medyauzmani.com
ABD’den Ankara’daki CIA-SVR görüşmesine ilişkin açıklama! – Fikirler – Fikirler – Özgün Fikirler

ABD’den Ankara’daki CIA-SVR görüşmesine ilişkin açıklama! – Fikirler – Fikirler

Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, CIA ile Rusya Dış İstihbarat Teşkilatı (SVR) arasında Ankara’da yapılan görüşmenin, ABD ile Rusya arasındaki karışıklığı önlemek için iletişim hatlarını açık tutmaya odaklandığını söyledi. Ukrayna’da savaş.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından CIA Başkanı Bill Burns ile Rusya Dış İstihbarat Teşkilatı (SVR) Başkanı Sergey Narishkin arasında Ankara’da gerçekleştirilen görüşmenin Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereleri başlatmak için yapılıp yapılmadığı sorusuna Kirby, önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenskiy’in teslim olabileceğini ve Rus askeri saldırısı devam ederken Ukrayna liderinin buna hazır olmadığını da sözlerine ekledi.

Kirby ayrıca ABD’nin Rusya ile Ukrayna’nın geleceği hakkında iletişim kurmayacağını ve Ukrayna olmadan savaşı bitirmeyeceğini söyledi.

“AÇIK İLETİŞİM KANALLARINA İHTİYACIMIZ VAR”

Kirby, Burns’ün Moskova ile Washington arasındaki iletişim hatlarını açmak için Ankara’da Rus mevkidaşı ile bir araya geldiğini söyledi.

Kirby, Ukrayna olmadan Rusya ile savaşı bitirmekten bahsetmeyeceğini de söyledi.

Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ve ABD’nin nükleer silah kullanmama kararı aldığı yönündeki değerlendirmesinin sorulması üzerine, Rusya’nın nükleer doktrininin nükleer savaşın kazanılamayacağını ve dolayısıyla böyle bir savaşa müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladığını hatırlattı. Buna katıldığını ve kabul ettiğini söyledi.

Kirby, Moskova’nın bazen nükleer silah kullanma tehditlerinin “kabul edilemez” olduğunu ve ABD’nin iletişim kanallarını korumaya özen gösterdiğini söyledi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın