medyauzmani.com
Bakan Özer, Uluslararası Türk Akademisi Başkan Yardımcısı ve arkeologları kabul etti – Özgün Fikirler

Bakan Özer, Uluslararası Türk Akademisi Başkan Yardımcısı ve arkeologları kabul etti

Bakanlık Tevfik İleri Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı ile Uluslararası Türk Akademisi arasındaki işbirliği gözden geçirildi ve yeni fırsatlar konuşuldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Uluslararası Türk Akademisi’nin çalışmalarını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Türkiye Akademisi’nin eğitim ve bilim alanında yaptığı çalışmaların gençlerin Türkiye’yi tanımalarına ve anlamalarına yardımcı olacağına inanıyorum. ‘İncil’in ilkeleri. birbirleriyle iyi anlaşırlar ve güçlü kültürel bağlar oluştururlar.”

‘DÜNYAYA CENNET MESAJI VERECEĞİZ’

Bakan Özer, herkesin ortaklaşa çalışması için başlatılan literatür çalışmalarına yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, “Şu anda ‘Ortak Türk Tarihi’, ‘Türk Dünyası Coğrafyası’ ve ‘Ortak Türk Dünyası Coğrafyası’ çalışmaları yapılıyor. Türk Edebiyatı’ yapılmıştır. ortaokullarda uygulanan haftalık müfredata seçilmiş dersler olarak eklendi ve bu konular 2022’de. 2023 eğitim öğretim yılından itibaren 9, 10 ve 11. sınıflarda okutulmaya başlandı. İstanbul’da düzenlenen Ortak Ders Kitapları Çalıştayı’nı başarıyla gerçekleştirdik. 16-18 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında Bakanlığımız ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Toplantı sonunda, ‘Ortak Türk Tarihi’, ‘Ortak Türk Edebiyatı’ ve ‘Türk Dünyası Coğrafyası’ konulu makaleler, parti ülkelerinden alan uzmanlarının da yer aldığı ilgili kurullar tarafından onaylandı. Daha sonra 24 Haziran 2022’de Nur Sultan’da gerçekleştirilen Uluslararası Türk Akademisi Bilim Konseyi Toplantısı’nda üye ülkelerin eğitim bakanları da ortak ders kitaplarını onaylama planına imza attı. Dost ve kardeş ülkeler arasında eğitimde işbirliğini artırmayı hedefleyen bu adımın önemini görüyorum. Ortak literatürün eksiksiz uygulanması ile Türkçe konuşan ülkeler olarak dünyaya güçlü bir mesaj göndereceğiz. ”

‘MOĞOLİSTAN’DAKİ EN ÖNEMLİ ÜÇÜNCÜ KEŞİF’

Türk Akademisi ve Moğol Arkeoloji Enstitüsü’nün ortak projesi olduğunu vurgulayan Özer, 2. Göktürk Devleti’nin kurucusu Kutluk İlteriş Kağan’a ait olduğuna inanılan en büyük yapının Göbeklitepe’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti ve heyecanı dile getirdi. alan. Moğolistan’da Ötüken tarihinin yer aldığı Nomgon bölgesi. Bu keşif, Türkiye tarihinde önemli bir değişiklik ve aynı zamanda Türkiye ülkesinin kültürel zenginliğine eklenen yeni bir eserdir. Türkiye tarihinde çok önemli olan ve Moğolistan’ın kültürel mirasının bir parçası olan bu eski eserlerin kazılması, korunması ve tanıtılması, Türkiye ve Moğolistan ülkeleri arasındaki işbirliğinin en önemli yönlerinden biri olmaya devam edecektir.

Uluslararası Türk Akademisi Başkan Yardımcısı Fuzuli Mecidli, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğini her zaman gördüğünü belirterek, Türk tarihi, edebiyatı ve coğrafyası üzerine seçme dersler vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

kaynak: DHA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın