medyauzmani.com
Abant Gölü Gezi Rehberi | Abant’ta Yapılacak Aktiviteler – Özgün Fikirler

Abant Gölü Gezi Rehberi | Abant’ta Yapılacak Aktiviteler

Bolu’nun en meşhur gölü Abant Gölü’ne gidiyoruz. Ne yapmak istediğinize karar vermediyseniz Abant Gölü Gezi Rehberimize bir göz atmaya ne dersiniz?

Göller açısından oldukça zengin olan “Tabiatın Kalbi Bolu” eşsiz güzellikleri ile hayranlık uyandırıyor. Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Bolu’nun en popüler gölü Abant Gölü’dür. Son yıllarda Gölcük Gölü Abant’ın tahtını biraz sallasa da yine de Abant birinciliği kaptırmıyor. Ziyaretçilerin olmazsa olmazı Abant Gölü muhteşem doğası ve aktiviteleri ile gönülleri mest ediyor.

Yaz-kış demeden Abant’ın yolunu tutanlara önerilerimiz var. Aslında buraya gelip de burun kıvıran çok insan da oluyor. Ne yapılır ki Abant’ta diye yükselen sesler çıkmıyor değil. Bu noktada kendinize sorun lütfen siz ne istiyorsunuz? Doğanın içinde dolu dolu bir gün diliyorsanız Abant Gezi Rehberimiz tam size göre.

Abant Gölü’ne nasıl ulaşılır, giriş ücreti nedir? Abant’ta neler yapılır- nerede kalınır? Abant Gölü nasıl oluşmuştur ve gölün özellikleri nelerdir? Abant’ta nerede ne yenir? Sizler için yazdık…

Abant Gölü’ne Ulaşım

Peki Abant’a nasıl gidilir? Abant Gölü Bolu’nun yaklaşık 35 km güneybatısında bulunmaktadır. Abant’a kendi aracınızla ulaşmak daha kolay. Şayet şehirler arası otobüs ile geliyorsanız Bolu otogara indikten sonra Abant’a giden minibüslere binebilirsiniz.

İstanbul ya da Ankara yönünden gelenler otobanı kullanarak Bolu’ya ulaştıktan sonra yaklaşık 30 dk içerisinde Abant giriş kapısında olacaktır. Bursa yönünden gelenler için en pratik yol Yenişehir-İznik-Geyve-Taraklı-Göynük-Mudurnu istikameti olacaktır. Daha rahat sürüş isteyenlerse Gölcük-İzmit-Sapanca üzerinden Bolu’ya ulaşıp Abant’a kıvrılabilir. Abant Gölü İstanbul’a yaklaşık 275 km, Ankara’ya 225 km, Bursa’ya 270 km uzaklıktadır.

Abant Gölü Konum için Tıklayınız…

Abant Gölü Giriş Ücretleri

2022 yılında milli park ilan edilen Abant Gölü Milli Parkı’na girişler ücretlidir. Aşağıdaki ücretler 2023 yılı için geçerlidir.

* Araçsız kişi başı ücret: 20 TL

* Motorsiklet ile giriş: 40 TL

* Otomobil ile giriş: 60 TL

* Minibüs ile giriş: 180 TL

* Midibüs ile giriş: 300 Tl

* Otobüs ile giriş: 600 TL

Ayrıca kamp kurmak ya da karavan ile kamp yapmak isteyenler için;

* Günlük çadır kurmak 110 TL

* Günlük karavan 125 TL’dir.

Abant Gölü’ne ücretinizi ödeyip giriş yaptıktan sonra ayrıca otopark ödemiyorsunuz. Otoparkın hemen yanında bulunan Abant Tanıtım Merkezine girmek ücretsiz.

Abant Gölü’nün Oluşumu ve Özellikleri

Abant Gölü hakkında bilmediklerimiz neler? Abant Gölü nasıl oluşmuştur ve gölün özellikleri nelerdir?

Bir göl kıyısında mola verip de keyfi yerine gelmeyen var mıdır acaba? Ne de olsa su hayattır ve insan ruhuna iyi gelir. Tabiatın varoluşunun temelinde su var, öyleyse tabiatta hayat var. Kalp ritmimize sağlıklı bir katkı yapmak istiyorsak pekala bir göl kıyısında yeşile merhaba diyebiliriz. Bu göl neden Abant olmasın değil mi?

Abant Gölü şüphesiz adından fazlasıyla söz ettiriyor. Bolu ilimiz Batı Karadeniz bölümünün gölleriyle ünlü şehridir. Etrafı yüksek dağlarla çevrili Bolu birbirinden güzel doğal alanlara sahiptir. Yükseltisi değişen gölleri, yaylaları, mesire alanları ve tabiat parkları ile dikkat çeker. Her yıl binlerce ziyaretçi Bolu’nun muhteşem güzelliklerini ziyaret eder.

Abant Gölü sadece Bolu’nun değil Türkiye’nin de en meşhur göllerinden biridir. Bolu merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan göl Mudurnu ilçe sınırındadır ve Abant Dağları üzerinde yer almaktadır. Mudurnu merkeze 18 km mesafede yer alan göle Mudurnu istikametinden yol vardır ve ulaşımı kolaydır.

Abant Gölü’nün deniz seviyesinden yükseliği yaklaşık 1328 metredir. Gölün alanı 125 hektar, derinliği ise ortalama 18 metredir. Yani Abant sığ bir göl değildir. Göl kıyıları alçak olup gittikçe derinlik artmaktadır. Gölün etrafı yüksek tepelerle çevrilidir. Bu tepelerdeki en yüksek nokta 1790 metre, en alçak nokta ise 1320 metredir.

Fotoğraf: bolu.ktb.gov.tr

Peki Abant Gölü nasıl oluşmuştur? Bilindiği üzere Bolu şehri Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindedir. Haliyle Abant Gölü de bu fay hattı üzerinde yer almaktadır. Oluşum açısından baktığımızda Abant Gölü tektonik bir göldür. Malesef çoğu yerde krater gölü olarak belirtilmiştir fakat bu doğru değildir. İzzet Baysal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Tatar bu konuya açıklık getirmiş ve Abant’ın krater gölü değil, tektonik göl olduğunu özellikle vurgulamıştır. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde oluşmuş ve jeolojik açıdan genç bir tektonik göl olan Abant Gölü’nü küçük dereler ve kar suları beslemektedir.

Peki Abant ismi nereden geliyor? Geçmişi çok uzun olan Bolu şehrine bir çok medeniyet hükmetmiştir. Eskiden Abant isminin “Abad” olarak kullanıldığı bilinmektedir. Abad zamanla Abant’a dönüşmüştür. Hatta Abant Dağı’na Abad Dağı dendiği zamanla gölün de Abad ismiyle anıldığı bilinmektedir. Anlam olarak abad “şen, mamur, çok dolu” anlamlarına gelmektedir.

Abant Gölü 1988 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Fakat son yapılan değişiklikle birlikte 2022 yılından bu yana Milli Park statüsüne geçmiş ve ülkemizin 48. milli parkı olmuştur.

Abant kıyısında ilk turizm faaliyetleri 1930’lu yıllarda başlamıştır. O yıllarda ilk olarak ahşaptan 12 odalı bir otel inşa edilmiş, ardından bu otel yıkılarak yerine Turizm Bakanlığı’na bağlı Turban Oteli yapılmıştır. Sonrasında ise bu otel özelleştirilmiş ve Büyük Abant Oteli olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yani Abant kıyısındaki ilk otel Büyük Abant Oteli’dir. Ayrıca bugünkü Abant Köşkü Oteli de yine o yıllarda yani 1930’larda inşa edilen ve devlet büyüklerini ağırlamak için yapılan; tamamlandıktan sonra, önce Atatürk Köşkü ardından da İnönü Köşkü olarak anılan ve 1987’den bu yana otel olarak hizmet veren işletmedir.

Abant Gölü kıyısı yaklaşık 7 km uzunluktadır. Göl kıyısında yürüyüş yapmak isteyenler için bu inanılmaz bir keyif. Özellikle sabah erkenden göl kıyısında yürümek harika. Göl çevresinde oteller, restoranlar, piknik ve kamp alanları mevcuttur.

Fotoğraf: bolu.ktb.gov.tr

Abant Gölü’nün suyu tatlıdır. Gölün suları her mevsim ayrı güzel. Kışın buz tutan göl baharla birlikte mavi rengine bürünüyor. Hele nilüferler açtı mı değmeyin manzaranın zerafetine… Ama şunu özellikle belirtmekte fayda var göle girmeye kesinlikle izin verilmiyor. Gölde yüzmek ya da ayaklarınızı sokmak, göl üzerinde sandal vs binmek yasak. Üstelik göl kışın donduğunda üzerinde yürümek de yasak. Öncelik can güvenliği elbet.

Abant Gölü ve çevresi flora ve fauna açısından oldukça zengindir. Elli civarında endemik bitkinin bulunduğu bölgede bir çok ağaç türü ve bitki vardır. Abant’ın tepelerinde yetişen Abant Çiğdemi ise buraya özgü. Dünyada sadece Abant’ta yetişen Abant Çiğdemi (Crocus Abantensis) koruma altındadır. Abant kıyılarındaki nilüfer çiçekleri ve çeşitli su bitkileri de gölün florasına zenginlik katmaktadır.

Genel olarak Bolu ili mantar çeşitleriyle de bilinir ki Abant civarı da mantar açısından oldukça zengindir. Özellikle de Kanlıca Mantarı olarak bilinen sarı-turuncu renklerdeki mantar türünü köylü pazarlarında bulmanız mümkün. Ayrıca alıç, kuşburnu, böğürtlen ve dağ çilekleri de civarda yetişen doğal bitkilerdir. Sonbaharda özellikle alıç, kuşburnu ve dağ çileği Abant civarında karşımıza çıkar.

Gölün fauna sisteminde ilk göze çarpan ise Abant Alası (Abant Alabalığı) olarak bilinen benekli alabalık türüdür. Latince Salmo Trutta Abanticus olarak bilinen bu alabalık dünyada sadece Abant Gölü’nde yetişmektedir. Tabi günümüzde üretim tesisleri açılarak Abant Alası’nın üretimi artırılmaktadır. Abant Alabalığı’nı Tanıtım Merkezi içerisindeki akvaryumlarda görebilirsiniz.

Göl içerisinde yaşayan su samurları ise gölün sevimli sahipleridir. Su samurları oldukça ilginç hayvanlar. Yuvalarını suyun üstüne kuran ama yuvanın girişini suyun altından yapan su samurları özellikle çalılık ve sazlık alanları tercih etmektedirler. Göldeki su samurları kerevit, balık, kuş, kuş yumurtası, kurbağa, salyangoz gibi canlılarla beslenmektedir. Nesli yok olma tehdidi yaşayan su samurlarının korunması için gerekli önlemler alınmaktadır.

Göl çevresindeki diğer endemik türler ise Küçük Taraklı Semender (Triturus Vulgaris Kosswigi) ve Abant Fındık Faresi (Muscardinus Avellanarius Abanticus)’dir. Endemik türlerin dışında bir çok yabani hayvan Abant çevresinde yaşam sürmektedir.

Abant’ta Yapılacak Aktiviteler

Abant’a geldiniz neler yapabilirsiniz? Abant Gölü kıyısında dolu dolu birgün geçirmek mümkün. Hele ki Abant’ı bahar aylarında ziyaret ediyorsanız mis gibi bir hava ve doğa size göz kırpıyor olacak. İşte Abant’ta yapılabilecek aktiviteler:

1. Tanıtım Merkezine Girin

Abant Milli Parkı’na ulaşır ulaşmaz aracınızı otoparka koydunuz, ilk olarak Tanıtım Merkezi’ne girmelisiniz. Buradaki Tabiat Müzesi’nde Abant Gölü ve çevresi hakkında yeterince bilgi bulabilirsiniz. Gezinize burdan başlamak size ipuçları sağlayacaktır.

Tanıtım Merkezi içinde Abant Alası denilen alabalık türlerini görüyor, doğada ölü halde bulunan hayvanların sergilendiği alanı gezebiliyorsunuz.

2. Göl Kıyısında Yürüyüş Yapın

Abant Gölü kıyısı yaklaşık 7 km uzunluğundadır. Yürümeyi sevenler için şayet vaktiniz de varsa bu yürüyüş muhteşem olacaktır. Özellikle sabah saatleri manzara harika oluyor. Gölün en sakin halini yaşamak için sabah gündoğumunda, en cıvıl cıvıl halini görmek içinde günbatımında yürüyüş yapın. Her durumda Abant kıyısında yürüyüş keyif dolu oluyor.

3. Fayton Kiralayıp Göl Çevresini Turlayın

Göl kıyısında yürümek beni zorlar diyorsanız en mantıklı çözüm fayton kiralamak. Faytonlar tanıtım merkezine yakın konumda bulunuyor. Buradan bir fayton kiralayarak göl kıyısını turlayabilir, enfes kareler yakalayabilirsiniz.

4. Abant Gölü Kıyısında Konaklayın

Bütçeniz ve zamanınız varsa göl kıyısında konaklayabilirsiniz. Abant Gölü kıyısında bir çok otel mevcut. Bir gece bile olsa göl kıyısında konaklamak size iyi gelebilir. Olur da bir otelde kalırsanız akşam karanlıkta küçük bir yürüyüşü ihmal etmeyin. Sabah da erkenden kalkıp gölü izlemeyi. Doğanın uyanışına şahitlik etmek isteyenlere iyi geleceğine eminim.

5. Bisiklet İle Göl Kıyısında Tur Atın

Burada bisiklet kiralamak da mümkün. Bisiklet ile göl çevresini daha hızlı dolaşabilir, dilediğiniz gibi dur kalk yaparak gezinize şekil verebilirsiniz. Pedallı veya elektrikli bisiklet kiralamak size kalıyor.

6. At Kiralayın

At biniciler için heyecan dolu bir gezi olabilir. At kiralayarak etrafı keşfe çıkabilirsiniz.

7. Atv Kiralayın

Son yılların en popüler aktivitelerinden olan atv turları Abant’ta da mümkün. Kesinlikle en keyif veren aktivitelerden biri bu olacak.

8. Piknik Yapın

İşte en sevilenlerden… Piknik yapmak için Abant’a ailesini alıp gelenler o kadar çok ki… Bir de yiyecek içeceklerini tabi. Birgün dolu dolu göl kıyısında piknik harika olabilir.

9. Kamp Kurun

Milli Park içerisinde kamp alanları mevcut. Çadır severler için Abant iyi bir seçenek. Bu noktada Abant Camping’i öneririm.

10. Kahvaltı ve Mangal Keyfi Yapın

Hem göl kıyısında hem de Bolu’dan Abant’a gelen yol üzerinde kahvaltı ve et-mangal restoranları mevcut. Sucuk ekmek de iyi gider. Tercih sizin.

11. Abant Yöresel Ürünlere Mutlaka Uğrayın

Otoparktan göl kıyısına doğru yürüdüğünüzde sol tarafta yöresel ürünlerin satıldığı alanı göreceksiniz. Burada etraftaki köylülerin el emeği ürünleri, meşhur Abant balları, Bolu civarındaki yöreseller, bölgeye has lezzetler satılmaktadır. Keş peyniri ve top kekik almadan dönmeyin derim. Ev yapımı sirkeler de inanılmaz sağlıklı. Alışveriş arayanlar buraya mutkala uğramalı.

12. Yamaç Paraşütü Yapın

Adrenalin tutkunları da unutulmamış. Yamaç paraşütü ile Abant dağlarını yukarıdan seyredebilirsiniz.

13. Sportif Olta Balıkçılığını Deneyin

Balık tutmaya meraklıysanız olta balıkçılığını deneyebilirsiniz. Belli dönemlerde ücret ödeme karşılığı izin verilen bu aktive sizin tercihinize kalıyor.

14. Aracınızla Yaylalara Çıkın

Vaktiniz varsa etraftaki yaylalara çıkabilirsiniz. Sinekli Yaylası ve Sakarca Yaylası alternatif olabilir.

15. Kahve Keyfi Yapın

Abant’tan ayrılmadan mutlaka göle nazır bir kahve keyfi yapın. Derin nefesler eşliğinde hem doğaya hem kendinize can katın, kahve de bonus olsun… Sağlık olsun…

Abant Milli Parkı Kuralları | Yasaklar

Abant milli park statüsünde olduğu için bir takım kurallar ve yasaklar var. Bunlara uymak ise hepimizin görevi;

1. Kamp alanı dışında kamp kurmayınız. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır.

2. Çöplerinizi mutlaka çöp bidonlarına atınız.

3. Çeşmelerde sabun veya deterjan kullanmayınız.

4. Yer ateşi yakmak kesinlikle yasaktır. Yanınızda getirdiğiniz mangalınızı izin verilen alanlarda yakınız.

5. Piknik alanlarında, yürüyüş yollarında ve göl çevresi yolunda ata binmek yasaktır ve tehlikelidir.  At binmek için ayrılan özel alanlarda at bininiz.

6. Göle girmek, ayaklarınızı sokmak, gölde yüzmek kesinlikle yasaktır. Göl buz tutmuşsa buz üzerine çıkmayınız. Tehlikeli ve yasaktır.

7. Gölde sandal, tekne vb binmek yasaktır.

8. Kış mevsimi botla ya da kızakla kaymak için idarece izin verilen yerlere gidiniz. Rastgele bir alanda kaymak yasaktır.

9. Göle yakın sazlık alanlardan uzak durunuz. Bataklık alanlar tehlikeli olacağı için buralara yaklaşmayınız.

10. Gölde izinsiz balık tutmak yasaktır. Ancak izin alarak ve ücretini ödeyerek balık tutabilirsiniz.

11. Şayet tur otobüsü ile geldiyseniz göl kıyısında otobüs ile tur atmak yasaktır. Kendi aracınız ile göl kıyısında tur atabilirsiniz fakat kış mevsimi kıyılar buz tutacağı için çok dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.

Abant’ta Ne Yenir? Nerede Yenir?

Abant kıyısında ve yol üzerinde yeme-içme yerleri mevcut. Siz nasıl bir seçenek istiyorsunuz önemli olan bu. Yanınızda yiyecek birşeyler getirip piknik alanında zaman geçirmek de mümkün; bir restoranda et-mangal keyfi yapmak da. Göl kıyısında Abantcamping’de yemek yiyebilir birşeyler yudumlayabilirsiniz.

Abant Göl Restaurant (Göl Gazinosu) alternatifler arasına eklenebilir. Burada göl manzaralı bir ortamda menüye göz atabilirsiniz. Ayrıca Abant Teras Restoran da tercih edilenlerden.

Göl kıyısı haricinde Bolu-Abant yolu üzerinde yemek yerleri fazlasıyla mevcut. Abant Park Restaurant, Zümrüt Et Mangal, Cemil Piknik Kahvaltı, Abant Ladin Park, Abant Hitit Restaurant gidilebilecek yerler arasında.

Bolu’ya gelmişken ne yenir, nerede yenir merak ediyorsanız YAZIMIZA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Abant’ta Konaklama | Abant Otelleri

Abant Gölü kıyısında açılan ilk otel Büyük Abant Oteli bölgenin en meşhur otelidir. Burada konaklamak oldukça keyifli. Ayrıca Abant Köşk Otel ve Abant Palace Otel göl kıyısındaki seçeneklerden.

Bolu-Abant yolu üzerindeki Hitit Otel, Lotus Otel ve Von Resort konaklama listenize eklenebilir.

Bunların dışında bungalov tarzı konaklama isteyenler ya da kamp yapmak isteyenler için de seçenek çok.

Abant Her Mevsim Güzel

Bolu’nun onlarca kıymetlisinden sadece biri Abant…

Her mevsim ayrı bir ziynet takınır gibi süslüyor kendini. Bize düşen bu doğayı korumak ve geleceğe taşımak. Keyifli geziler diliyorum.

Seyahatleriniz RehberName tadında olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın

indian desi xvedio hindi-porno.com free indian blue film viper ctr hentaiteam.net kuro inu hentai سكس بنات لبنان arabxoops.org سكسعنتيل movierulz u turn tubehoe.info tamil actress sexy hot images greek myth hentai hosthentai.com doujin sex pinkjoe hentainet.org manga henti perfect girl videos dalporn.net hindimovie hentai sailor hentaigallery.org gogo no kouchou نزول اللبن فى الكس letucetube.com الجنس عالية الوضوح meera deosthale pornia.org xxxx sex india سكس نار ساخن gratisfucktube.com مريم مكرم سكس free pissing aunties firetube.mobi hot music video hindi bf film latinporntrends.com www.xxx videos.com saxmovies blowjobporntrends.com xvidios. com 凰かなめの極上筆おろし 10 javvideos.net jav fan