medyauzmani.com
Berber, güzellik salonu ve kuaför gibi işletmeler 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren faaliyet gösterebilecek. – Özgün Fikirler

Berber, güzellik salonu ve kuaför gibi işletmeler 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren faaliyet gösterebilecek.

Tüm dünyada sürekli temas, fiziksel, nefes alma vb. Bulaşıcı yöntemlerle bulaşan kişi sayısını hızla ve hızla artıran Corona Virüs (Covid-19) salgınının oluşturduğu riskleri Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda halk sağlığı düzeyinde yönetmek amacıyla ve Bilim. Başkanımızın komisyon ve talimatları ile ilgi alanı, berber, güzellik salonu/merkez, kuaför vb. İşyeri faaliyetleri 21.03.2020 saat 18:00’den itibaren geçici olarak durdurulmuştur.

Bu aşamada ve yaşanan olumlu gelişmeler ve bilim kurulunun önerileri doğrultusunda bir berber, kuaför, salon/güzellik merkezi vb. 04.05.2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında işyeri faaliyetlerini kısıtlayıcı tedbirler değerlendirildi, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. Koronavirüs pandemisinin etkileri dikkate alınarak belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla işyerlerinin 11.05.2020 tarihinde faaliyete başlayabileceğine karar verildi.

11.05.2020 tarihi itibari ile berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. İşyerlerinin faaliyetlerine başlayabilmeleri/devam ettirebilmeleri için Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili bakanlıklarca aşağıdaki kurallar belirlenmiştir.

1) Bu işyerleri 09:00-21:00 saatleri arasında çalışabilecektir.

2) Bu işyerlerinde müvekkillere randevu ile hizmet verilmesi gerekecektir.

3) Bu tür işyerleri, yan yana iki koltuğa aynı anda müşteri kabul edemeyecek ve mutlaka biri dolu, diğeri boş olacak şekilde çalışabilecektir.

4) Program gecikmeleri veya hizmet gecikmeleri olabileceği göz önünde bulundurularak, tesislerde en fazla bir müşterinin beklemesine izin verilecektir.

5) İşyerine belirlenen kriterler dışında müşteri kabul edilmeyecektir. Ancak hava şartları nedeniyle randevusuz gelen müşteriler, sosyal mesafe kurallarına uymak ve maske takmak şartıyla iş yeri dışında bekleyebilecek. Bu işyerlerinde kabul edecekleri maksimum sayıda müşteriyi ister resepsiyonda ister beklemede olsun herkesin görebileceği şekilde işyeri girişine asacaklar.
6) İşyerinde çalışanlar kesinlikle maske kullanacaktır. Müşteriler operasyon sırasında maske kullanacak ancak operasyonun niteliğine göre maskeyi çıkarabilecektir.

7) Müşteri için operasyona başlamadan önce müşterinin oturacağı ve temas edeceği tüm alanlar temizlenir/dezenfekte edilir, zemin malzemelerle bitirilir ve bu temizlik işlemi her operasyondan sonra tekrarlanır.

8) Hasta için operasyona başlamadan önce personel, müşterinin görmesi için ellerini dezenfekte edecek veya her müşteri için ayrı ayrı steril eldiven kullanacak. Eldiven kullanılmışsa, müşteriye eldivenin değiştirilmiş olduğu anlaşılacaktır.

9) Müşteriye hizmet sunumu sırasında kullanılan tüm malzemeler hizmet başlamadan önce temizlenecek, sterilize edilecek ve sterilize edilecektir. Bu işlem her müşteri için tekrarlanacaktır.

10) Saç kesme, yıkama, boyama vb. Servis sırasında kullanılan havlu, önlük gibi eşyalar tek kullanımlık olacak veya her müşteri için ayrı eşya (kişisel havlu, önlük vb.) olması sağlanacaktır. Gelen müşterilere hizmet vermek için kullanılan malzemeler gerekli sanitasyon sağlanmadan başka müşteriler için kullanılmayacaktır. Dilerlerse kendi havlu, tarak vb.lerini getirebilirler. Randevu aşamasında malzemelerini yanlarında getirebilecekleri konusunda danışanlara bilgi verilecektir.

11) Berberlerde geçici olarak jilet/jilet ile sakal tıraşı hizmeti verilmeyecek olup, makine ile sakal kısaltma şeklinde tıraş edilebilecektir.

12) Bayan kuaför ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici olarak verilmeyecek, diğer faaliyetlere devam edilebilecektir.

13) Tıraş sırasında yüz ve baş bölgesinde kalan kırpılmış kılların geçici olarak temizlenmesi için kullanılan boyun fırçası ile kullanılan araç ve gereçlerin kullanımına geçici olarak son verilecektir (yukarıda belirtilen alanların dezenfekte edilmesinde yaşanan sorunlar nedeniyle). malzemeler ve birçok zemin/yüzey ile temas).

14) Bu işyerlerinde geçici olarak yiyecek ve içecek servisi yapılmayacaktır.

Bu kapsamda 81 ilimizdeki yetkimiz gereği;

Berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. İşyerlerinin 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 09:00 itibariyle faaliyetlerine başlaması için, yukarıda belirtilen kurallar çerçevesinde, Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca gerekli kararları almak,

Berberler, güzellik salonları/merkezleri, kuaförler vb. ilgilendiğimiz ilan kapsamındaki faaliyetleri ile sınırlıdır. İş yeri sahibi ve çalışanlarının şehir giriş çıkış kısıtlaması olan 24 şehre (yukarıdaki işyerlerinden herhangi biri ile illiyet bağını gösteren belgelerden biri, SGK kayıt belgesi vb.) ibraz edilmesi şartıyla seyahat izni aranmaksızın 24 şehre giriş çıkış yapılabilmesi,

Ayrıca 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı genelgemizle yayımlanan 81 ilde 01.01.2000 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız bu işyerlerinde 18-20 yaş arası çalışanlar geçici sokağa çıkma yasağından muaftır. 05.04.2020 tarih ve 6238 sayılı genelgemiz kapsamında, işyerleri ile nedensellik ilişkisini gösteren bir belge ibraz edilmesi kaydıyla herhangi bir işleme gerek kalmaksızın izinli sayıldığı,

Alınan kararlara uymayan vatandaşlar/işyerleri hakkında Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesine göre idari para cezası vermek, aykırılık durumuna göre kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapmak, suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlere,

Lütfen bilgi ve bilgi isteyin ve isteyin.


Kaynak: T.C. İçişleri Bakanlığı Duyurusu 06.05.2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın