medyauzmani.com
Belirli süreli iş sözleşmesi ile atanan işçinin sözleşme bitiminde işten çıkarılması yasak mıdır? – Özgün Fikirler

Belirli süreli iş sözleşmesi ile atanan işçinin sözleşme bitiminde işten çıkarılması yasak mıdır?

Kuaförlük firması olan firmamıza pandemi sürecinde kısa çalışma ödeneği uygulamasına geçilmiştir. 11 Mayıs’ta kuaförlerimiz çalışmaya başladığı için çalışma ödeneğine kısa bir süreliğine ara verdik. 1 çalışanımız kronik hastalığı nedeniyle işe gelemiyor. Bu kişiler için 12 Mayıs’tan itibaren ücretsiz izin desteğinden yararlanabilir miyiz?

Uygunluk gereksinimleri aşağıda belirtilmiştir.

İşçiler;

a) 4/17/2020 tarihinden itibaren iş sözleşmesi imzalanan işverenin 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesine göre ücretsiz izne ayrılması,

b) Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamak.

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık aylığı almamak,

ç) 01, 04, 05, 06, 12, 14, 20, 29, 32, 35, 39, 52, 53, 54 veya 55 numaralı belge türleri işverenler tarafından ilk kez birlikte ilan edilmek üzere SGK’ya tebliğ edilmiştir. süresi fıkrası kapsamında gerekli bildirimin yapılması halinde 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi kapsamında ücretsiz izin süresi kadar nakdi ücret desteği almaya hak kazanırlar.

İşverenleri tarafından kısa çalışma başvurusunda bulunan ve gerekli prim koşullarını taşımadığı halde başvurusunun kabul edilmesi nedeniyle kısa çalışma ödeneğine hak kazanamayanlar, birinci fıkradaki koşulları yerine getirirler. 4857 sayılı Kanunun Geçici 10 uncu maddesi kapsamında ücretsiz izne ayrıldıkları ilgili süre için ücretsiz izinde oldukları sürece nakdi ücret desteğine hak kazanırlar.

İş yerimiz mücbir sebep kapsamında değildir. 06.05.2020 tarihinde işe aldığımız 4 çalışanımız artık çalışmıyor diye işten ayrılabilir miyiz?

Belirli süreli iş sözleşmesinin süresi dolmuşsa yasak kapsamına girmez. İşçinin deneme iş sözleşmesini feshetmesi yasak kapsamına girmez.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


benzer içerikler

Ücretsiz izin desteğine başvuran şirketler ilk yedi gün çalışanlarının maaşının yarısını mı ödemeli?

Ücretsiz izin başvurusunda bulunan çalışanlar için birden fazla nedenden bir gün eksik varsa APHB’de durum nasıl?

Ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımız istifa edebilir mi?

Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın