medyauzmani.com
Amasya Valiliği’nden Özdağ’ın açıklamasına yanıt: Kanunlar kuruldu – Özgün Fikirler

Amasya Valiliği’nden Özdağ’ın açıklamasına yanıt: Kanunlar kuruldu

Amasya Valiliği, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde silahlı kuvvetlerin topluluğa saldırdığı ve kadınları dövdüğü yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı yalan ve dedikodulara dayalı basın toplantısından sonra insanları doğru bilgilendirmek için söylenecek sözlere ihtiyaç var” dedi. açıklanmıştır.

“Ümit Özdağ, yaptığı konuşmada, Taşova ilçemize bağlı Çambükü köyünde hükümetimizin askerlerle köylülere saldırdığı ve köyün kadınlarının devleti ve güvenlik kurumlarını aşağılamak amacıyla dövüldüğüne dair yalan beyanda bulunmuştur. ” Metin şunları içeriyordu:

“Özdağ da üst düzey iddialarını alarak, dövülen kadınların Taşova Devlet Hastanesi’ne kaldırılmadığına dair söylentileri kullandı. Geçmişte Çambükü cemaatinin kullandığı teknoloji ve 550 dönümlük arazide, inşaat çalışmaları sırasında Çambükü köyünde yaşayan başta kadınlar olmak üzere bir grup vatandaşımız, çalışmak üzere bölgeye gönderilen devlet kurumlarına gitti. Öte yandan güvenlik teşkilatlarımız kısıtlamalar yaptı ve vatandaşlarımıza sınırsız müdahale olmadı.

Bu operasyonda halkımızı kızdıran ve güvenliği reddeden 9’u erkek ve kadın işçilerimizi yaralayan 1 kadın olmak üzere 10 kişi savcılık talimatıyla tutuklanarak aynı gün serbest bırakıldı. kararlarını al. Taşova Devlet Hastanemizde işi olan hiçbir vatandaşımız kabul edilmemektedir. “

“YASAL İŞLEM BAŞLIYOR”

Özdağ’ın Vali Mustafa Masatlı’nın kendisine “hakaret ettiği” iddiasının “yanlış ve asılsız” olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Taşova Çambükü köyü kadınlarından oluşan heyet, Sayın Valimiz ile 22 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.30 sıralarında Valilikte bir görüşme gerçekleştirmiş ve toplantıda biri Ofisten 2 işçi olmak üzere 2 işçi çalışmaktadır. Annemle birlikte heyete OSB’nin önemi ve Taşova ve Amasya’ya katkıları hakkında bilgi verildi ve vatandaşlar valilikten zarar görmeden ayrıldı.Ayrıca kamu yönetimi büyük bir iştir.Bizim için imkansız. Vali, özellikle annelerimizin yaşadığı yerlerde hükümeti ağırlarken söylenen aşağılayıcı sözler kullansın. Valiliğimiz, Ümit Özdağ’ın yalan ve iftiraya dayalı açıklamalarına karşı, güvenliğimizi ve kamu yetkilerini siyasallaştırmak ve zayıflatmak için yasal işlem başlatacaktır.

kaynak: AA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın