırım bekleniyor. Bu sektör büyük stratejik öneme sahiptir.
“Avrupa’nın en büyük yatırımcısı olacağız”
Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı İsmail Gül, “Ülkemize ihracatın önemini fırsat buldukça dile getiriyoruz. Trump’ın 2018’de getirdiği vergilerle ülkemize verdiği zararı hepimiz biliyoruz. Avrupa Birliği’nin imzaladığı anlaşmalara rağmen imzasına güvenilir dediğimiz ülkelerin bile böyle bir dönemde ticaret için neler yapabildiğini gördük. Her şeye rağmen ihracatımızı artırmak çok faydalı ve değerli. Tüm bu olumsuzluklara rağmen çelik sektörünün başarısını içtenlikle takdir ediyorum. 2021’in ilk sekiz ayında elde edilen başarı özel bir takdiri hak ediyor. Şimdiye kadar çelik sektörü bu süreci büyük bir başarıyla yönetti. Kısa süre içerisinde hayata geçireceğimiz yatırımlarla Avrupa’nın en büyük yatırımcısı olmayı hedefliyoruz. İkinci sırayı yükselteceğiz ve şimdi daha da yukarılardayız. Bu ortamda ihracat ve yatırım yapmak ancak sanayicinin, ihracatçının ve üretmeyi sevenlerin yapabileceği bir iştir. Çelik endüstrisinin önünde uluslararası engeller var ve neyse ki bunları aşarak tarih yazıyorsunuz. Ağustos ayında yakaladığımız başarı, Eylül ayında gelecek rakamlarla tarihe geçecek” dedi.
“İhracat pazarlarımızı çeşitlendirerek büyüyoruz”
Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, “Pandemi ve korumacılıktan kaynaklanan kısıtlamalarla mücadele ederek çalışmalarını sürdüren Çelik İhracatçıları Birliği üyesi firmalara teşekkür ediyorum. dünya çelik pazarında önemli bir konuma sahip olan sektörümüzün gücünü sürdürülebilir kılmak amacıyla sektörümüz ihracat tecrübesi ile pazarlarını çeşitlendirerek büyümeye devam etmektedir. bu yılın sekiz ayı geçen yılın toplam rakamını aştı. 2020 yılında 12,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken bu yılın ilk sekiz ayında 13,2 milyar dolara ulaştık. Miktar bazında ise ihracatımız 15,3 milyon ton olarak gerçekleşti. 2020 yılında 20,3 milyon ton olan ihracatımıza rağmen 2021 Ağustos ayı sonuna kadar.
Çelik İhracatçıları Birliği (SEP) Başkan Yardımcısı Uğur Dalpiler ise, “Yılın iyi bir performansla kapanmasını bekliyoruz. Miktar olarak 23-24 milyon tona ulaşacağımızı hesaplıyoruz. bunun karşılığında 20-22 milyar dolar ihracat hacmi tahmin ediliyor.Sektörümüz otomobil, tekstil ve kimyadan sonra ülkemizin en büyük dördüncü ihracat kalemi konumunda.Ancak değer bazında yaptığımız ihracatla 1.liği otomotiv sektörüne kaptırdık. Ağustos’ta küçük bir farkla.Ve Türkiye’nin ihracatındaki payımızı yeniden yüzde 10’un üzerine çıkardık.Eylülde de birinci sırayı almak için çabamız var.
Bu nedenle Trump’a, ABD Ticaret Bakanlığı’na, Avrupa Komisyonu’nun 25 yıl önce imzalanan AKÇT’yi yok saymasına, ülkelerin DTÖ kurallarını hiçe saymasına, ihracatımıza engel koymasına, haksız rekabet yaratan rakiplerimize rağmen, adil teşviklerle onlar. almak, ürünlerimizi dünyanın her yerine ulaştırabiliyoruz. Milyarlarca dolarlık ihracat yapmamızı sağlayan ihracatçılarımıza Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Kaynak: Çelik İhracatçıları Birliği (CIB)
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.
Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
Diğer gönderilerimize göz at
- İki kaburgamı kırdım ameliyat mümkün değil
- EPDK, 1 milyar dolarlık yatırımla Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin işletme ruhsatını aldı
- Suikast girişiminden kurtulan Han yaralandı: Beni öldürmek istediklerini duydum – Fikirler – Şanlıurfa
- Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarında ikamet ve vergilendirme konusu
- Membranöz tümör nedir? – Fikirler
- Süresi dolan hatalı e-arşiv faturalarını nasıl iptal edebiliriz?
- Nasıl bloke edilir görelim – Fikirler