medyauzmani.com
Bu kişiler tarafından beyanname verilen 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanlar, beyannamelerini mali tatilden sonra verebilirler. – Özgün Fikirler

Bu kişiler tarafından beyanname verilen 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanlar, beyannamelerini mali tatilden sonra verebilirler.

mide bulantısı

Kanuni Genelge 02.06.2021 / 137

Bu kişiler tarafından beyanname verilen 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanlar, beyannamelerini mali tatilden sonra verebilirler.

528 sayılı Kamu Tebliği ile 22 Mart 2020 tarihinden itibaren 65 yaş ve üzerinde olmak veya kronik bir hastalığa sahip olmak nedeniyle sokağa çıkma yasağına tabi tutulan mükellefler ve meslek mensupları ve 24 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olan “Aracı ve Sorumluluk Sözleşmesi” ile. Bu meslek mensuplarının ihbarnameleri 26 Haziran 2021 tarihi itibariyle 22 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerlidir.

22 Mart 2020 – 26 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında verilemeyen beyannamelerin/bildirimlerin (2020 yılı geçici vergi beyannameleri hariç) 26 Haziran 2021 tarihinden itibaren 15 gün içinde verilmesi ve bu beyannamelere/beyannamelere istinaden ödenmesi gereken vergilerin bu süre içinde ödenmesi gerekmektedir. aynı dönem

Öte yandan mücbir sebebin sona ermesinden sonraki onbeşinci gün 11 Temmuz 2021 tarihine denk gelse de bu tarih mali tatil dönemine denk geldiğinden mücbir sebep süresi içinde ibraz edilmeyen beyan ve bildirimler 11 Temmuz 2021 tarihine kadar ibraz edilebilecektir. 27 Temmuz 2021. Ayrıca beyannamelere istinaden ödenmesi gereken vergilerin 28 Temmuz 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Mükellefin kronik hastalığı olduğuna dair beyan içeren İnteraktif Vergi Dairesi aracılığıyla yapacağı yazılı talep üzerine süre uzatılacaktır. hastalık, sağlık kuruluşundan alınan belgelerin 26 Temmuz 2021 tarihine kadar vergi dairesine ibraz edilmesi gerekmektedir.

24.03.2020 tarihli ve 31078 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 518 sayılı Vergi Usul Kanunu (bis) kamuya duyurusunda, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan Corona virüsü (COVID-19) salgını, birçok ülkeye ve bu kapsamda alınan tedbirlere değinildi.Bu açıklama ile doğrudan etkilenen mükelleflerin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mücbir sebep hükümlerinden yararlanabileceği belirtildi.

Açıklamada, 65 yaşını doldurmuş veya kronik bir hastalığı olması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensupları ile bu meslek mensupları tarafından “Aracı ve Yükümlülük” uyarınca beyan/bildirimleri verilenler, Sözleşmesi” 24 Mart 2020 tarihi itibariyle geçerlidir. Yasağın sona erme tarihi (bu tarihler dahil) arasında mücbir sebep halinde olduğunu kabul etmesinin uygun olduğunu belirtmiştir.

Bu kapsamda, mücbir sebep süresine ilişkin verilemeyen beyan/bildirimlerin verilme süreleri ile bu nedenle ödenmesi gereken vergilerin ödenme süreleri, sokağa çıkma yasağının bitimini takip eden onbeşinci günün sonuna kadar uzatılmıştır.

65 yaş ve üzerinde olmanız nedeniyle beyanname/bildirim ve ödeme süresi vergi dairelerince yapılacak tespitlere göre re’sen uzatılacak ve bu aralıkta herhangi bir süre uzatımı başvurusu alınmayacaktır.

26 Haziran 2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 528 sayılı VUK Genel Tebliği ile 22.03.2020 tarihi itibarıyla mücbir sebep sayılan mükellefler ve kronik hastalığı bulunan meslek mensupları, 22.03.2020 tarihi itibarıyla “arabuluculuk” uygulaması yürürlüğe girmiştir. söz konusu açıklamanın yayınlanma tarihi. Bu meslek mensupları tarafından beyanları/bildirimleri sunulanlar için mücbir sebep halleri, 26 Haziran 2021 tarih ve 528 sayılı VUK Kamuoyu Açıklaması ile “Sözleşme ve Sorumluluk Sözleşmesi” gereğince sona erdirilmiştir. 27.06.2021/ 131 Sayılı Genelge. 11 Temmuz 2021 tarihi mali tatil dönemine denk geldiğinden aşağıdaki açıklamalara da ihtiyaç duyulmuştur.

Buna göre, mücbir sebepler nedeniyle ibraz edilmeyen beyan ve bildirimlerin aşağıdaki şekilde sunulması gerekmektedir.

1) 3/22/2020 – 26/6/2021 tarihleri ​​arasında verilemeyen beyannamelerin/bildirimlerin (2020 yılı geçici vergi beyannameleri hariç) 26 Haziran 2021 – 11 Temmuz 2021 tarihleri ​​arasında verilmesi ve vergi esasına göre ödenmesi gerekmektedir. bu beyannamelerin / Bildirimlerin aynı süre içerisinde verilmesi ve bu süre içerisinde ödenmesi gerekmektedir.

Öte yandan, 5604 sayılı Mali İzinlerin Tesisine Dair Kanuna göre, her yılın 1 Temmuz tarihinden yirmi birine (yirmi birinci dahil) kadar mali tatil uygulanmakta olup, bazı dönemlerde son günü bir mali izin gününe rastlamaktadır. tatil, tatilin son günü için takip eden tarihten itibaren yedi gün uzatılır. Buna göre ilana dayalı değerlendirmede, yasal süresi içinde verilmesi gereken ilan verme süresi yedi gün uzatılmış sayılır. Ayrıca, mali tatil nedeniyle beyanname süresi uzatılan beyannameye dayalı vergilerin ödeme süresi (aynı ay içinde kalmak kaydıyla) yılın son gününden sonraki iş saatinin sonuna kadar uzatılmış sayılır. uzatılmış beyan süresi

Bu nedenle, mücbir sebebin sona erdiği 11 Temmuz 2021 ve bu tarihteki mali tatilin bitimini takip eden onbeşinci günden itibaren, mücbir sebep süresi içinde ibraz edilmeyen beyan ve bildirimler 27 Temmuz 2021 tarihine kadar ibraz edilebilecektir.

Beyannamelere istinaden ödenmesi gereken vergilerin de 28 Temmuz 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.

2) نظرًا لأن تمديد الوقت سيتم بناءً على طلب دافع الضرائب المكتوب من خلال مكتب الضرائب التفاعلي ، والذي يتضمن إقرارًا بأنه مصاب بمرض مزمن ، فيجب تقديم المستندات الواردة من المؤسسة الصحية إلى مكتب الضرائب الذي يتم حظر التجول إليه ينتهي ، في غضون 30 يومًا بعد انتهاء sokağa çıkma yasağı. Bu tarih 26 Temmuz 2021.

3) Kanuni süresi Haziran 2021 olan ilan/bildirimler bakımından; 26 Haziran 2021 tarihi itibariyle beyannamenin/bildirim süresinin son gününe 15 günden az süre kalmışsa beyannamenin/bildirimin son günü olarak belirtilen tarih ve ikinci fıkrada belirtilen ödeme süresi, 15 günden fazla ise kalan gün sayısı, ödeme süresi olarak Beyanname/bildirim ve yasal tarihler dikkate alınmalıdır.


Kaynak: TÜRMOB
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın