medyauzmani.com
Almanya İran’da “sınırsız şiddeti” kınadı – Fikirler – fikirler.net.tr – Özgün Fikirler

Almanya İran’da “sınırsız şiddeti” kınadı – Fikirler – fikirler.net.tr

Alman hükümeti, güvenlik güçlerinin İran’daki protestolara karşı orantısız şiddet kullanmasını kınadı.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, Alman hükümetinin İran’daki gelişmeleri endişeyle takip ettiğini söyledi.

Hebestreit, İran’da 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin ölümünün ardından haftalardır devam eden protestolarda barışçıl bir şekilde protesto eden çok sayıda insanın ölümünden dehşete düştüğünü söyledi.İran ordusunun protestolara karşı orantısız güç kullanmasına şiddetle karşı çıkıyoruz.“dedi.

Hebestreit, hükümetin İran medyasına yönelik baskılarına da karşı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “İran’da ifade ve ifade özgürlüğü yok. İran’da özgürlüklerini talep etmek için sokağa çıkanların yanında olmak için imkanlarımızı kullanıyoruz.” dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) İran’a yönelik yeni yaptırımlarından memnun olduğunu söyleyen Hebestreit, Alman hükümetinin alınması gereken diğer önlemleri de gözden geçirdiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Alman Birinci Televizyon Kanalı’nda (ARD) açıkladı.Berlin’den Rapor” Programında İran’daki Devrim Muhafızları’nın terör örgütleri listesine alınması ihtimalini gündeme getirdi.

Baerbock, “Geçen hafta (İran’a karşı) bazı yaptırımları yeniden uygulayacağımızı ve Devrim Muhafızları’nın nasıl terör örgütü olarak tanımlanabileceğini inceleyeceğimizi açıkça belirtmiştim. “ dedi.

İRAN’DA GÖZLEMLER

13 Eylül’de Tahran’da “polis polisi” İrşad lakaplı İrşad polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hastalanarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi ülke genelinde büyük tepki topladı.

Emini’nin 17 Eylül’de memleketi Sakkız’daki cenazesinin ardından başlayan protestolar ülkenin birçok şehrine sıçradı.

Bu gösterilerdeki can kayıplarına ilişkin net bir bilgi Norveç makamlarından paylaşılmamış olsa da, Norveç “İran İnsan Hakları Örgütü”, Protestolar sırasında 200’den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

kaynak: AA

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın