medyauzmani.com
Bu Gelişmeler Ve Tarihler Önümüzdeki Hafta Altın Fiyatları İçin Önemli! – Fikirler – Fikirler – Özgün Fikirler

Bu Gelişmeler Ve Tarihler Önümüzdeki Hafta Altın Fiyatları İçin Önemli! – Fikirler – Fikirler

Altın fiyatları haftayı değişmeden pozitif bölgede kapattı. ABD doları, Fed’in güçlü duruşuna rağmen hafta sonu boyunca zayıfladı. Piyasa analisti Eren Şengezer, 1,675 doları destek olarak teyit ederse altının toparlanmasını uzatabileceğini söylüyor.

Altın fiyatları haftaya kötü başlasa da Salı günü güç arttı

Haftanın başlarında riskin olumsuz bir şekilde tersine çevrilmesi, doların rakiplerine karşı direncini korumasına yardımcı oldu. Bu nedenle altının fiyatının düşüşünü sürdürmesine neden oldu. Çin’den gelen hayal kırıklığı yaratan PMI verileri, işlerin Ekim ayında daraldığını gösterdi. Bu da yatırımcıların bunun altına saklanmasına neden oldu.

Salı günü, Avustralya Merkez Bankası oranı sadece 25 baz puan artırdı. ABD Hazine tahvil getirileri daha sonra düştü. Bu alanda altın fiyatları yön değiştirdi. Günün ikinci yarısında ABD’den gelen veriler, JOLTS Open Jobs’un Eylül ayının son günü 10 milyon olan piyasa beklentisine göre 10,7 milyona yükseldiğini ortaya koydu. Bu, doların bir dayanak kazanmasına yardımcı oldu. Buna ek olarak, ISM İmalat PMI Ekim’de 50,2 olan tahminleri aşarak geldi. Altın fiyatı, ABD ticaret seansı sırasında ABD verileriyle birlikte yüksek kalmakta zorlandı. Ancak altın Salı günü yaklaşık %1 değer kazandı.

Otomatik Veri İşleme (ADP) tarafından Çarşamba günü yayınlanan aylık rapor, ABD’deki işlerin Ekim ayında 239.000 arttığını ortaya koydu. Bu, piyasanın 193.000 tahminini geçti. Ancak yatırımcıların Fed’in beklentilerinin altında kalması nedeniyle ABD dolarına destek sağlayamadı. Bu arada altın fiyatları Salı günü kazançlarını artırmayı başardı ve 1.660$’a yükseldi.

Fed kararı ve Powell’ın konuşması oynaklığa neden oldu

kriptokoin.comTakip ettiğiniz gibi, Fed Kasım toplantısının ardından politika faizini 75 baz puan artırdı. Fed politika açıklamasında, enflasyonu belirlerken “ek genişleme, politika gecikmeleri ve ekonomik ve finansal gelişmeleri” dikkate alacağını söyledi. Bu yorum, Aralık ayında 50 baz puanlık hafif bir artış göstermesi nedeniyle risk oluşturdu.

Ancak FOMC Başkanı Jerome Powell, Aralık ayı Ekonomik Tahmin Özetinde (SEP) faiz oranının toprak grafiğinin üzerinde ayarlanmasını beklediğini söyledi. Bu nedenle, Fed’in şahin hissini yineledi. Powell, oranın büyüklüğü veya hızından ziyade politikanın üst sınırına ulaşmanın daha önemli olduğunu açıkladı. Buna karşılık, ABD Hazine tahvil getirileri güç kazandı. Altın fiyatları keskin bir şekilde tersine döndü ve günü 1,640$’ın altında negatif bölgede kapattı. Altın, Fed’in dolara yardım etmesiyle Perşembe günü Eylül’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Altın fiyatları haftayı büyük kazançlarla kapattı

Çin’in koronavirüs kısıtlamalarını gevşetmesine ilişkin yenilenen umut nedeniyle piyasa düzeltmesi altına destek verdi. Bu açıdan kesin bir toparlanmanın kapısını aralamıştır. ABD doları güvenli liman olarak değer bulmakta zorlanıyor. Ayrıca, Ekim ayı istihdam raporu öncesinde altının 1.650 dolara yükselmesine yardımcı oldu.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu Cuma günü yaptığı açıklamada, Tarım Dışı İstihdamın Ekim ayında 200.000 olan piyasa beklentilerini bir farkla geçerek 261.000 arttığını bildirdi. Ancak, Ortalama Saatlik Kazanç ile ölçülen yıllık ücret artışı %5’ten %4.7’ye düştü. Wall Street’in ana endeksleri raporun ardından hafifçe yükseldi. Sonuç olarak, altın haftayı 1,660$’ın üzerinde daha güçlü bir seviyede bitirmek için güçlü tepki verdi.

Salı günü ABD seçimleri var, sonuçlar ne olacak?

Haftanın ilk yarısında makroekonomik verilerde önemli bir açıklama yok. Bu nedenle piyasa katılımcıları, Çin’in sıfır covid politikası etrafında neler olup bittiğine yakından dikkat edecekler. Çin, yeniden açılma konusundaki tutumunu yumuşatmaya ve piyasa söylentilerini doğrulamaya karar verirse, altın ihtiyacı olan güce ve görünürlüğe sahip olabilir.

Salı günü ABD’de ara seçimler var. Ancak analist, sonucun ABD dolarının rakiplerine veya bir bütün olarak piyasaya karşı performansını nasıl etkileyeceğini söylemenin zor olduğunu söylüyor.

Haftanın olayı ABD TÜFE verileri olacak

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, Perşembe günü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayınlayacak. Yıllık Çekirdek TÜFE’nin Eylül’deki %6,6’dan Ekim’de %6,9’a yükselmesi bekleniyor. Analist aşağıdakileri değerlendirir:

Güçlü enflasyon verileri, yatırımcılara Fed’in daha sıkı bir yolda kalma istekliliğini hatırlatacak. Bu nedenle altının düşüş baskısı altında geri dönmesine neden olacaktır. Öte yandan, beklenenden daha yumuşak gelen veriler, piyasaların Aralık ayında 75 baz puanlık faiz artırımına ilişkin bahisleri geri çekmesine olanak sağlıyor. Bunun kısa vadede altına destek sağlaması mümkün.

CME Group FedWatch Tool’a göre, piyasalar hala FOMC’nin yılın son politika toplantısının %48 olasılıkla 50 baz puanlık bir artışı fiyatlıyor.

Cuma günü, ABD ekonomik raporu Michigan Üniversitesi’nin Kasım ayı Tüketici Duyarlılığı Anketini içerecek. Piyasalar Tüketici Güven Endeksi yerine beş yıllık Tüketici Enflasyon Endeksi’ne dikkat edecek. Ekim ayında uzun vadeli enflasyon oranı Eylül’deki %2,7’den %2,9’a yükseldi. Uzmana göre %3 ve üzeri verinin altın için daha kolay bir pazara yol açması mümkün. Ancak bunun tersi doğrudur.

Altın fiyatları ve altın kamuoyu araştırması ile ilgili teknik görüşler

Piyasa uzmanı Eren Şengezer altın trendini analiz ediyor. Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi 50’yi geçti. Ayrıca altın fiyatları Cuma günü iki haftadan sonra ilk kez 20 günlük Basit Hareketli Ortalama’nın (SMA) üzerinde kapandı. Bu nedenle, teknik yön kısa vadede güçlü bir değişim gösterdi.

Yukarıda, 1.675 $ (statik seviye, 50 günlük SMA) önemli bir pivot seviyesi olarak duruyor. Alıcılar bu seviyeyi destek olarak onaylarsa, 1.700 $ ve 1.720 $’a kadar daha fazla kazanç elde etmek mümkündür. Bunun altında, 20 günlük SMA, 1.620 dolara (düşüş trendinin sonu) ve 1.600 dolara (psikolojik bir seviye) ulaşmadan önce 1.650 dolardan ilk desteği oluşturuyor.

Cuma günkü garantili toparlanmaya rağmen, analistler altının yakın gelecekte yükselmeye devam edeceğinden emin değiller. Bir haftalık ve bir aylık görüntülemeler için ortalama hedefler sırasıyla 1,639 ABD Doları ve 1,653 ABD Dolarıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın