medyauzmani.com
Ayrılma mektubuna göre, inşaat maliyetleri ne kadar hesaplanır? – Özgün Fikirler

Ayrılma mektubuna göre, inşaat maliyetleri ne kadar hesaplanır?

2018 yılında tamamlanan inşaat için işçi çıkışları yapıldı. Ancak işten çıkarma yazısı SGK’ya teslim edilmedi.
1- İşletme mevzuata göre 2018 yılına göre değil de 2020 yılına göre istihdam hesabı mı yapıyor?
2- İş taksit farkı ve gecikme cezası için idari para cezası var mı?
3- 7256 konfigürasyonu için başvursak indirim var mı?

İşsizlik Belgesi Başvurusu, işverenlerin ihale işleri veya özel bina inşaatları için iş bitirme dilekçesi verebilecekleri bir başvurudur.

Birim maliyet bedelleri, yapı kategori ve grubuna göre her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenir ve işletme tarafından özel nitelikteki inşaat işyerlerinin asgari işçiliği için esas alınır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yapı ruhsatı ve ilgili verilerde kayıtlı yapı kategorisi ve/veya grubunun farklı olduğunun anlaşılması durumunda, yapının niteliği, yapı kategorisi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan ilgili açıklamada esas olarak yer alan grup. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan ilgili tebliğde bir yapı kategorisinin veya grubunun bir alt yapı kategorisine veya grubuna sınıflandırılması için yapılan değişiklikler, arama veya inceleme süreci sonucunda tespit edilen borç tamamlanıncaya kadar dikkate alınmalıdır.

11.17.2020 tarihinden önce tamamlanan SGK teminat taksit borçlarınız için 31.01.2021 tarihine kadar başvuru yapabilirsiniz.


Kaynak: ISMMMO
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın