medyauzmani.com
Bolu Gölcük Gölü | Gölcük Gölü Tabiat Parkı – Özgün Fikirler

Bolu Gölcük Gölü | Gölcük Gölü Tabiat Parkı

Gölcük Gölü, gölleriyle ünlü Bolu’nun en güzel bölgelerinden biridir. Dört mevsim ziyaretçilerini ağırlayan Gölcük Gölü ile ilgili ilginç bir yazı ile karşınızdayız…

Batı Karadenizyeşil Şehir bölücüİçinde çok harika yerler var. Gölcük GölüEklemeyi unutmayın. doğayla baş başa kalacaksın Gölcük GölüBolu merkeze bir adım uzaklıkta.

Yeşilden yakalanan tonlar Gölcük GölüSahilde yer almaktadır. O ünlü ev sık sık popüler olmak Abant Gölü Otel ile karıştırılsa da popüler misafirhane Gölcük Gölü kıyısında yer almaktadır. Hafta sonu kaçamakları için aranan rota haline gelen Gölcük Gölü, insan eliyle yaratıldı. Yapay göl Ancak ziyaretçilerine en doğal manzarayı sunmaktadır.

tamam Gölcük Gölü nerede bulunur, göle ulaşım nasıl sağlanır? Gölcük Gölü Tabiat Parkı giriş ücretleri ve ziyaret saatleri nedir? Gölcük Gölü’nde ne yenir, ne yapılır? Gölcük Gölü hakkında detaylı bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Bolu Gölcük Gölü Nerede? Nasıl gidilir?

Gölcük Gölü bölücü şehir merkezine 13 km Güney Bulunur. Bolu’ya TEM otoyolu üzerinden İstanbul veya Ankara istikametinden ulaşabilirsiniz. Ankara200 km, İstanbulyaklaşık 250 km Pazar290 km, izmir620 km uzaklıktadır.

Gölcük Gölü Kadın için Tıklamak…

Gölcük Gölü’ne nasıl gidilir?

eğer kendi araban ile geliyorsanız Neden Alan işaretini gösteren yoldan devam etmelisiniz. Gölcük Gölü, şehirde birçok kavşakta belirtilmektedir. işaretler Ayrıca mevcut. Şehrin güneyine gittiğinde yol virajlı yükselmek. Yaklaşık 15 dakikada ulaşıma ulaşabilirsiniz. göl yolu asfalt E DoğruTek şerit olduğu için dikkatli sürmekte fayda var. Arabanız girişte park yerine Ayrılabilirsin.

Diyelim ki kendi arabanız yok. Bu durumda Polo Center’dan hareket 23. satır ile göle ulaşabilirsiniz. Bolu belediyesiYanına yerleşildi Merkezi istasyonSpa istasyondan 23 Nolu belediye otobüsü sizi yaklaşık 20 dakikada göle götürür.

23. satır Haftanın her günü işe yarıyor. Hattın çalışma saati 11.00’de başlıyor. Hafta sonu erken çıkın. eğer Toplu taşıma kullanacaksanız hareket saatlerini teyit etmeyi unutmayınız. Dahası Seben ve Kıbrıscık’a hareket minibüs Gölcük Gölü’ne otobüsle de gidebilirsiniz.

Bolu Gölcük Gölü Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı giriş ücreti. Burada Müze kartı geçersiz. Kişi başı giriş ücreti 11 Türk Lirası (2022 için geçerli fiyatlar). Kendi aracınızla geldiğinizde 33 TL ödüyorsunuz. Büyük otobüs 330 TL, minibüs 165 TL.

Gölcük Gölü ziyaret saatleri; Giriş 07:00’de başlar ve 22:00’ye kadar devam eder. yaz dönemi Erken saatlerde göle ulaşmakta fayda var. Öğleden sonra çok kalabalık oluyor. kış dönemi Geç kalmamanı tavsiye ederim. Yükseklik nedeniyle burası çok soğuk oluyor. Ayrıca, eğer kışsa Kar yağışı Eğer öyleyse, araca binerken çok dikkatli olmanız gerekir.

Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Bolu Gölcük Gölü Çam ağaçlarıyla çevrili harika bir doğası var. En sık sorulan soru Bolu Gölcük Gölü nasıl oluştu?? Gölet yapay İnsanın yarattığı göl köpek gölet. Ya da değil 1958’de bir yangın çıkması durumunda yangın söndürme kurulmuş. Yıllar içinde onu geliştirerek ve düzenleyerek bugünkü formuna ulaşmıştır. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilmiştir. Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı Adı verildi ve korundu.

Gölcük Gölü Denise seviyeden Yüksekliği 1217 metredir. Gölün etrafından dolaşırken nasıl bir yerle karşılaşacağınızı tahmin edemezsiniz. Tabii daha önce resimlere bakmadıysanız. ama Bilet gişesinde ödeme yaptıktan ve aracınızı park ettikten sonra biraz daha ilerlediğinizde alışılmadık bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Burada araba yok, trafik yok, doğanın eli uzanmış, sizi içeri çekiyor. nefes almaya hazırsan Yapacak çok şey var Gölcük Gölü’nde…

Gölcük Gölü’nün simgesi haline gelmiştir. Bu harika ev senin önünde. Yazımın başında da belirttiğim gibi herkes bu evin Abant Gölü’nde olduğunu düşünüyor. O yüzden hemen buraya gelin ve görün. Bu muhteşem ev Devlet misafirhanesi yapacağımız gibi Orman Bakanlığı Üst düzey politikacıların bünyesinde yer alan bürokratlar, konut için ayrılmıştır. Gölcük’ün en güzel simgesi olan bu konukevinde konaklamayı benim kadar sizin de çok isteyeceğinizi biliyorum. Ama ne yazık ki … hala yapılacak bir şey var: misafirhaneyi bol bol fotoğraflayın …

Gölcük Gölü 4.5 hektarlık bir alana sahiptir. Gölün çevresinde yaklaşık 1350 metre yürüyüş yolu Var olan. Gölün etrafı çam, kayın, köknar, gürgen ve daha birçok ağaçla çevrilidir. Yürümek Yapılacak en iyi aktivite. Bu yürüyüş fazla zaman almaz. Böylece gölün etrafını yaklaşık 40 dakikada dolaşabilirsiniz. Yürüme hızınıza bağlı olarak, bu bir saat kadar sürebilir. Burada zaman kavramı size ait. Vaktiniz varsa, kendinize zaman ayırın. Göl kıyısında diyaframı çalıştırarak nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Ver, ver, ver … ciğerler tatilde …

Gölün kıyısında yer alır kaldırımda Ziyaretçiler fotoğraf kuyruğuna giriyor. Konukevinin içinden geçtiğinizde daha ilginç kareler alıyorsunuz. Şu anda hadi tanımlayalım bana göre Gölde yüzmek veya yüzmek kesinlikle yasak. Yaz aylarında göl suyu azalır ve kış dönemi tamamlanır. donmak. Gölcük Gölü her mevsimi ayrı bir güzellikle kucaklıyor. baharda yemyeşil gölet, Sonbaharda Yerini kahverengi tonlarına bırakır. Mevsim sert geçtiğinde Sarı ve kahverengi tonlarının bir şehridir Gölcük. Vals bir iş. Doğanın renkli dansını izlemek sonbahar Uygun zamanı.

ayrıca, kış mevsimi Gölcük’ün bembeyaz karlar altında gelinlik giymiş bir kız çocuğu gibi göründüğü yer burasıdır. Karlı havada Orman Konukevi’nin manzarası yine güzel ve bir başka… Gölcük’ün her mevsimi bir başkadır yani. bazen Ürkek bazen Hırslı ama her zaman güzel ve her zaman baştan çıkarıcı. hatırlayalım; Göl donduğunda bile gölün üzerine tırmanmak tehlikeli ve yasaktır.

Gölün etrafında dolaşmanın çok eğlenceli olduğunu söylemiştik. Ama diyelim ki yürümek istemiyorsun, bir çaresi var. 4 ila 10 kişi kapasitelidir. golf araçları Mevcut. Dilerseniz göl kıyısında bu araçlara binebilirsiniz. meli Onu atabilirsin. Kişi başı çok maliyetli olmayan bu araçlar pratik bir tur için birebir. Diğer seçenekler elektrikli araç Korumak Bisiklet Kiralayabilirsiniz.

Göl çevresinde zengin vejetaryen E hayvanlar Dikkat çekmek. Rengarenk çiçekler ve yemyeşil bitkiler bir gölün mücevherleri gibi karşınızda duruyor. özellikle Gölde baharla çiçek açan lotus Çiçekler Harika bir görünüm sağlar. kurbağalar E kaplumbağa Mini şovlar sunuyor. Göl kenarında oturup o anları dakika dakika izlemenizi tavsiye ederim. İnanılmaz eğlenceli… Çünkü Doğa akar ve bu akış mükemmel bir düzen içinde devam eder. İşte bu çarkın bazı oyuncuları.

Yılın belirli zamanlarında balıkçılık sporu Yapılabilir. Ama bunun için ödenmesi gerekiyor. Ayrıca daha uzun yürümek isteyenler için. GöletÜçgöl’de yürüyüş bir yol Bir alternatif var. Üç farklı seçeneğe sahip olan rota, 14 km, 10 km ve 8 km uzunluğunda farklı zorluk derecelerinde trekking yapma imkanı sunuyor.

Yıl boyunca yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan Gölcük Gölü, adeta bir tablodan çıkmış gibi. Bu muhteşem resme bakmaya doyamıyorsunuz. gölün etrafında doğal stüdyo Örneğin gelin ve sağdıçların en gözde mekanlarından biridir.

Gölün kıyısında herhangi bir yapı bulunmamakla birlikte, kafeteryaVe Ülke kumarhanesiVe camiVe tuvaletVe hatıra durumlar, piknikmangal bölgeler ve kulübeler Mevcut.

Gölcük Gölü’nde ne yenir? Gölcük’te Barbekü Pikniği

Gölcük Gölü kıyısında çok fazla restoran yok ve oldukça az seçenek var. Buradayken bir şeyler yiyip içmek isterseniz gölün kıyısındadır. Kafeterya üzerinde durmalısınız. Kafeteryada birçok alternatif var. Çeşitli yemekler, tatlılar ve içecekler mevcuttur.

Bu noktada bir dosyanız var benim önerim olacak; Yemeğinizi göle giderken getirin ve buraya piknik Yap. Göl kıyısında piknik ve mangal alanları bulunmaktadır. Ama ağır şeyler getirmeyin. Çünkü otoparktan piknik alanına gitmek için biraz yürümeniz gerekiyor. Bir ileri bir geri gitmek sizi yorar. Seçim senin. Göl kenarındaki piknik masalarında hafif bir yemek ve çay yiyebilirsiniz.

Arabadan indikten sonra gölü gördüğünüzde, Sağa Devam ederseniz burada piknik masaları ve kamelyalar var. Fakat Bu bölümü ateşe veremezsiniz. Bu bölümde sola kaydırırsanız Özel barbekü alanları Mevcut. Yani bu bölümde ateş yakılmasına izin verilir.

Gölcük Gölü’nde Konaklama

Gölcük Plajı’nda konaklama seçenekleri sınırlıdır. Lüks olanaklar beklemiyorsanız tek katlı ev Servis tarzı Gölcük bungalov sana göre. Sabahları kimse yokken doğada uyanmak ve gölün etrafında dolaşmak isterseniz burada konaklayabilirsiniz.

Gölcük Gölü yakınındaki oteller Karakasuiçeri. Dilerseniz buradaki oteller de bir seçenek olabilir. 5 yıldız Gazelle Spa Resort Otel Çok şık ve rahattır. Panorama Otel Restoranı E Bahçe Termal Otel Önerilerimiz arasında.

Gölcük Gölü’nde kamp yapmak

Kamp tutkunları için Gölcük Gölü eşsiz bir mutluluktur. tabiat parkında kamp çadırı E karavan kampı Yapılabilir. Sonbahar ve ilkbahar mevsimleri kamp için uygundur. Kamp alanı Gölcük Gölü girişinde yer almaktadır. Soldaki Bulunur. Yetkililerle iletişime geçip kamp hakkında bilgi almanız yeterli.

Gölcük Gölü ile ilgili önemli hatırlatmalar

1- Gölcük Gölü’ne gelmek Uygun zamanı Seçmek önemlidir. Son yıllarda inanılmaz bir ziyaretçi yoğunluğu var. Hafta sonu gelirseniz özellikle piknik yapmayı düşünüyorsanız yer bulmak çok zor. Bu durumda çok erken gelmeniz gerekiyor. şans hafta ortası Ziyaretiniz daha doğru olacaktır.

2- Yanınızda su olmasa da, kaynaklardan Su içebilirsin.

3- Gölcük Gölü her mevsim ziyarete açıktır ve girişi paralı.

4- Kış döneminde göle gelirseniz Kesinlikle gölde yürümeyin. Tabelalarda yasak olduğuna dair uyarılar var. Ancak buna kulak vermeyen ziyaretçiler ne yazık ki buzların çatlaması sonucu göle düşüyor. Bu durumdan kaçınmak için gölde yürümeyin.

5- Kışın yine gelirsen göl kıyısı Yürüyüş parkurunda Yürürken çok dikkatli olmalısınız. çoğu yerde buz örtüsü Özellikle ağaçların gölgesinin güneşi görmediği yerlerde buz nedeniyle düşme tehlikesi vardır. Dikkatli olmak iyidir.

6- Göl kıyısında çiçek toplamayın. Tabiat parkı piknik alanlarına çöp bırakmayınız. özellikle sigara İçki içen bazı duyarsız insanlar sigara izmaritleri Onu göle attığını görmek üzücü. Gelin bu olağanüstü güzelliği birlikte koruyalım.

7- Göl kenarındaki çardağın sağındaki alanda ateş yok. Barbekü için soldaki boşluk kullanılmalıdır.

8- Gölde yüzmek ve kesinlikle göle girmek Yasaklı.

9- Akşamları göl kıyısında hava serin. Soğuk olmaması için saklamakta fayda var.

10- Göl kıyısında yer alan Orman Bakanlığı Devlet Konukevi Bu bir müze değil. Sadece dışarıdan ateş edebilirsiniz. Ziyaretçilere açık değildir.

Doğanın Kalbi, Pulu Gözbebeği, Gölcük Gölü

Gölcük Gölü çok güzel…

Birkaç kez gitseniz bile o kadar güzel ve özel ki doyamazsınız…

Doğanın kalbinde PoloKeşfedilecek onlarca yer var. Ancak buraya kurmayı unutmayın. Gölcük Gölü doğa severleri bekliyor. İyi yolculuklar…

Bırakın gezileriniz rehberin adı gibi olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın