medyauzmani.com
ABD ekonomisinin çöküş tarihini açıkladı: Yüksek faiz oranlarının acısı çıkıyor – Özgün Fikirler

ABD ekonomisinin çöküş tarihini açıkladı: Yüksek faiz oranlarının acısı çıkıyor

Koronavirüs pandemisi ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yükselen enflasyon karşısında faizi ilaç olarak gören birçok merkez bankası faiz oranlarını yükseltti. Şimdi faizlerdeki bu artış tüm dünyayı büyük bir ekonomik krize sokmak üzere… Pek çok ülkenin aksine Türkiye faiz oranlarının büyümesine odaklandı ve faiz oranlarını düşürme kararı aldı.

ABD EKONOMİSİ İÇİN ZOR GÜNLER ÖNÜNDE

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin ve küresel ekonominin gelecek yılın ortasına girmesinin beklendiğini söyledi.

Dimon, faiz oranlarının hızla yükselmesi, enflasyondaki artış, Fed’in para politikası hakkında bilinmeyen Rusya-Ukrayna savaşı ve durgunluk belirtileri olduğunu söyledi.

Bu etkileşimin sonuçlarının ABD ekonomisinde ve küresel ekonomide durgunluğa yol açabileceğini anlatan Dimon, Avrupa’nın çökmekte olduğunu, ABD ekonomisinin 6-9 ayda krize girebileceğini de söyledi.

“S&P 500 MÜKEMMEL DÜŞECEK”

S&P 500’ün yüzde 20 düşebileceğini açıklayan Dimon, “Bu yüzde 20’lik düşüş, ilk yüzde 20’lik düşüşten çok daha acı verici olacak” dedi.

Durgunluk uyarıları peş peşe geliyor

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva ve Dünya Bankası Başkanı David Malpass, iki kurumun yıllık toplantısının başlangıcında düzenlenen bir etkinlikte küresel ekonomiyi gözden geçirdi. IMF Genel Müdürü Georgieva, faiz oranlarının büyümeyi etkilemeye başladığını söyledi.

4 TRİLYON KAYIP İŞ

IMF, dünya ekonomisinin neredeyse üçte birinin bu yıl ve önümüzdeki yıl 2026 yılına kadar 4 trilyon dolarlık bir kayıpla çift haneli bir daralma yaşamasını bekliyor.

Artan fiyatlar ‘Raylardan çıkmak’ Kabul etmeyeceğini açıklayan IMF başkanı, ekonomi çökse bile bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

Gelişmekte olan ülkelerin sıkılaştırma politikasından zarar gördüğünü söyleyen Georgieva, “Birlikte hareket edersek, 2023’te karşılaşacağımız sorunların önüne geçebiliriz”dedi.

Dünya Bankası Başkanı Malpass, gelecek yıl küresel bir durgunluk beklendiğini söyledi. ‘gerçek tehlike’ Doların gücünün gelişmekte olan ülkelerin gelirlerinin azalmasına ve bu ülkelerin borçlarının artmasına neden olduğunu söyledi.

kaynak: AJANSLAR, HABERLER7

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın