medyauzmani.com
Anlaşma sevindirdi: Türkiye ile petrol aramalarımız başarılı oldu – Fikirler – fikirler.net.tr – Özgün Fikirler

Anlaşma sevindirdi: Türkiye ile petrol aramalarımız başarılı oldu – Fikirler – fikirler.net.tr

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz hafta Cezayir’e yaptığı ziyarette özel bir röportajla Türkiye ve Cezayir’in, başta Cezayir olmak üzere bölge ülkelerinde çalışacak petrol ve doğal gaz arama şirketi kuracaklarını açıklamıştı.

Petrol ve gaz rezervleri açısından dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Cezayir ile Türkiye arasındaki işbirliği, Türk ve Cezayir medyasından yoğun ilgi gördü.

TÜRKİYE-CEZAYİR DOSTLUĞU ARTIYOR

Abdülaziz Buteflika liderliğinin üç yıl önce devrilmesinin ardından gerçekleşen seçimlerde “Değişim” sloganıyla yarışan ve yüzde 58 oyla cumhurbaşkanlığını kazanan Abdülmecid Tebbun, hükümetin “Yeni Cezayir” adlı planını açıkladı. Görüş. “.

Cumhurbaşkanı Tebbun, Cezayir’in üretimi destekleyerek yatırımı teşvik etmek, yolsuzlukla mücadele ve dışa açılma olmak üzere üç ana alana odaklanan Yeni Vizyonu çerçevesinde Türkiye ile ilişkileri geliştirmiştir.

Mayıs ayında Türkiye’ye yaptığı iki günlük ziyarette Tebbun, Cezayir ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Temmuz ayında yaptığı konuşmada Cezayir’deki en önemli şeylerden birinin Türkiye olduğunu söyleyen Tebbun, iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak ilişkilerin bir yansıması olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin Afrika’da en fazla yatırım yaptığı ülke olan Cezayir ile şu anda 4 milyar doları aşkın ticaret hacmi olmasına rağmen, iki ülke Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla ticaret miktarının kısa sürede 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. .

İki ülke iş birliğinde kurulacak petrol ve gaz arama şirketi hakkında Cezayirlilere görüşleri soruldu.

ARKADAŞLIK CEZAYİR’DE DE BULUNUYOR

Cezayir’de lise müdürü olan İbrahim Cabullah, Türkiye-Cezayir işbirliğinin her iki ülke için de hayırlı olduğunu söyledi.

Abdullah, “Enerji ve petrol konusunda Türkiye-Cezayir işbirliği Cezayir için de faydalıdır. Cezayir’in başka ülkelerle de iş birliği var ama çıkarları sorgulanabilir.” dedi.

Türk-Cezayir ilişkilerinin geçmişine değinen Cabullah, “Cezayir ile Türkiye arasındaki iş birliğini takdir ediyoruz ve bu iş birliğinin güzel şeyler getirmesini diliyoruz. Çünkü Cezayir ile Türkiye arasındaki ilişkiler tarihi ve uzun süredir iyi durumda. .Umarız faydalı olur.” ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi Süleyman Bucira da iki dost ülke arasında bir bağ bulduğunu söyledi.

Bucira, “Enerji talebinin arttığı bir ortamda bu anlaşmanın yapılması iyi bir adımdır.” dedi.

TÜRKİYE-CEZAYİR İLİŞKİLERİ MUHTEŞEM DOLU

Cezayirli kültür ajanı Ömer Şellabi, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin gelişmesini “güzel bir ortaklık” olarak nitelendirdi.

Şellabi, “Türk-Cezayir ilişkilerinin gelişiminin iyi bir tarihi var. Türkiye tanınmış bir ülke, bugün ekonomik olarak dünyanın en güçlü 15. ülkesi. Petrol ve gaz aramalarında işbirliğinin kurulması da önemli. Ayrıca ilginç, yüzde 50-50 onlar kazanacak biz de kazanacağız.” kelimeler kullandı.

Türkiye’nin büyük fırsatlara sahip olduğunu söyleyen Şellabi, Cezayir, Nijer ve Mali’de birlikte çalışmanın güzel sonuçlar vereceğini söyledi.

Cezayir ekonomisinin büyüdüğünü vurgulayan Şellabi, Türkiye ile iş birliğinin kurulmasının, “Doğru yol bu. Bu Cezayirliler ve Türkler için sevindirici bir haber.” sözleriyle test etti.

Cezayir’den emekli olan Abdurrahim El-Baz, iki ülke arasındaki iş birliğinin Cezayir ve Türkiye halkına fayda sağladığını söyledi.

Baz, “Öncelikle Cezayir bu iş birliğinden faydalanacak. Ortak petrol arama şirketi kurulması elbette güzel bir şey. Bunun gelecekte Cezayir ve Türkiye için büyük bir nimet olacağına inanıyorum. Güçlü bir birlikteliğimiz oldu. Türkiye ile ilişkilerimiz uzun süredir devam ediyor. Sonsuza kadar da böyle olacağına inanıyorum.” dedi.

kaynak: AAA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın