medyauzmani.com
Bilgisayar programcısından alınan hizmetlerde stopaj gider pusulası ile mi hesaplanıyor? – Özgün Fikirler

Bilgisayar programcısından alınan hizmetlerde stopaj gider pusulası ile mi hesaplanıyor?

Bilgisayar danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. Eski çalışanımızdan birçok kez servis desteği aldık. Bu kapsamda kendisine işlemi ile ilgili olarak Gider Senedi düzenlenmesini istiyoruz. Stopaj oranı nedir? Sorumlu olarak KDV ödeyecek miyiz?

Hizmet aldığınız kişi GVK 18. maddesinde sayılan “bilgisayar programcısı ve bilgisayar programcısı” ise toplam ödemeden %17 kesinti yapılır. Ayrıca %18 KDV (2) KDV beyannamesi ile hesaplanır ve beyan edilir.

Hesap pusulası kullanılarak hattat portreleri Müzehhep ustasından alınacaktır. Stopaj oranı ne kadar olmalı?

Fotoğrafını çektiğiniz kişi GVK 18. maddesinde sayılan “hat sanatçısı” ise toplam ödeme üzerinden %17 oranında stopaj ve vergi kesintisi yapılır. Ayrıca %18 KDV (2) KDV beyannamesi ile hesaplanır ve beyan edilir.

TC

Gelir Yönetimi Başkanı

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Hukuku Grup Müdürlüğü

sayı : 85373914-120.01.03[40.01.99]-E.92961 11.07.2019
Tema : Evde aloe vera üretilip internet üzerinden satılıp satılmaması durumunda tüccarın muafiyetinden yararlanma olasılığı ile ilgili olarak.

Kaydedilmiş ilgi konusu belge için başvuru formunda; Aloe vera bitkisini evinizde üretip internetten satmanız halinde tacir muafiyetinden yararlanıp yararlanamayacağınız konusunda Başkanlığımızın görüşü alınır.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun “Vergiden Muaf Tüccarlar” başlıklı 9. maddesinde,

Aşağıda belirtilen şekil ve şekilde ticaret ve sanat çalışanları gelir vergisinden muaftır.

  1. İtici güç kullanmamak ve dışarıdan işçi çalıştırmamak kaydıyla evde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotları, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç; Havlu, battaniye, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma ürünleri, deri kırpıntıları, örgü, dantel, her türlü nakış işleri ve turistik aletler, hasır, sepet, süpürge, hasır, fırça, yapma çiçek, kaşe oturdukları evler, pul, boncuk, tığ işi, ip ve ip, tarhana, makarna ve mantı iş yeri açmadan (Yürürlükteki 7162 sayılı Kanun’un 1. maddesi ile ibaresi eklenmiştir; 30.1.2019) veya Yıl içinde yapılan satışların ilgili yıl için geçerli asgari ücretin yıllık toplam tutarını geçmemesi, İnternet ve benzeri elektronik ortamlar aracılığıyla. Satanlar. Bu ürünlerin Market Watch tarafından satışı ile ilgili düzenlemelere tabi olanlar ile ticari, tarımsal veya mesleki faaliyetleri nedeniyle gelir vergisi ve kurumlar vergisi ödeyenler hariç; Çarşı, şenlik, sergi ve kamu kurum ve kuruluşlarınca muafiyetten yararlanmak üzere geçici olarak belirlenen yerlerde satılmasına engel değildir.

Ticari, zirai veya mesleki kazançları nedeniyle ayni usulde gelir vergisine tabi olanlar ile yukarıdaki görevleri gelir ve kurumlar vergisi mükellefine bağlı olarak yerine getirenler tacir muafiyetinden yararlanamazlar.

Yargı dahildir.

Öte yandan 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 156. maddesinde işyeri; ticari, endüstriyel, tarımsal ve mesleki faaliyetlerde iş yeri; Depolar, ofisler, idari ofisler, klinikler, atölyeler, antrepolar, oteller, kafeler, eğlence ve spor mekanları, tarlalar, bağlar, bahçeler, çiftlikler, hayvancılık tesisleri, Dalian ve Fuli bölgeleri, madenler ve taş ocakları, şantiyeler, vapur gibi ticari ofisler büfeler. Sınai, zirai veya mesleki bir faaliyeti gerçekleştirmek için tahsis edilen veya kullanılan yer.

Madde metninden de anlaşılacağı üzere işyeri belirlenirken ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyetlerin yürütüldüğü ve yürütüldüğü yerler nitelikli olup, tanımda belirtilen yerlerle sınırlı değildir. Bu nedenle elektronik ortamda gerçekleşen bu tür faaliyetler için iletişim için kullanılan yerin işyeri olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

30/1/2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi planlanan 7162 sayılı Kanun değişikliği ile tacir, 6 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendi kapsamında muafiyetten yararlanabilecektir. yapıldı. Bu muafiyetten yararlanılabilmesi için yıl içinde internet ve benzeri elektronik ortamlardan yapılan satışların ilgili yıl için geçerli asgari ücretin yıllık toplam tutarını geçmemesi gerekmektedir.

Bu konuya ilişkin ayrıntılı açıklamalar 306 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tablosu’nda yer almaktadır. Tacirler internet ve benzeri elektronik ortamda yapılan satışlardan muaftır. başlıklı bölümde yer almaktadır.

Bu hükümler ve açıklamalar çerçevesinde; Evde ürettiğiniz kaktüsleri, kanunlarda belirtilenler dışında herhangi bir makine ve alet kullanmadan, iş yeri açmadan, pazar takibi yapmadan, çarşı, şenlik, sergi gibi yerler dışında satmanız durumunda. Ticari, zirai ve mesleki faaliyetleri nedeniyle gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanlar tarafından düzenlenen Gelir Vergisi Kanunu’nun 9/6. maddesi kapsamında tacir istisnasından yararlanmaları mümkündür.

Ayrıca, söz konusu ürünleri internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satmanız halinde, yıl içinde oluşan satış hacminin ilgili yılda geçerli olan asgari ücretin yıllık toplam tutarını geçmemesi koşuluyla muafiyetten yararlanabilirsiniz. Yıl içinde internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden yapılan satışlarınızın ilgili yılda geçerli olan asgari ücretin yıllık toplam tutarını aşması durumunda muafiyetiniz düşer ve bir sonraki takvim yılı başından itibaren adınız gelir vergisine tabi tutulur. .


Kaynak: ismmo
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın