medyauzmani.com
BİST 100’deki en yüksek aylık reel getiri oldu – Özgün Fikirler

BİST 100’deki en yüksek aylık reel getiri oldu

Aylık en yüksek reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile iskonto edildiğinde %3,18 ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile %3,36 ile iskonto edildiğinde %3,18 ile BİST 100’de elde edildi.

Yİ-ÜFE ile düşürüldüğünde; Yatırım araçlarından külçe altının getirisi yüzde 2,20, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 1,77, euro yüzde 0,14 oldu. ABD doları %0,01 ve mevduat faizi (toplam) %0,94 kaybetti. TÜFE ile düşürüldüğünde külçe altın %2,38, DİBS %1,95, Euro %0,32 ve ABD Doları %0,17; Mevduat faizi (toplam) yatırımcı lehine %0,76 değer kaybetti.

Finansal yatırım araçlarının aylık reel getiri oranları, Mayıs 2020

çeyreklik değerlemede külçe altın; Yİ-ÜFE ile azaltıldığında %18,73, TÜFE ile azaltıldığında %19,80 ile yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olurken; BİST 100’ün notu Yİ-ÜFE tarafından düşürüldüğünde yatırımcısına %17,56, TÜFE’ye göre %16,82 ile en çok kaybeden yatırım aracı oldu.

Finansal yatırım araçlarının üç aylık reel getiri oranları, Mayıs 2020


Altı aylık değerlemeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile azaltıldığında %32,36, TÜFE ile azaltıldığında ise %34,31 oranı ile yatırımcılara en yüksek getiriyi sağlayan yatırım aracı olmuştur. Aynı dönemde BİST 100 endeksi Yİ-ÜFE’ye göre %9,67, TÜFE’ye göre %8,34 düşüşle yatırımcısına en çok zarar veren yatırım aracı oldu.

Altı aylık finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları, Mayıs 2020


Yıllık değerlemede en yüksek reel getiri külçe oldu.

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirilirken külçe altın kullanılır; Yİ-ÜFE ile azaltıldığında %45,84, TÜFE ile azaltıldığında ise %38,17 oranı ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

yıllık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile düşürüldüğünde; Yatırım araçlarından DİBS %34,58, mevduat faizi (toplam) %13,99, USD %8,83, BIST 100 endeksi %8,25 ve EUR %5,95 aldı. TÜFE düştüğünde DİBS %27,50, Mevduat Faizi (Toplam) %7,99, USD %3,11, BIST 100 %2,56 ve EUR %0,38 arttı.

Finansal yatırım araçlarının yıllık reel getiri oranları, Mayıs 2020

Bu konuyla ilgili bir sonraki bülten 8 Temmuz 2020’de yayınlanacaktır.

Kaynak: TÜİK
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın