medyauzmani.com
Ayda 10 gün ve daha az ev hizmetlerinde aynı kişi ile sigortalı çalışanların durumu – Özgün Fikirler

Ayda 10 gün ve daha az ev hizmetlerinde aynı kişi ile sigortalı çalışanların durumu


1- Sigortalıyı ev hizmetlerinde ayda 10 gün ve daha az süreyle aynı kişinin yanına yerleştirmek

5510 sayılı Kanunun Ek 9 uncu maddesi kapsamında ev hizmetlerinde 10 günden az çalışanlar 1/4/2015 tarihinden itibaren iş kazası ve meslek hastalıkları bakımından sigortalı sayılacaktır. Bu şekilde sigortalı çalıştıran işçiler, sigortalıların 10 güne kadar çalışmaları nedeniyle işveren sayılmayacaktır. Bu kapsamda sigortalı, iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigorta primini asgarinin %2’si oranında ödeyecektir. Kullandığınız her gün için prime tabi günlük kazançları sınırlayın.

10 günden az çalışma olarak tanımlandığında, günde 7,5 saatten az çalışma bir gün olarak kabul edilecektir. 10 günden az çalışma saatleri ardışık günler olabileceği gibi ayın farklı günleri de olabilir.

1.1- Sigortalıya 10 günden az bir süre evde hizmette bildirimde bulunulması

Ev hizmetlerinde 10 günden az sigortalı olanlar “Ev hizmetlerinde 10 günden az sigortalı olacaklar için talep formu” (Ek 15) kullanılarak bilgilendirilir. Form çalışma ayı sonuna kadar en yakın lojmana teslim edilecektir.

“Ev Hizmetlerinde 10 Günden Az Sigortalı Çalıştırılacak Kişiler İçin Başvuru Formu” sigortalı tarafından her iş için ayrı ayrı Kuruma ibraz edilmelidir. Ayda 10 günden az süren ev hizmeti çalışması sonraki aylarda da devam ediyorsa “Çalışma devam ediyor mu?” Bölüm vurgulanırsa ayrıca bildirim istenmeyecektir.

Sigortalının kaydı “28- Ek 9 10 günden az” sigorta kodu ile oluşturulacaktır.

1.1.1- Çevrimiçi başvuru

Sigortalılığı 10 günden az olanlara da bu kişileri çalıştıranların online ev hizmetlerinde tebligat yapılabilir. Sigortalı çalışanlar, www.turkiye.gov.tr ​​adresindeki “Elektronik Hizmetler” menüsünden “İşverenin 4/10 günden az ev hizmeti talebini sorgula” seçeneğini seçerek bildirimde bulunabilecek. Online başvuruda Vakfa “Ev Hizmetlerinde 10 Günden Az Sigortalı Çalıştırılacak Kişiler İçin Başvuru Formu” istenmeyecektir. Bu sayede başvuru sahiplerine birim kodu SGK Hizmet Beyanı ve Kayıt Programı’nda “9999” olarak gösterilecektir.

1.2- 10 günden az süreli ev işçileri için uzun vadeli sigorta ve genel sağlık sigortası branşları

5510 Sayılı Kanunun Ek 9 uncu maddesi kapsamında, 10 günden az sigortalılık, %32,5 oranında uzun vadeli sigortalılık ve genel sağlık sigortası kullananların iş kazası ve meslek hastalığına bağlı olarak yapacakları bildirim sonucunda Sigortalının sigorta prim kaydı kurulacak ve bu kayıt için herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. Kayıt ve tahakkuk kaydı kurum tarafından elektronik ortamda oluşturulacaktır.

Uzun vadeli ve genel sağlık sigortası primlerinin sigortalı tarafından çalışılan ayı takip eden ayın sonuna kadar ödenmesi zorunludur ve bu süre içinde ödenmeyen primlerin ödenmesi söz konusu değildir. Uzun vadeli sigorta kolları ve sigortalılar adına oluşturulan genel sağlık sigortası kayıt kayıtları da kapatılacak. Sigorta bitiminde sigortalıdan herhangi bir bildirim alınmayacaktır. Sigortalı ve genel sağlık sigortası branşları aylık olarak, sigortalı takip eden ayda ayda 10 günden az ev hizmetlerinde çalışmıyorsa, sigortalı ve genel sağlık sigortası branşları aylık olarak kaydedilecek. sağlık sigortası kaydedilmeyecektir.

Öte yandan, bu aralıktaki kişiler gelir testi sonucuna göre bakmakla yükümlü olunan durumda değillerse Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrası

(c) bendinin (1) numaralı bendi veya (g) bendi kapsamında kapsamlı sağlık sigortalısı olarak kayıtlı olmaları gerekir.

Yurt hizmetinde 10 günden az çalışması nedeniyle iş kazası ve meslek hastalığı tescil edilen sigortalı, takip eden ayın sonuna kadar uzun vadeli sigorta primi ve genel sağlık sigortası primi öder. Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında kapsamlı sağlık sigortalısı sayılır. Bu bölümün üçüncü fıkrası bu şekilde ödeme yapanlar için geçerli değildir.

1.3- Ev hizmetlerinde 10 günden az sigortalı olanlar için diğer hallerde sigorta

Ayda 10 günden az evde çalışan sigortalıların 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında 30 gün sigortalısı olmaları halinde ayrıca kayıt ve tahakkuk kaydı uzun sigorta kolları aranmaz. kurulan Dönem ve genel sağlık sigortası. Sigortalının 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında 30 günden az çalışması halinde, ev hizmetleri bakımından uzun vadeli sigorta kollarına kayıt yaptırılır ve 30 günden az kalan süre için genel sağlık sigortası yaptırılır.

Örnek 1- Sigortalının 10-17-24/4/2015 tarihleri ​​için www.e-turkiye.gov.tr ​​adresinde üç farklı işveren ile 10 günden az çalıştığı ve o tarihten itibaren toplam sigortalı sayısı anlaşılmaktadır. işçilerin. günleri 30 gündür ve ilgili uzun vadeli sigorta kolları kurularak genel sağlık sigortasına kaydedilmeyecektir.

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılardan 10 günden az evde yaşlılık hizmeti ve aylığı alanların kayıtları yapılır. Kaza ve meslek hastalıklarına karşı sigorta, uzun vadeli sigorta ve genel sağlık sigortası branşları kayıt altına alınmayacaktır.

Örnek 2- 29/5/2015 tarihinde “Ev Hizmetlerinde 10 Günden Az Sigortalı Çalıştırılacak Kişiler İçin Başvuru Formu” ile 29/5/2015 tarihinde ev hizmetlerinde istihdama ilişkin tebligat yapılmıştır. 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrası. 4. maddenin birinci fıkrası.

Sürekli maluliyet geliri alanların ev hizmetlerinde 10 günden az çalışmaları halinde uzun süreli genel sağlık sigortası kaydı oluşturulacak. 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına girenlerin sicil kaydı yapılmaz.

5510 sayılı Kanunun 50 nci maddesine göre 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında gönüllü olarak sigortalı olanlar, yurt içi hizmetlerde ayda 10 günden az çalışıp uzun süreli branşlar için prim öderler. ve genel sağlık sigortalısı ise, taksitlerini ödedikleri ay itibariyle ihtiyari sigortalılıkları kesilir. İsteğe bağlı sigortalılığı kesilenler için Ek 9 uncu maddeye tabi sigortalılıklarının sona ermesinden itibaren 12 ay içinde primlerinin ödenmesi halinde, isteğe bağlı sigortalılık, zorunlu sigortalılığın sona ermesinden bir gün sonra başlar. 12 ay içinde sigorta primlerini ödemeyen sigortalılar, isteğe bağlı sigorta için yeniden başvuracak.

Örnek 3- 21.11.2008 tarihinden itibaren isteğe bağlı sigortası devam eden 5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamına giren kişi, 1-8. -15-22- 29/8/2015 ve takip eden aylarda hizmetleri nedeniyle iş kazası ve meslek hastalığı yönünden Ağustos, Eylül, Ekim ve uzun vadeli sigorta primleri ile genel sağlık sigortası primlerinin ödenmesi nedeniyle tescili yapılmıştır. Bu sigorta nedeniyle Kasım 2015.

Şubat ayı için isteğe bağlı sigorta primini ödeyin. Bu Sigortalının İsteğe Bağlı Sigortası 31.07.2015 tarihinde sona erecek ve 12 ay içinde İsteğe Bağlı Primi ödediği için 1/12/2015 tarihinden itibaren yeniden başlayacaktır.

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi gereğince ay içinde kısmi süreli çalışan ve Ek 9 uncu maddesine göre iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödeyen sigortalılar, Uygulandığında 51 inci maddenin üçüncü fıkrası kapsamında isteğe bağlı sigortalılık için sigorta primi ödenmesi. Bu şekilde prim ödenen süreler otuz günü geçmemek üzere zorunlu sigorta primlerinin ödendiği gün sayısına eklenir ve sigortalılık süresi Kanunun (a) bendi kapsamında sayılır. 4. maddenin birinci fıkrası.

Örnek 4- Ev hizmetleri hariç ayda 17 gün işverenin yanında çalışan sigortalıların ev hizmetleri kapsamında ödeyebilecekleri uzun vadeli sigorta kolları ve genel sağlık sigortası primleri, ödemeleri halinde ayın kalan 13 gününde tahakkuk ettirilir. Ayrıca 2015 yılı Mayıs ayından itibaren ev hizmetleri kapsamında her ay 3 gün çalışılacaktır. 17.06.2015 tarihli aylık dönemlerde, yurt içi hizmetlerde çalışması nedeniyle sigorta şubelerine uzun vadeli genel sağlık sigortası kaydı oluşturulmayacaktır.

4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca çalışanların ay içinde kısmen evde yaptıkları hizmetlerden dolayı kalan süreler için uzun vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortası primlerinin ödenmemesi durumunda sayılı Kanunun taşınacak.

5510 sayılı Kanunun Ek V ve VI maddelerine tabi sigortalılar ile 2925 sayılı Kanuna tabi olanların ev hizmetlerinde daha az ücretle çalışmaları halinde genel ve uzun vadeli sağlık sigortası kaydı oluşturulmaz ve sigortalılıkları askıya alınmaz. . 10 günden itibaren.

1.4- Ev işçilerine 10 günden az taksit oranları

Kanun’un Ek 9. Maddesi kapsamında sigortalılığı 10 günden az olan çalışanlar; 1/4/2015-30/6/2015 arası 40,05 x günlük asgari ücretin %2’si =

0.80 kron,

1/7/2015-31/12/2015 tarihleri ​​arasında 42,45 x günlük asgari ücretin %2’si = 0,85 kron.

İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta primleri ödenecek.

Uzun süreli ve genel sağlık sigortası için prim ödemeye istekli sigortalılar; 1/4/2015 – 30/6/2015 arası 1.201,50 x %32,5 = aylık 390,49 TL, 1/7/2015 – 31/12/2015 arası 1.273,50 x %32,5 aylık = 413,89 TL

prim ödeyecek. Kazançlar, yürürlükteki asgari ücrete göre sigorta primi üzerinden belirleneceğinden, ödenecek prim tutarları asgari ücretteki artışlara göre değişecektir.

Tahsil edilemeyen primler Kanunun 89 uncu maddesi kapsamında işleme alınır.


Kaynak: Devlet Güvenlik Soruşturması Genelgesi 20/2020
Yasal uyarı: Bu içerikte yer alan bilgiler, resimler, tablolar, açıklama, yorum, analizler ve içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bir kişi veya kuruluşa özel profesyonel bilgi veya tavsiye sağlama amacı taşımaz. Tema olarak benzer olsa da her eser kendi koşullarından dolayı farklı tavırlar sergileyebilir. Bu nedenle, bu makalede belirtilen içerikten yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar vermeden önce bir uzmana danışmanız yararınıza olacaktır. Bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer her türlü içeriğin özel veya resmi makamlarca kullanılması sonucunda doğabilecek zarar ve ziyandan Muhasebe Haberler veya ilişkili kişi veya kurumlar sorumlu değildir. , gerçek veya tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar.


Kaynak: İŞKUR Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan